Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TÜREV, TÜREVİN UYGULAMASI İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.  eğrisi üzerinde hangi noktadaki teğet OX eksenlerine paraleldir?

A) (1,-1)                        B) (1,0)                  C) (-1,1)

D) (0,-1)                        E) (-1,0)

 

 

2. y=x²-1 eğrisine teğet ve y=4x-3 doğru-suna paralel olan doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) y=4x-5                      B) y=2x-5              C) y=x-5

D) y=-4x-5                    E) y=-2x+5

 

 

3. y=x²+2x+2 parabolünün y=-2x+1 doğrusuna en yakın noktası aşağıdakilerden hangisidir?

A) (2 , 1)                        B) (2 , -2)               C) (-2 , -2)

D) (1 , 2)                       E) (-2 , 2)

 

 

4.

eğrisinin hangi noktadaki teğetinin eğimi

olur?

 

 

5.

fonksiyonunun gösterdiği eğrinin, apsisi x= -1 olan noktasındaki teğetinin

doğrusuna paralel olması için a nın alacağı değer, aşağıdaki sayılardan hangisidir?

 

 

6.  eğrisinin apsisi x=1 ve ordinatı y=1 olan noktasındaki teğetinin denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) x+2y=0

B) x-2y+1=0

C) 2x-3y+1=0

D) x-2y+3=0

E) -x+2y+1=0

 

 

7. y=x²+ax+3 eğrisinin x=2 ve x=0 noktalarındaki teğetleri arasında kalan açının tanjantının 4 olabilmesi için, a nın değeri ne olmalıdır?

A) –4                             B) 3                        C) –3

D) 4                               E) 6

 

 

8. Aşağıdakilerden hangisi  eğrisinin (2,2) noktasındaki teğetinin denklemidir?

 

 

9.

Verilen şekilde y= f(x) eğrisinin bir parçası ile bu eğrinin A(2,3) noktasındaki teğeti verilmiştir.

Teğetin denklemi y=x+1 ve g(x)=f(x)(x²-5) ise g'(x) türev fonksiyonunun x= 2 için değeri nedir?

A) 7                                B) 8                        C) 9

D)10                              E)11

 

 

10. R den R ye,    fonksiyonları veriliyor.

Bu fonksiyonların grafiklerinde aynı apsisli noktalardaki teğetlerin birbirine paralel olması için (a,b) ikilisi (bilgi yelpazesi.net)   ne olmalıdır?

A) (1, -2)                       B) (2, 3)                 C) (-1, 1)

D) (2, 2)                        E) (1, 2)

 

 

11. x²+y²-2y+m=0 çemberinin x=2 doğrusuna teğet olması için m sabiti hangi değeri almalıdır?

A) –4                             B) –3                      C) 0

D) 1                               E) 4

 

 

12.

Şekildeki parabolün denklemi y=ax²+bx+c dir.

AT doğrusu bu parabolün A noktasındaki teğeti olduğuna göre a+b+c toplamının değeri nedir?

 

 

13. y²=4x parabolünün hangi noktasındaki teğeti y-eksenini N(0, 2) noktasında keser?

 

 

14. y=x²+(m-1)x+1 parabolü, x-eksenine, eksenin pozitif tarafında teğet olduğuna göre m nin değeri nedir?

A) 3                                B) 2                        C) 1

D) –1                             E) –3

 

 

15.  fonksiyonun apsisi x=1 olan nokta dönüm (büküm) noktasıdır.

Fonksiyonun bu noktadaki teğetinin eğimi 1 olduğuna göre c nin değeri kaçtır?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

16.

Yukarıdaki şekilde C merkezli çemberin yarıçapı 5 birimdir.

AP doğrusu çemberin P(2,4) noktasındaki teğeti olduğuna göre   nın değeri kaçtır?

 

 

17. y=x² parabolünün üzerindeki

  noktasından çizilen teğetin üzerinde, değme noktasından itibaren IABI=1 birim olacak şekilde bir B noktası alınıyor.

B nin ve A nın ordinatları farkı kaçtır?

 

 

18.

x=2 noktasındaki teğetinin eğimi kaçtır?

 

 

19.  fonksiyonun grafiğindeki A(2,8) noktasından çizilen teğet, eğriyi başka bir B noktasında kesiyor.

B nin apsisi kaçtır?

 

 

20. (x-2)²+(y-3)²=2 çemberine üzerindeki A(3,2) noktasından çizilen teğetin denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) y=-2x+3                   B) y=2x-1              C) y=x-1

D) y=-2x+1                   E) y=-x+5

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B       2-A       3-E       4-D       5-D

 

6-E      7-A      8-A       9-E      10-A      11-B      12-C

 

13-C       14-D       15-D      16-B       17-E       18-E       19-B      20-C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: