Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TOPLAMA İŞLEMİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. İki bin iki + iki bin on iki = ?

A) 2024

B) 2124

C) 4014

D) 4024

 

2. 1 den 15 e kadar doğal sayıların toplamı kaçtır?

A) 110

B) 117

C) 119

D) 120

 

3. A+9=14 B+A=13 C+B=15 D+C=13 A,B,C ve D bir rakamdır. Yukarıdaki eşitliklere göre A+B+C+D kaçtır?

A) 24

B) 25

C) 26

D) 27

 

4. Beş doğal sayının toplamı 3516'dır. Sayıların her birinden 16 azaltılırsa yeni toplam kaç olur?

A) 3500

B) 3484

C) 3436

D) 3481

 

5. Bir giyim mağazası indirim yaparak her ürünü yarı fiyatına satıyor. Zülal Berra, önceki fiyatı 30 YTL olan gömleklerden 3 tane almak istiyor. Zülal Berra kaç YTL ödemelidir?

A) 42

B) 45

C) 48

D) 55

 

6. ( 0,0765 +32) + 0,0123 =?

A) 32,0888

B) 0,08888

C) 23,888

D) 32,765

 

7. sayı değerleri toplamı 5 olan iki basamaklı en büyük sayı ile en küçük sayının toplamı kaçtır?

A) 32

B) 64

C) 66

D) 80

 

8. İki doğal sayının toplamı 702 farkı 548 ise büyük sayı kaçtır?

A) 77

B) 625

C) 76

D) 624

 

9. 55 524 515 sayısındaki beş rakamlarının basamak değerleri toplamı kaçtır?

A) 55 555

B) 55 000 000

C) 55 500 505

D) 25

 

10. Rakamları birbirinden farklı, üç basamaklı üç farklı doğal sayını toplamı 2238 dir. Buna göre bu sayılardan en küçüğü en az kaç olabilir?

A) 129

B) 212

C) 214

D) 265

 

11. ABC+ABC+ABC=2115 eşitliğine göre A+B+C kaçtır?

A) 9

B) 11

C) 12

D) 13

 

12. 11 ile 89 arasında kaç tek doğal sayı vardır?

A) 38

B) 78

C) 77

D) 39

 

13. 735 264 104 sayısının milyonlar bölüğündeki rakamların sayı değerleri toplamı, birler bölüğündeki rakamların sayı değerleri toplamının kaç katıdır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

 

14. 1'den 15'e kadar olan (1 ve 15 dahil) ardışık doğal sayıların toplamı kaçtır?

A) 120

B) 125

C) 130

D) 135

 

15. 23 305 130 doğal sayısında tekrar eden rakamların basamak değerleri toplamı kaçtır?

A) 3 030 030

B) 3 300 030

C) 3 000 300

D) 3 300 300

 

16. 8 008 008 doğal syısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) sekiz milyon seksen sekiz

B) sekiz milyon seksen bin sekiz

C) sekiz milyon sekiz bin

D) sekiz milyon sekiz bin sekiz

 

17. 17A+BBA+CBA=1394 Yandaki toplama işleminde A+B+C=?

A) 18

B) 19

C) 20

D) 22

 

18. Dört basamaklı en büyük sayı ile bir basamaklı en büyük sayının toplamı kaçtır?

A) 10.000

B) 9.990

C) 10.008

D) 10.098

 

19. 700 000 + 20 000+ 800 + 50 + 1 şeklinde çözümlenen doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 70 200 851

B) 7 200 851

C) 725 510

D) 720 851

 

20. 1'den 14'e kadar olan doğal sayıların toplamı kaç eder?

A) 85

B) 95

C) 101

D) 105

 

21. Mesut doğduğunda annesi 35 yaşındaydı. Mesut şimdi 16 yaşında olduğuna göre, Mesut (bilgi yelpazesi.net) ile annesinin yaşları toplamı kaçtır?

A) 51

B) 47

C) 61

D) 67

 

22. ABBD-618=3042 işleminde ABBD sayısı kaçtır?

A) 3660

B) 3650

C) 3560

D) 3628

 

23. Boşken 8 108 kg gelen kamyona 10 999 kg soğan 8 890 kg mısır yükleniyor. Kamyonun toplam ağırlığı kaç kg olmuştur?

A) 28 889

B) 27 997

C) 28 000

D) 27 990

 

24. 3/5+7/10= işleminin sonu kaçtır?

A) 10/15

B) 13/20

C) 10/10

D) 1 tam3/10

 

25. A+27+55+11=498 işleminde A kaçtır?

A) 98

B) 300

C) 405

D) 420

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1C

2D

3C

4C

5B

6A

7B

8B

9C

10D

11C

12A

13A

14A

15B

16D

17B

18C

19D

20B

21D

22A

23B

24D

25C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):