Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası

GERÇEKLEŞEN DÜŞLER TEST SORULARI (SOSYAL BİLGİLER TEST SORULARI)

 

1. İnsanlık tarihi boyunca pek çok yeni aletlerin yapılışı önceki mevcut olanların geliştirilmesi ile mümkün olmuştur. Bu yargı aşağıdakilerin hangisinde doğru değildir?

A) Kum saati - çalar saat

B) Yazı makinesi – Matbaa makinesi

C) Elektrikli ocak – elektrikli fırın

D) Cep telefonu – telgraf




2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur?

A) Teknolojik buluşlar insan hayatını zorlaştırır.

B) Sigara insan sağlığına zararlı bir teknolojik üründür.

C) Teknolojinin yanlış kullanımı insanlara ve çevreye zarar verir.

D) Hazerfan Ahmet Çelebi telefonu icad eden bir bilim adamıdır.




3. Edison’a göre başarının temel şartı nedir?

A) okumak

B) araştırmak

C) bilmek

D) çok çalışmak




4. Bilgisayar hangi alanda kullanılmaktadır?

A) eğitim

B) sağlık

C) iletişim

D) hepsi




5. "Ben atomu insanlığa hizmet etmek için buldum. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler." diyen bilim adamı kimdir?

A) Albert Einstein

B) Kopernik

C) Madam Curie

D) Isaac Newton




6. Aşağıdakilerden hangisi teknik bir buluş değildir?

A) Ateş

B) Elektrik

C) Telefon

D) Bilgisayar




7. İnsanların iletişimini kolaylaştıran ilk teknik buluş telgraf olmuştur. Daha sonra telefon bulunmuştur. Yakın zamanlarda cep telefonun icat edilmesiyle artık kilometrelerce uzaklıktaki kablolara ihtiyaç kalmamıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu bilgilerden çıkarılamaz?

A) Buluşlar zamanla gelişmiştir.

B) Yeni buluşlar işlerimizi daha da kolaylaştırmıştır

C) . Yeni buluşlar bazı zorlukları ortadan kaldırmıştır.

D) Yeni bir buluşun gerçekleşmesiyle diğer alanlardaki buluşların önemi kalmamıştır.




8. Aşağıdakilerden hangisi bilim adamının özelliklerinden değildir?

A) meraklı ve şüpheci

B) eleştiriye açıklık

C) esprili

D) araştırmacı




9. Aşağıdakilerden hangisi bilim adamlarının özelliklerinden biri olamaz?

A) meraklı ve sorgulayıcı

B) kendini düşünen

C) mücadeleci

D) öz eleştiriye açık




10. Aşağıdakilerden hangisi insanların sağlığının korumasını sağlayan bir buluştur?

A) Hastane

B) Ambulans

C) Aşı

D) Doktor




11. 1960’lı yıllarca çemberler, topaçlar ile oyunlar oynayan çocuklar, günümüzde bilgisayar oyunları ve elektronik oyuncakları ile oyun oynanmaktadır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini doğrular?

A) İnsanların ihtiyaçları çeşitlidir.

B) Teknoloji oyun oynamayı yok etmiştir

C) Geçmişteki oyuncaklar çabuk bozulmaktadır.

D) Zaman içinde oyuncaklar değişmiştir.




12. Hangisi teknolojik gelişmelerin öğrenilebileceği ve bilimsel bilgilerin elde edilebileceği kaynaklardan biri değildir?

A) televizyon

B) imla kılavuzu

C) ansiklopedi

D) internet




13. Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi Türk değildir?

A) Cezeri

B) İbn-i Sina

C) Thales

D) Feza Gürsey




14. Tekerleğin bulunması aşağıdakilerden hangisinin yapılmasını sağlamıştır?

A) Elbiselerin

B) Robotların

C) Fabrikaların

D) Arabaların




15. Hangisi günlük hayatta kullandığımız teknolojik ürün değildir?

A) cep telefonu

B) televizyon

C) buzdolabı

D) kürek




16.

1.Meraklı

2.Azimli

3.Kararlı

4.Araştırmacı

Yukarıdakilerden hangileri bir bilim adamında olması gereken özelliklerdendir?

A) 1,2 ve 3

B) 1,3 ve 4

C) 2,3 ve 4

D) 1,2,3 ve 4




17. Ampulü kim icat etmiştir?

A) Graham Bell

B) Edison

C) Pasteur

D) Ahmet Çelebi




18. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanının özelliklerinden değildir?

A) Kararlı olmak

B) Meraklı olmak

C) Sabırsız olmak

D) Planlı çalışmak




19. Her türlü bilginin dünya çapında paylaşılabilir hale gelmesini sağlayan buluş hangisidir?

A) Uçak

B) İnternet

C) Matbaa

D) Cep Telefonu




20. İhtiyacımız olan herhangi bir bilgiyi aşağıdaki kaynakların hangisinden elde edemeyiz?

A) Gazetelerin bilim köşeleri

B) Konuyla ilgili TV programları

C) Mizah dergileri

D) Konuyla ilgili kitaplar




21. Aşağıdaki özelliklerden hangisi bilim insanına ait değildir?

A) Kararlılık

B) Planlı çalışma

C) Şüphecilik

D) Ümitsizlik




22. - “Bir şeyi ilk kez bulan icat eden kişiye mucit denir.” Buna göre aşağıdakilerden hangisi mucit değildir?

A) Graham BELL

B) Riçhart TREVİTHİÇK

C) Edison

D) Çhars DİKKENS




23. İnsanlık binlerce yıldan beri, hem doğayı anlamaya ve kavramaya hem de onun yasalarına bağlı kalarak gücünü ve etkinliğini araştırmaya çalışmıştır. yukarıdaki tanıma göre bu çalışmalara ne ad verilir?

A) Bilim

B) Doğayı değiştirme

C) Teknolojik gelişim

D) Doğayla savaş




24. 'Bir şey, icat edildiği gibi kalmaz.İcat edilen şeyle ilgili sonraki araştırmalar, onu (bilgi yelpazesi.net) geliştirir. Örneğin, bugünkü otomobiller, ilk otomobillere göre çok daha gelişmiştir.'

Yukarıdaki metne göre bu olaya ne denir?

A) Teknolojik gelişmelerin devamlılığı

B) Yeni teknolojik gelişmeler

C) Yeni bilimsel buluşlar

D) Yeni toplumsal gelişmeler




25. Buhar makinesi hangi çağın başlaması sayılır?

A) Bilgi çağı

B) Sanayi çağı

C) Ekonomi çağı

D) Teknoloji çağı




26. Aşağıdakilerden hangisi telefonun mucididir?

A) Alessandra Volta

B) Stephan Gray

C) Edison

D) Alexandr Graham Bell




27. Aşağıdakilerden hangisi elektriğin keşfinden önce kullanılmıştır?

A) televizyon

B) lokomotif

C) bilgisayar

D) buzdolabı




28. Hangisi eğitim alanında bulunan en büyük buluştur?

A) Harita

B) Pusula

C) Matbaa

D) Telefon




29. Bilimsel bir konuda araştırma yaparken hangisinden faydalanmayız?

A) Bilim dergileri

B) İnternet

C) Romanlar

D) Ansiklopediler




 

CEVAP ANAHTARI

 

1C

2B

3D

4D

5A

6A

7D

8D

9B

10C

11D

12B

13C

14D

15D

16D

17B

18C

19B

20C

21D

22D

23C

24A

25B

26D

27B

28D

29C

 

  







“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
SOSYAL BİLGİLER DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

..

1. **Yorum**
->Yorumu: Cok guzel test tesekkurler
->Yazan: Eda cakir.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):