Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜÇGENDE YARDIMCI DOĞRULAR (AÇIORTAY, KENARORTAY, YÜKSEKLİK, ÖZEL TEOREMLER) İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Şekildeki dik üçgende CD doğrusu açıortaydır.

IADI=2 cm ve IBDI=3 cm olduğuna göre ICDI uzunluğu kaç cm dir?

 

 

2.

Şekildeki ABC üçgeninde AF açıortaydır.

IABI=6 cm, IACI=9 cm, IBFI=3 cm olduğuna göre IBCI kaç cm dir?

A) 6                                B) 7                        C) 7,5

D) 8                               E) 8,5

 

 

3.

Şekildeki ABC üçgeninde AD açıortaydır. IABI=4 cm, IACI=12 cm olduğuna göre,   nin alanı   nin alanının kaç katıdır?

A) 2                                B) 2,5                     C) 3

D) 3,5                            E) 4

 

 

4.

Şekildeki ikizkenar üçgeninde IEFI=x kaç birimdir?

 

 

5. ABC bir dik üçgen, ACE bir dik üçgen

Yukarıdaki verilere göre ICEI=x kaç cm dir?

 

 

6.

Yukarıdaki verilere göre, INBI=x kaç cm dir?

 

 

7.

Yukarıdaki verilere göre, ANC üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

8.

Yukarıdaki verilenlere göre, ABC üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

9.

Yukarıdaki şekilde IOCI=3 cm, IOEI=4 cm, IEBI=7 cm olduğuna göre, ICBI kaç cm dir?

 

 

10. Bir ABC üçgeninde Va kenarortayı 15 cm dir.

Üçgenin ağırlık merkezinin A köşesine uzaklığı kaç cm dir?

A) 5                                B) 6                        C) 7

D)  8                              E)  10

 

 

11.

Yukarıdaki şekilde IADI=IDCI , IBEI=IECI , DF // EC , IIEGI=8 cm dir.

[FG] nin uzunluğu kaç cm dir?

A) 2                                               B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

12. Bir üçgende iki kenarın uzunluklarının kareleri toplamı, üçüncü kenara ait kenar ortayın uzunluğunun karesinin iki katı ile (bilgi yelpazesi.net) üçüncü kenarın uzunluğunun karesinin yarısının toplamına eşittir.

Aşağıdakilerden hangisi bu teoremi belirtir? (a,b,c üçgenin kenarları, VC ise c kenarına ait kenar ortaydır.)

 

 

13.

Verilen şekilde [BD] ve [CE] kenarortayları çizilmiştir.  nin alanı ve  nin alanı S1 olduğuna göre     oranı kaçtır?

 

 

14.

 

* dik olan şekildeki   de, AD kenarortay; AE doğrusu,   nın dış açıortayıdır.

AE=AD olduğuna göre    kaç derecedir?

A) 80                             B) 75                      C) 60

D) 55                              E) 58

 

 

15.

Şekildeki ABC dik  üçgeninde G, ke¬nar or-tayların kesim noktasıdır.

IGAI=6 cm oldu-ğuna göre, IBCI kaç cm dir?

A) 36                             B) 18                      C) 16

D) 12                             E) 9

 

 

16.

Şekildeki dik üçgenin a, b, c kenarlarına ait kenar ortaylarının uzunlukları sırasıyla  toplamı   nin kaç katıdır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

17.

[AK] ve [DT] kenar ortaylar

Yukarıdaki verilen ABC ve DEF üçgenleri benzerdir. ABC üçgeninin alanı a2 olduğuna göre, DEF üçgeninin alanı kaç a2 dir?

A) 9                                B) 6                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

18.

Yukarıdaki şekle göre IACI kenar uzunluğu, IADI kenarortay uzunluğu ve A açısının ölçüsü verilen ABC üçgenini çizmek için aşağıdaki yardımcı üçgenlerden hangisini çizmek gerekir?

A) ACD                         B) ABD                  C) ACE

D) BED                          E) CDE

 

 

19. ABC bir dik üçgen, [AE], [BF] ve [CD] ABC üçgenin kenarortayları, G kenarortayların kesim noktası,

Yukarıdaki şekilde [DM]//[AE] ve IBCI= 12  olduğuna göre, IDMI=x kaç cm dir?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

20.

Yukarıdaki şekilde   olduğuna göre,  oranı kaçtır?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C      2-C      3-C      4-E

 

5-D      6-A      7-B      8-B     9-C     10-E      11-C

 

12-B     13-E      14-B     15-B      16-B     17-A     18-C     19-A      20-C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: