Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TOPLAM SEMBOLÜ, ÇARPIM SEMBOLÜ, SEMBOLLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. 1+4+7+10+...+130  toplamının kısa ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

2.

toplamının değeri nedir?

A) –1                             B) 5                        C) 10

D) 11                             E) 8

 

 

3.

  nin değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 250                           B) 332                   C) 420

D) 432                           E) 440

 

 

4. p ve n pozitif tam sayılardır.

eşitliği bilindiğine göre;

p(p+1)+(p+1).(p+2)+...+2p(2p+1)

toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5.

olduğuna göre   toplamını değeri nedir?

A) 1163                         B) 1245                 C) 1330

D) 1526                        E) 2012

 

 

6.

eşitliği bilindiğine göre 2a+b aşağıdakilerden hangisidir?

(a,b sabit birer tam sayı ve nÎN)

A) 11                             B) –3                      C) –7

D) 5                               E) 8

 

 

7.

olduğuna göre,   nin değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

8.  aşağıdaki biçimde tanımlı iki fonksiyondur.

Buna göre (fog)(2) nin değeri nedir?

A) 16                             B) 15                      C) 14

D) 13                             E) 12

 

 

9.  olduğuna göre,

  toplamı kaçtır?

A) -1                              B) 0                        C) 2

D) 3                               E) 5

 

 

10. 1 den n ye kadar olan n tane doğal sa-yının kareleri toplamı dir.

Bu n tane (bilgi yelpazesi.net) sayıdan her biri 1 kadar artırıldığında T ne kadar artar?

A) n(n+2)                      B) n(n-1)               C) n(n+1)

D) n²                              E) n

 

 

11.

toplamının sayısal değeri kaçtır?

A) 30                             B) 20                      C) 10

D) –10                           E) –20

 

 

12.

olduğuna göre, a kaçtır?

 

 

13.

ifadesinin değeri kaçtır?

A) –12                           B) –8                      C) 0

D) 16                             E) 24

 

 

14.

ifadesinin değeri kaçtır?

A) –729                         B) –363                 C) 0

D) 363                           E) 726

 

 

15. 102 ile 353 arasında bulunan ve 5 ile kalansız bölünebilen sayıların toplamı kaçtır?

A) 9875                         B) 10100               C) 10350

D) 11250                      E) 11375

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-E      3-A

 

4-E       5-C       6-E       7-B      8-B      9-E

 

10-A       11-C       12-C       13-D       14-C       15-E

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: