Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜÇGENDE AÇI, ÜÇGENDE KENAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

 

1.

Şekilde  a+b+c+d açılarının toplamı kaç dik açıdır? (açılar pozitif yönlüdür.)

A) 4                                               B) 5                                        C) 6

D) 7                                               E) 8

 

2. Bir üçgende  ,   olduğuna göre,  açısının değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

3.

Şekilde  açısının ölçüsü  olduğuna göre,   açısının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

 

4.

Verilen şekilde  açısının ölçüsü ve aynı harflerle gösterilen açılar birbirine eşittir.x-y= olduğuna göre,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 55                                             B) 60                                     C) 65

D) 70                                             E) 75

 

5.

A) 100                                           B) 110                                                   C) 120

D) 130                                          E) 140

 

6.

her birinin ölçüsü 360 dir.  olduğuna göre,  nin x ve y cinsinden değeri aşağıdakilerden (bilgi yelpazesi.net) hangisidir?

 

7.

 

8.

A) 80                                             B) 70                                                     C) 60

D) 50                                             E) 40

 

9. Aşağıdaki şekilde, DC//EA dır.

* açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 15                                             B) 30                                                     C) 45

D) 60                                             E) 75

 

10. Aşağıdaki ABC ikizkenar üçgeninde

ABC açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 45                                             B) 60                                                     C) 72

D) 75                                             E) 80

11. Aşağıdaki şekilde AD//BC,  dir.

ABD açısının ölçüsü 300

BAD açısının ölçüsü 1000

BCD açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 80                                             B) 85                                                     C) 90

D) 95                                             E) 100

 

12. Aşağıdaki ABC üçgeninde  dır.

A) 45                                             B) 40                                                     C) 35

D) 30                                             E) 25

 

13. Aşağıdaki şekilde ABC ve ADC ikizkenar üçgendir.

Buna göre   kaç derecedir?

A) 11                                             B) 9                                                       C) 7

D) 5                                               E) 3

 

14.

Şekildeki ABC ikizkenar üçgeninde A tepe açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 15                                             B) 20                                                     C) 25

D) 30                                             E) 35

 

15.

Taban açıları 240 olan ikizkenar bir ABC üçgeninde tepe açısını üç eş parçaya bölen ışınlar arasındaki açı kaç derecedir?

A) 36                                             B) 38                                                     C) 40

D) 42                                             E) 44

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-D     3-E     4-D

 

5-C     6-C     7-C     8-D     9-B

 

10-C     11-A     12-B     13-D     14-B     15-E

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: