Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF DENEME SINAVI (9) (GENEL TEKRAR SORULARI) (TÜRKÇE TESTİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi somut isim değildir?

A) rüya

B) cin

C) leblebi

D) akıl





2. " İyi ki onun sözünü dinledik ve yola çıkmadık. Yoksa bu havada hepimiz perişan olurduk." diyen bir kişi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) huzurlu

B) tedirgin

C) memnun

D) rahat





3. "Kalabalık" kelimesinin zıttı hangisidir?

A) sakin

B) boş

C) ıssız

D) tenha





4. "Onu bu düşüncesinden vazgeçireceğinizi sanmıyorum. Çünkü; bildiğinden şaşmaz." tümcesinde, sözü edilen kişi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A) hırçın

B) kararlı

C) gururlu

D) akıllı





5. "Ara sıra okumaktan başımı kaldırınca gözlerimin önünde bütün bir hayal topluluğu yaşardı. Biraz önce okuduğumu şimdi hayalimde canlanmış bulurdum" Parçada belirtilen kişi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A) Kitap okumaktan hoşlanmıyor

B) Kitap okumayı seviyor

C) Hayal kurmayı seviyor

D) Okuduklarından etkileniyor





6. "Okul- sınıf" arasındaki anlam ilişkisi "ev- ...." ile hangisi arasında vardır?

A) mutfak

B) koridor

C) salon

D) oda





7. " Tatlı dilin emrini o keyifsiz halinizde bile yerine getiriverirsiniz" tümcesinde anlatılmak istenen nedir?

A) Keyifsiz halde iş yapmanın zorluğu.

B) Emirlerin tatlı dille verilmesi gerektiği.

C) Tatlı dilin güçlü bir etkisinin olduğu.

D) Tatlı dilli insanların sevildiği.





8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçültme eki almış bir sözcük vardır?

A) Minik çocuk koştu.

B) Askerler yavaşça ilerliyorlardı.

C) Babama kitaplık aldıracağım.

D) Zafer oyuncaklarını sakladı.





9. "Yavrucak yağmurdan sırılsıklam olmuştu." Tümcesindeki küçültme eki aşağıdakilerden hangi anlamı kazandırmıştır?

A) Küçültme

B) Sevgi

C) Acıma

D) Sevimlilik





10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçültme eki yoktur?

A) Kızcağız durmadan ağlıyordu.

B) Bebek durmadan ağlıyordu.

C) Minicik elleriyle yazı yazıyordu.

D) Biz birazcık yemek yedik.





11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçültme eki vardır?

A) Rabia öksüz bir kızdı.

B) Annesi kısacık bir hikaye anlatmıştı.

C) Anne köpek yavrusunu ağzında taşıyordu.

D) Onu hiç acımadan terk etmişti.





12. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde ses düşmesi olur?

A) kitap

B) omuz

C) dolap

D) ilaç





13. Aşağıdaki deyimlerin hangisinde ses düşmesi görülen bir sözcük yoktur?

A) Burnu Büyümek

B) Aklı Karışmak

C) Boyun Eğmek

D) Ağzına Bakmak





14. "Bisikletten düşen çocuğun ayağı ve burnu yaralandı." cümlesinde hangi kelimede (bilgi yelpazesi.net) ses düşmesi olmuştur?

A) bisiklet

B) çocuk

C) ayak

D) burun





15. "Kağıt, göğüs, ağız, beyin, sepet, tavuk, yaprak" kelimelerinin kaç tanesinde ses düşmesi olur?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5





CEVAP ANAHTARI

 

1C

2B

3D

4B

5D

6D

7C

8B

9C

10B

11B

12B

13C

14D

15B

 

  










“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“SORU BANKASI TEST SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):