Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

YAMUK, YAMUK ÇEŞİTLERİ, YAMUĞUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Şekildeki ABCD yamuğunda AB=8, CD=4 birimdir ve EF bu yamuğun orta tabanıdır.

KL nin uzunluğu nedir?

 

 

2. Bir ikizkenar yamukta, kenarların orta noktalarını köşe kabul eden yeni dörtgen aşağıdakilerden hangisidir.

A) Dikdörtgendir

B) Eşkenar dörtgendir

C) Karedir

D) Yamuktur

E) Herhangi bir dörtgendir

 

3. Köşeleri birbirine dik olan bir ikizkenar yamukta, tabanları oranı  ve büyük tabanın uzunluğu 8 cm ise, yükseklik kaç cm dir?

A) 6                                B) 7                        C) 8

D) 9                               E) 10

 

 

4.

Yukarıdaki KNPS yamuğunda,

ISMI=INPI=5 cm,

IMNI=12 cm,

IPSI=4 cm

olduğuna göre, bu yamuğun yüksekliği kaç cm dir?

A) 2                                B) 2,5                     C) 3

D) 3,5                            E) 4

 

 

5.

göre, ABCD yamuğunun çevresi kaç a dır?

A) 8                                B) 9                        C) 10

D) 12                             E) 15

 

 

6.

A) 22                             B) 19                      C) 16

D) 13                             E) 11

 

 

7. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.

AECD nin alanı 48 cm²

Buna göre CEB üçgeninin alanı kaç kaç cm² dir?

A) 24                             B) 20                      C) 18

D) 16                             E) 12

 

 

8 Aşağıdaki şekilde ABCD bir dik yamuk olduğuna göre, alanı kaç cm² dir?

A) 8                                B) 12                      C) 16

D) 20                             E) 24

 

 

9.

ABCD bir yamuk, BG yükseklik E, F noktaları yan kenar üzerinde [EF] nin [AB] den uzaklığı kaç birimdir?

A) 7                                B) 6                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

10

ABCD ikizkenar (bilgi yelpazesi.net) yamuğu bir teğetler dörtgeni olduğuna göre   oranı nedir?

A) 6                                B) 5                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

11

Yukarıdaki şekilde ABCD bir yamuk olduğuna göre b-a kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde ABCD bir dik yamuk olduğuna göre IABI kaç birimdir?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-B       3-B       4-C       5-C

 

6-A       7-D       8-E       9-B      10-D      11-B       12-A

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: