Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜÇGENDE AÇI, ÜÇGENDE KENAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (3) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Yukarıdaki şekilde açıların ölçüleri verilmiştir. En uzun kenar hangisidir?

A) a                                               B) b                                        C) c

D) d                                               E) e

 

2. “Bir üçgende iki açı arasında büyüklük bakımından nasıl bir bağıntı varsa, karşıla-rındaki kenarlarının uzunlukları arasında da aynı bağıntı vardır.” teoreminin hipotez ve hükmü aşağıdakilerden hangisidir?

 

3.

Yukarıda verilen şekilde ,  olduğuna göre   uzunluğu kaç cm dir?

 

4.

A)  8                   B) 7        C) 6         D) 5    E) 2

 

5. a, b, c tamsayıları bir ABC üçgeninin kenar uzunluklarıdır. Üçgen, eşit kenarlarından biri c olan bir ikizkenar üçgendir.

(a+b+c) (a+b-c)=15 olduğuna göre, eşit kenarların uzunluğu kaç birimdir?

A) 7                                               B) 6                                        C) 5

D) 4                                               E) 3

 

6.

A) 30                                             B) 60                                     C) 59

D) 44                                             E) 29

 

7.

A) 22                                             B) 19                                     C) 17

D) 12                                             E) 7

 

8.

Şekilde verilen ABD üçgeninin kenar uzun-lukları için aşağıdaki bağıntılardan hangisi doğrudur?

 

9.

A) 6                                               B) 19                                     C) 21

D) 23                                             E) 25

 

10.

Yukarıdaki grupların hangilerinde  verilen elemanlar bir üçgen belirtir?

A) Yalnız I                     B) Yalnız II                            C) Yalnız III

D) I ve II                        E) II ve III

 

11.

Yukarıdaki verilen ABC üçgeninde   olduğuna göre,  kaç birim olabilir?

A) 4                                               B) 6                                        C) 7

D) 8                                               E) 9

 

12. Bir üçgenin kenar uzunluklarının ikişer ikişer toplamı 33, 38, 45 birimdir. Bu üçgenin en küçük kenarı kaç birimdir?

A) 16                                             B) 15                                     C) 14

D) 13                                             E) 12

 

13.

Yukarıdaki şekilde ABC eşkenar üçgendir. Buna göre ADE üçgeninin e, d, k kenarları için aşağıdaki sıralamalardan (bilgi yelpazesi.net) hangisi doğrudur?

A) k<d<e                                      B) d<e<k                               C) e<k<d

D) d<k<e                                      E) k<e<d

 

14. a, b, c gerçel sayıları bir üçgenin kenarlarının uzunlukları olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır?

A) a+b>c                                      B) a+c>b                               C) b-c>a

D) b+c>a                                      E) a>0 , b>0,   c>0

 

15.

 cm şekildeki ABC üçgeninde   olduğuna göre,  nin en küçük tam sayı değeri kaçtır?

A) 13                                             B) 14                                     C) 15

D) 16                                             E) 17

 

16.

Yukarıdaki taslak çizimde verilenlere göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-E     3-A     4-B

 

5-A     6-C     7-D     8-B     9-B     10-B

 

11-B     12-D    13-A     14-C     15-B     16-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: