Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜÇGENDE ALAN, ÜÇGENİN ALANI İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. A=300 olan bir Üçgende a kenarı 5 cm dir.

Çevrel çemberin çapı aşağıdakilerden hangi-sine eşittir?

 

 

2. Bir ABC Üçgeninde  olduğuna göre çevrel çemberin R yarıçapı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

3.

Şekilde [AH] ^ [BC], IAEI=IECI, IAHI=8 cm, IDCI= 5 cm olduğuna göre  nin alanı kaç cm2 dir?

A) 3                                B) 5                        C) 10

D) 15                             E) 20

 

 

4.

Şekildeki iç teğet çemberin merkezi I ve IACI=7 cm dir.

ABI, BIC ve AIC Üçgenlerinin alanları sırasıyla 2, 3 ve 4 sayıları ile orantılı olduğuna göre, IBCI uzunluğu kaç cm dir?

 

 

5.

A) 28     B) 14     C) 8     D) 7     E) 4

 

 

6. Aşağıdaki şekilde ABC Üçgeninin alanı 36 cm2 olduğuna göre, DFE Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

7.

Yukarıda verilenlere göre, ABC Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

A) 36                             B) 35                      C) 34

D) 33                             E) 32

 

 

8.

Yukarıdaki şekilde ABD Üçgeninin alanı 6 cm2 olduğuna göre, ABC Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

A) 24                             B) 26                      C) 28

D) 30                             E) 32

 

 

9.

Yukarıdaki ABC Üçgeninde IBCI=6.IBDI ve IADI = 5. IEDI dir.

Buna göre, taralı ABCE dörtgeninin alanının ABC Üçgeninin alanına oranı kaçtır?

 

 

10.

Şekilde verilen ABC eşkenar Üçgeninde  olduğuna göre

 oranı nedir?

A) 4    B) 6     C) 8     D) 12     E) 16

 

 

11.

Yukarıdaki şekilde AB=4 cm, CB=3 cm ve CEB ikizkenar dik Üçgen olduğuna göre DE uzunluğu kaç cm (bilgi yelpazesi.net) dir?

 

 

12.

Yukarıdaki verilere göre ABCD dörtgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

13. Dik kenarları b ve c, hipotenüsü a olan bir dik Üçgende,

(a+b+c)(b+c-a)=120

olduğuna göre bu Üçgenin alanı kaç birim ka-redir?

A) 60                             B) 40                      C) 30

D) 20                             E) 15

 

 

14. Aşağıdaki şekilde EBD Üçgeninin alanı, EDCA dörtgeninin alanına eşit olduğuna göre IDCI kaç birimdir?

 

 

15.

Yukarıdaki şekilde ALPK dikdörtgeninin alanı, LBP ve KPC Üçgenlerinin alanları toplamına eşit olduğuna göre, [BP] kaç birimdir?

A) 8                                B) 7                        C) 6

D) 5                               E) 4

 

 

16.

Yukarıdaki şekilde

olduğuna göre IBDI=x kaç birimdir?

 

 

17.

Şekilde verilenlere göre, EBD Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

A) 3                                B) 4                        C) 7

D) 9                               E) 11

 

 

18.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre, ABC eşkenar Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

 

 

19.

Şekildeki ABC eşkenar Üçgeninin kenarları üzerinde IADI=IBEI=ICFI=x olacak şekilde D, E, F noktaları (bilgi yelpazesi.net) alınıyor.

olduğuna göre, x kaç cm olabilir?

 

 

20. Bir eşkenar Üçgenin çevresi, alanı 81 cm2 olan bir karenin çevresine eşittir.

Bu eşkenar Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

 

 

21.

Şekildeki dik Üçgende ,  dir.

Buna göre IABI kaç cm dir?

 

 

22. Bir şeklin, u birim uzunluğuna göre alan ölçüsü 32, v birim uzunluğuna göre alan ölçüsü 288 dir.

Buna göre, u birimi v biriminin kaç katıdır?

 

 

23. Aşağıdaki şekilde EBD Üçgeninin alanı, EDCA dörtgeninin alanına eşit olduğuna göre IDCI kaç birimdir?

 

 

24.

Yukarıdaki şekilde ABC bir Üçgen,  ,   olduğuna göre,    oranı kaçtır?

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-A      2-B      3-C      4-E      5-A      6-E      

 

7-E      8-D      9-A      10-C     11-E     12-B      13-C    

 

14-B      15-D      16-A      17-B      18-B      19-D     20-D     21-E      22-D      23-B      24-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: