Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜSTLÜ İFADELER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. m ve n birer tamsayı

ve   olduğuna göre, m+n toplamı kaçtır?

A) –1                             B) –2                      C) –3

D) –4                             E) –5

 

 

2.   

olduğuna göre,  in değeri kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 6

 

 

3.

   işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

4.  sayısının   ü aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5.   olduğuna göre,  in değeri kaçtır?

A) 8                                B) 16                      C) 32

D) 64                             E) 128

 

 

6.

olduğuna göre, a kaçtır?

 

7.   olduğuna göre,  in a ve b türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

8.

İşleminin sonucu kaçtır?

A) 1600                         B)2000                  C) 2500

D) 4000                        E) 8000

 

 

9.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

10.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 2                                               B) 3                        C) 4

D) 5                                               E)6

 

 

11.

 işleminin (bilgi yelpazesi.net) sonucu kaçtır?

A) 20                              B) 18                      C) 16

D)14                              5) 12

 

 

12.

 olduğuna göre, a kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

13.

olduğuna göre, a.b çarpımı kaçtır?

A) 12                             B) 24                      C) 36

D) 48                             E) 60

 

 

14.  

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 2                                B) 1                        C) 0

D) -1                              E) – 2

 

 

15.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

16.

olduğuna göre,  nin a ve b türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

17.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

18.

 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi a ya eşittir?

 

 

19. Bir kültürdeki bakteri sayısı her 1 saatlik süre sonucunda iki katına çıkmaktadır.

Başlangıçta 128 tane bakterinin bulunduğu bu kültürde 12 saatin sonunda kaç bakteri olur?

 

 

20.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-A     2-C      3-B     4-B

 

5-B     6-C      7-B      8-A      9-B      10-C      11-A

 

12-E      13-D      14-D      15-E      16-D      17-E     18-E     19-B      20-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: