Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası

DÜNYA, GÜNEŞ, AY TEST SORULARI (1) (SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi Ay'ın hareketlerinden biri değildir?

A) Kendi etrafında dolanır.

B) Dünya'nın etrafında dolanır.

C) Dünya ile birlikte Güneş'in etrafında dolanır.

D) Dünya ve Mars ile birlikte Güneş'in etrafında dolanır.




2. Dünya Güneş ve Ay'ı büyükten küçüğe doğru sıralarsak hangi seçenek doğru olur?

A) Dünya-Güneş-Ay

B) Ay-Dünya-Güneş

C) Güneş-Ay-Dünya

D) Güneş-Dünya-Ay




3. Uzaydan yeryüzüne inmekte olan bir cismin ağırlığında ne gibi değişiklik olur?

A) Artar

B) Azalır

C) Değişmez

D) Önce azalır sonra artar




4. Aşağıdaki tanımlamalardan hangisi Güneş için söylenemez?

A) Ateşten topa benzer.

B) Çok güçlü bir ısı ve ışık kaynağıdır.

C) Güneş ışığı gözlerimiz için zararlıdır.

D) Bir gezegendir.




5. Dünya, Güneş ve Ay'dan en küçük olanı hangisidir?

A) Güneş

B) Ay

C) Dünya

D) Ay ve Dünya




6. Okula gelirken ve okula dönerken, Güneş neden aynı yerde değildir?

A) Dünya, Ay'ın etrafında dolandığı için

B) Güneş, Dünya'nın etrafında dolandığı için

C) Dünya kendi etrafında döndüğü için

D) Güneş kendi etrafında döndüğü için




7.

I-Dünya'nın kendi ışığı yoktur.

II-Ay'ın kendi ışığı vardır.

III-Güneş'in kendi ışığı vardır.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

A) I-II

B) II-III

C) I-III

D) I-II-III




8. Niçin güneşi aydan daha küçük görürüz?

A) Ay, Güneşten daha uzak olduğu için

B) Güneş Aydan daha yakın olduğu için

C) Ay bize daha yakın olduğu için

D) Hiçbiri




9. Ay tutulmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dünyanın kendi etrafında dönmesi

B) Dünya'nın güneş etrafında dönmesi

C) Ayın dünya etrafında dönmesi

D) Mevsimlerin oluşması




10. Ay’ın görünümlerini tamamlaması kaç gün sürer?

A) 28 Gün

B) 14 Gün

C) 1 Ay

D) 1 Hafta




11. Güneş'in bir basket topu Ay'ın da yarım pirinç tanesi kadar olduğunu düşünürsek Dünya'nın (bilgi yelpazesi.net) büyüklüğünü aşağıdakilerden hangisine benzetebiliriz?

A) futbol topu

B) nohut tanesi

C) çeyrek pirinç tanesi

D) elma




12. Ay'ın evreleri nasıl meydana gelir?

A) Ay'ın kendi etrafındaki hareketi ile

B) Dünya'nın kendi etrafındaki hareketi ile

C) Dünya'nın Güneş etrafındaki hareketi ile

D) Ay'ın Güneş etrafındaki hareketi ile




13. Ay, Dünya'nın etrafını kaç günde dolanır?

A) 27

B) 28

C) 29

D) 30




14. Ay dünya etrafında dönüşünü kaç günde tamamlar?

A) 27

B) 28

C) 29

D) 30




15. Ay dünya etrafında dönüşünü kaç günde tamamlar?

A) 27

B) 28

C) 29

D) 30




 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1D

2C

3A

4D

5B

6C

7C

8C

9C

10A

11B

12B

13B

14D

15D

 

  







“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):