Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası

BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM TEST SORULARI (1) (SOSYAL BİLGİLER TEST SORULARI)

 

1. Akarsuların taşıdığı alüvyonların denizi doldurması sonucunda oluşan ovalara delta ovası denir. Buna göre aşağıdaki bölgelerimizden hangisinde delta ovası bulunmaz?

A) Ege Bölgesi

B) Akdeniz Bölgesi

C) Karadeniz Bölgesi

D) Doğu Anadolu Bölgesi




2. Aşağıdaki ırmaklar ile döküldükleri yer hangisinde bir arada doğru olarak verilmiştir?

A) Ceyhan-Marmara Denizi

B) Yeşilırmak - Karadeniz

C) Kızılırmak - Akdeniz

D) Sakarya -Akdeniz




3. Bir şeyi icat eden kişiye .............denir.

A) Kaşif

B) Araştırmacı

C) Mucit

D) Bilim




4. Gerçek ölçülerin küçültülerek çizilmesine ne denir?

A) Kuşbakışı

B) Çizim

C) Plan

D) Kroki




5.

-Geniş düzlüklerle kaplıdır

-Alçak tepelikler vardır

-Sanayisi gelişmiştir.

Yukarıda özellikleri verilen bölge hangisidir?

A) Marmara bölgesi

B) Akdeniz

C) İç Anadolu

D) Karadeniz




6. Aşağıdaki bölgelerimizde büyük baş hayvancılığa en uygun bölgemiz hangisidir?

A) Karadeniz bölgesi

B) Marmara bölgesi

C) Doğu Anadolu bölgesi

D) Akdeniz bölgesi




7. ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması,aşağıdakilerden hangisi üzerinde etkili olmamıştır?

A) ikilimin çeşitlemesinde

B) ormanların dağılışında

C) yer altı kaynaklarının zenginleşmesinde

D) turizm etkinliklerinde




8. Ahmet'e öğretmeni "nerede yaşıyorsun" diye soru yöneltti. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Ahmet'in cevapları arasında yer almaz?

A) 6,5 milyar insanla birlikte dünyada yaşıyorum.

B) Güzel ülkem Türkiye'de yaşıyorum.

C) Karadeniz Bölgesi'nde yaşıyorum.

D) Güney Yarım Küre'de yaşıyorum.




9. Ülkemizin ithalat, ihracat faaliyetlerinde önemli yer alan iki limanımız aşağıdakilerden hangileridir?

A) Trabzon-İzmir

B) Mersin-İstanbul

C) İstanbul-İzmir

D) İzmir-Samsun




10. Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden değildir?

A) Kar

B) Deprem

C) Çığ

D) Sel




11. Ülkemizde dağlar geniş yer kaplamaktadır. Biri kuzeyden biri güneyden başlayan iki büyük dağ sırası ülkemizin en batısından başlayıp doğusuna doğru yükselerek devam etmektedir. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin bu özelliğinin bir sonucu değildir?

A) Karayolu ulaşımında güçlüklerin olması.

B) İç bölgelerde karasal iklimin görülmesi

C) Turizm faaliyetlerinin Marmara ,Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğun olması

D) Kıyı bölgelerinde yağışların daha fazla olması




12. Telefonu kim icat etmiştir?

A) Edison

B) Pastör

C) Volta

D) Graham Bell




13. Bir yerin iklimine etki eden faktörler aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) Yeryüzü şekilleri

B) Kutuplara yakınlık

C) Ekonomik gelir

D) Denize yakınlık




14. 2.Çarşamba ovası Yeşil Irmak ‘ın getirdiği verimli toprakların birikmesi ile oluşmuştur.Aşağıdaki ova tiplerinden hangisi bu oluşumun sonucudur?

A) plato

B) yükselti ovası

C) delta ovası

D) Kıyı ovası




15. Akdeniz iklimi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Her mevsim bol yağış alır.

B) Doğal bitki örtüsü makidir.

C) Don olaylarına nadiren rastlanır.

D) Ege ve Akdeniz kıyılarında görülür.




16. Aşağıdakilerden hangisi yeryüzü şekillerinden biri değildir?

A) Erozyon

B) Vadi

C) Sıradağ

D) Delta




17. Denizin karaya doğru sokulmuş olan bölümünün büyük olanına körfez, küçük olanına koy denir. Bir (bilgi yelpazesi.net) bölgede deniz ne kadar girintili çıkıntılıysa koy ve körfez o kadar çoktur. Buna göre aşağıdaki bölgelerimizden hangisinde koy ve körfez daha çoktur?

A) Kara Deniz

B) . Marmara

C) . Akdeniz

D) Ege




18. Teknoloji olmasaydı insan hayatı nasıl olurdu?

A) Daha kolay olurdu

B) Hiçbir şey değişmezdi

C) Daha zor olurdu

D) Daha az çalışılırdı




19. Aşağıdaki iklimlerin hangisi pamuk yetiştirmeye elverişlidir?

A) Akdeniz iklimi

B) Karasal iklim

C) Karadeniz iklimi

D) Hiçbiri




20. Yurdumuzun buğday deposu olarak bilinen bölgemiz hangisidir.?

A) İç Anadolu bölgesi

B) Karadeniz bölgesi

C) Akdeniz bölgesi

D) Marmara bölgesi




 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1D

2B

3C

4C

5A

6C

7C

8D

9C

10A

11B

12D

13C

14C

15A

16A

17D

18D

19A

20A

 

  







“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

......

11. **Yorum**
->Yorumu: gördüğüm en iyi bilgi kaynağı yeri ben bayıldım tebrikler daha iyisi var mı ben bilmiyorum bilen varsa söylesin yine tebrikler
->Yazan: jesika may

10. **Yorum**
->Yorumu: iyi olmuş bu site çok işime yaradı
->Yazan: bilmem ne

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):