Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TAM SAYILAR, ARDIŞIK SAYILAR, FAKTÖRİYEL İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI, CEVAP ANAHTARLI)

 

1. x, y ve z birer tamsayı olmak üzere,

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) x tek sayı ise y çift sayıdır.

B) x çift sayı ise y tek sayıdır.

C) x ve y tek sayıdır.

D) x ve y çift sayıdır.

E) z çift sayıdır.

 

2. a bir doğal sayı olmak üzere,

(a2 +1)3

tek doğal sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima çift sayıdır?

 

3. x, y, z birer tamsayı olmak üzere,

(x +1)(y + 2)(z + 3)

ifadesi 10 dan küçük bir asal sayı olduğuna göre, x+y+z toplamı en az kaç olur?

A) 2

B) -1

C) -2

D) -13

E) -15

 

4.

toplamının n = 41 için sonucu kaçtır?

A) 369

B) 371

C) 380

D) 386

E) 390

 

5.

olduğuna göre, n = 60 için B değeri A nın kaç katıdır?

A) 6

B) 8

C) 12

D) 14

E) 18

 

6. x, y, a ve b tamsayı olmak üzere,

75! = x .9a = y . (32)b

olduğuna göre, a + b toplamının en büyük değeri kaçtır?

A) 14

B) 17

C) 31

D) 45

E) 48

 

7.

sayısı en küçük asal sayıya eşit olduğuna göre, n kaç olmalıdır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 10

E) 12

 

8. a ve b pozitif tamsayılardır.

ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

 

9. Ardışık terimlerinin farkı sabit olan bir sayı dizisinin ardışık beş terimi a, b, 15, c, 27 dir.

Buna göre, a – b + c işleminin sonucu kaçtır?

A) 33

B) 24

C) 20

D) 15

E) 12

 

10.

1. 4 + 2 . 6 + 3 .8 + ....... +10 . 22

toplamında her terimin ikinci çarpanı 1 er artırılırsa toplamın değeri kaç artar?

A) 42

B) 55

C) 60

D) 63

E) 130

 

11. Ardışık 13 tek doğal sayının toplamı 195 olduğuna göre, bu sayılar küçükten büyüğe sıralandığında 9. sayı kaçtır?

A) 15

B) 17

C) 19

D) 21

E) 23

 

12. a, b birer tamsayı ve c sayma sayısıdır.

7c + ac + bc

ifadesinin sonucu bir çift sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima çifttir?

 

13.

kesri bir tamsayı olduğuna göre, x in alabileceği kaç farklı doğal sayı değeri vardır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

14. İki basamaklı rakamları farklı en küçük tamsayı ile üç basamaklı en küçük doğal sayının toplamı (bilgi yelpazesi.net) kaçtır?

A) 900

B) 198

C) 110

D) 2

E) 1

 

15.

işleminin sonucu kaçtır?

A) 100

B) 120

C) 132

D) 140

E) 152

 

16. a, b, c ve d ardışık çift sayılardır.

a<b<c<d olduğuna göre,

işleminin sonucu kaçtır?

 

17. x = 110 .19!

olduğuna göre, 20!+ 21!+ 22! işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 132x

B) 110x

C) 88x

D) 66x

E) 44x

 

18. a ve b pozitif doğal sayılar olmak üzere,

olduğuna göre, a + b toplamının en büyük değeri kaçtır?

A) 1439

B) 720

C) 11

D) 3

E) 2

 

19. A = 2 .5 + 3 . 6 + 4 .7 + ....... + 20 . 23

olduğuna göre, A nın her bir teriminin ilk çarpanı 2 artırılırsa A kaç artar?

A) 588

B) 572

C) 568

D) 552

E) 532

 

20. 50!− 15! işleminden elde edilen sayının sonunda x tane 0 ve 29!− 1 işleminden elde edilen sayının sonunda y tane 9 rakamı olduğuna göre, x + y toplamı kaçtır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 9

E) 12

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C        2-D       3-D       4-A

 

5-D       6-C       7-E       8-C       9-D

 

10-B       11-C       12-A       13-D       14-D       15-B

 

16-C       17-C       18-A       19-E       20-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):