Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜÇGENDE BENZERSİZLİK İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Şekilde  ve FG//AB dir.

[KC] nin uzunluğu kaç cm dir?

 

2. Kenarları birbirine paralel olan iki üçgen arasında aşağıdaki ifadelerden hangisi mevcuttur?

A) Üçgenler birbirinin bir eksene göre simetriğidir.

B) Üçgenler birbirinin bir noktaya göre simetriğidir.

C) Üçgenler birbirine eşittir.

D) Üçgenler birbirinin benzeridir.

E) Üçgenlerin alanları birbirine eşittir.

 

3.

Verilen şekilde IPRI=6, IRSI=2, IQTI=4, ITSI=3 ve  ise IPTI nin değeri nedir?

A) 6                                B) 7                        C) 8

D) 10                             E) 11

 

4.

BD=4 cm, BD=6 cm olduğuna göre DC uzunluğu kaç cm dir?

A) 5                                B) 5,5                     C) 6,5

D) 8                               E) 9

 

5.

Yukarıdaki şekilde  cm ve cm olduğuna göre  kaç cm dir?

A) 36                             B) 35                      C) 34

D) 32                             E) 31

 

6.

A) 10                             B) 8                        C) 6

D) 4                               E) 2

 

7.

Yukarıdaki şekilde

AC//TE//DB^AB, IACI=6 m, IDBI=2 m,

IABI=24 m, olduğuna göre, IEBI kaç m dir?

A) 4                                B) 6                        C) 8

D) 9                               E) 12

 

8.

ABC bir üçgen, E, F, P noktaları kenarları üzerinde, FPEA bir paralel kenar.

Verilere göre IAEI kaç birimdir?

 

9.

Şekildeki ABC üçgeninde D, E, F noktaları kenarlar üzerinde olup, AEDF bir paralel kenardır.

Buna göre, IECI=x kaç birimdir?

 

10.

Yukarıdaki verilere (bilgi yelpazesi.net) göre, IBCI=x kaç cm dir?

A) 26                             B) 28                      C) 30

D) 32                             E) 36

 

11.

Yukarıdaki şekilde [AB] // [TE] olduğuna göre, IDFI= x kaç cm olabilir?

A) 4                                B) 6                        C) 8

D) 10                             E) 12

 

12.

Yukarıdaki verilere göre, IECI = x kaç cm dir?

A) 8                                B) 8                        C) 9

D) 10                             E) 12

 

13.

Yukarıdaki verilere göre, FDEA paralel kenarın çevresi kaç cm dir?

A) 38                             B) 40                      C) 42

D) 44                             E) 46

 

14.

Yukarıdaki verilere göre, IBEI=x kaç cm dir?

 

15.

Yukarıdaki şekilde, DEF dik üçgeninin köşe-leri ABC dik üçgeninin kenarları üzerindedir.

ABC üçgeni DEF üçgenine benzer  olduğuna göre,  kaç derecedir?

A) 50                             B) 70                      C) 75

D) 80                             E) 85

 

16.

DEFG karesinin köşeleri, şekildeki gibi ABC üçgeninin kenarları üzerindedir.

IAHI = 8 cm ve IBCI = 12 cm olduğuna göre, IDEI = x kaç cm dir?

A) 4,3                            B) 4,4                     C) 4,5

D) 4,6                            E) 4,8

 

17.

Yukarıdaki verilere göre, IEFI=x kaç cm dir?

A) 2,1                            B) 2,2                     C) 2,3

D) 2,4                            E) 2,5

 

18.

Yukarıdaki verilere göre, x kaç cm dir?

A) 14                             B) 18                      C) 22

D) 24                             E) 26

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E      2-D      3-C      4-D

 

5-A      6-B      7-B      8-A      9-E      10-C

 

11-B      12-D      13-B      14-A      15-B      16-E      17-D      18-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: