Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TAM SAYILAR, ARDIŞIK SAYILAR, FAKTÖRİYEL İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI, CEVAP ANAHTARLI)

 

1.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5y

B) x+2y

C) 4x

D) x-3y

E) x+3z

 

2. a, b ve c farklı pozitif tamsayılardır.

3a + 2b + c = 80

olduğuna göre, a nın en büyük değeri kaçtır?

A) 25

B) 23

C) 20

D) 17

E) 14

 

3.

olduğuna göre, y – x farkı kaçtır?

A) 64

B) 75

C) 79

D) 80

E) 95

 

4. x, y, z pozitif tamsayılar olmak üzere,

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur?

A) x, y, z çift sayıdır.

B) x, y, z tek sayıdır.

C) y ve z tek sayı, x çift sayıdır.

D) y ve z çift sayıdır.

E) y ve z tek sayıdır.

 

5. x ve y birer tamsayı, −3 < y ≤ 3 olmak üzere,

x + 2y = 6

olduğuna göre, x in alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 30

B) 24

C) 20

D) 10

E) 6

 

6. a ve b tamsayılar olmak üzere,

olduğuna göre, 2a2 − b3 ifadesinin en küçük değeri kaçtır?

A) 8

B) 4

C) 0

D) -4

E) -8

 

7. A = 3! + 4! + 5! + ...... + 80!

toplamındaki 3, 4, 5, …, 80 sayıları 1 er azaltılırsa A ne kadar azalır?

A) 80!

B) 80!+2

C) 80!–2

D) 79!

E) 78!–2

 

8. x ve y pozitif tamsayılardır.

40! = 8x . y

olduğuna göre, x in alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 5

B) 10

C) 12

D) 27

E) 38

 

9.

olduğuna göre, A.B çarpımının en büyük değeri kaçtır?

A) 121

B) 144

C) 169

D) 225

E) 361

 

10. a, b, c ardışık sayma sayıları ve a<b<c olmak üzere,

olduğuna göre, a + b + c toplamı kaçtır?

A) 32

B) 35

C) 39

D) 42

E) 45

 

11. a ve b pozitif tamsayılardır.

3a + 2b = 32

eşitliğini sağlayan kaç tane (a, b) ikilisi vardır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 5

E) 6

 

12. a pozitif bir çift tamsayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi tek tamsayıdır?

A) a4 + 4a + 4

B) a2 + 2a + 3

C) a3 − 2a

D) a4 + a

E) a3 − a

 

13. 50! sayısı hesaplandığında sondan kaç basamağı sıfır olur?

A) 2

B) 3

C) 5

D) 12

E) 25

 

14. 19 + 21+ 23 + ...... + (2n + 7) = 242 − 92

eşitliğini sağlayan n değeri kaçtır?

A) 24

B) 20

C) 16

D) 12

E) 10

 

15. a, b, c pozitif tamsayılardır.

olduğuna göre, c sayısı (bilgi yelpazesi.net) en büyük değerini aldığında a + b + c toplamı kaç olur?

A) 35

B) 33

C) 32

D) 31

E) 29

 

16. x, y, z negatif tamsayılardır.

olduğuna göre, x + y + z toplamının en büyük değeri kaçtır?

A) -21

B) -17

C) -14

D) -13

E) -12

 

17. a, b ve c pozitif tamsayılardır.

olduğuna göre, a + b + c toplamının en büyük değeri kaçtır?

A) 16

B) 20

C) 23

D) 27

E) 31

 

18. Rakamları farklı üç basamaklı en büyük negatif tamsayı ile üç basamaklı en küçük tamsayının toplamı kaçtır?

A) -2

B) 12

C) 887

D) -1087

E) -1101

 

19. a, b, c birbirinden farklı birer pozitif tamsayıdır.

olduğuna göre, b nin alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

A) 10

B) 12

C) 16

D) 23

E) 29

 

20.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) a – b

B) a + b

C) 2a

D) 2a–2b

E) 2b

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-A        2-A       3-D        4-E

 

5-A       6-E       7-C       8-C       9-B

 

10-D       11-D       12-B       13-D       14-B

 

15-E       16-A       17-E       18-E

 

19-C       20-C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: