Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Biyoloji Yazılı Soruları > Biyoloji 9. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları

BİYOLOJİ 9. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (6) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ………..……..… OKULU 9/… SINIFI

BİYOLOJİ DERSİ 2. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..…………… NU:… PUAN:…

 

S. 1) Aşağıdakilerin hangisinin yapısında DNA bulunmaz?

A) Kloroplast        B) Ribozom   C) Çekirdek

D) Mitokondri       E) Virus

 

S. 2)  Mikroskopta incelenen bir hücrede Lökoplast gözlenmişse, aşağıdakilerden hangisine rastlanmaz?

A) Plastidler         B) Mitokondri                C) Kofullar

D) Çekirdek         E) Sentrozom

 

S. 3) Hücrelerin bölünme nedeni aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Hücrede salgı maddelerinin fazlalığı

B) Hücre zarının erimesi

C) Hücre yüzey-hacim oranının bozulması

D) Kromozomların belirgin hale gelmesi

E) Hücrede karbonhidrat miktarının artması

 

S. 4) Aşağıdaki canlıların hangisinde mitoz bölünmenin amacı büyümedir?

A) İnsan    B) Amip         C) Paramesyum

D) Öglena            E) Bakteri

 

S. 5) n=12 olan diploit bir hücrenin mitoz bölünmesi sırasında kaç adet kromatit oluşması beklenir?

A) 6  B) 12  C) 24   D) 48  E) 96

 

S. 6) Aktif taşıma yapamayan bir hücrenin hangi organelinin faaliyeti durmuş demektir?

A) Mitokondri       B) Lizozom    C) Sentrozom

D) Koful                E) Endoplazmik retikulum

 

S. 7) Aşağıdakilerden hangisi RNA’nın yapısında bulunmaz?

A) Şeker               B) Fosfat       C) Timin

D) Urasil               E) Guanin

 

S. 8) Bir hücrenin bir molekülü difüzyon ile içine alamamasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Hücrede ATP’nin az olması

B) Molekülün yapısının büyük olması

C) Hücrede ilgili enzimin bulunmaması

D) Molekülün suda çözünebilir olması

E) Molekülün hücre içinde yoğunluğunun az olması

 

S. 9) Aşağıda verilen moleküllerden hangisi hücre zarından daha kolay geçer?

A) O2           B) CO2         C) Glikoz

D) Früktoz              E) Vitamin

 

S.10) Hangisi hücre çekirdeğinde bulunmaz?

A) Çekirdekçik     B) Kromatin  C) DNA

D) Mitokondri       E) RNA

 

S.11) Diploit (2n kromozomlu) bir canlıda;

I. Sperm ana hücresindeki,

II. Zigot hücresindeki,

III. Yumurta hücresindeki

kromozom sayılarından hangileri, vücut hücresindeki kromozom sayısına eşittir?

A) Yalnız I                        B) Yalnız II    C) Yalnız III

D) I, II ve III           E) I ve II

 

S.12) Aşağıdakilerden hangisi yalnızca bitki hücrelerinin bölünmesinde görülür?

A) İğ ipliklerinin oluşması

B) Sentriyolün işlevi

C) Orta lamel oluşması

D) Sitoplazmanın boğumlanması

E) Bölünme sırasında çekirdek zarının kaybolması

 

S.13) Vücut hücrelerinde 40 kromozom bulunan bir canlının erkek bireyinde, mayoz bölünme sonucunda oluşan üreme hücrelerinin kromozom formülü aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 20+Y    B) 20+X         C) 38+Y

D) 19+X    E) 38+X

 

S.14) Hücrede gerçekleşen aşağıdaki olaylardan hangisi, enerji kullanılan bir metabolizma olayı değildir?

A) Karbondioksit difüzyonu

B) Glikozdan (bilgi yelpazesi. com) glikojenin oluşturulması

C) ADP’nin ATP’ye dönüştürülmesi

D) Klorofil taşıyan bir hücrede glikoz oluşturulması

E) Hücre içinde sodyum depolanması

 

S.15) Aşağıdakilerden hangisinde, yönetici molekül sitoplazma içinde dağınık halde bulunur?

A) Mantarlar         B) Bakteriler        C) Sporlular

D) Sililer               E) Kökayaklılar

 

S.16)

I. Meşe

II. Şapkalı mantar

III. Paramesyum

IV. Mısır

Yukarıdakilerden hangileri bitkiler âleminde sayılmaz?

A) I ve II     B) I ve III        C) III ve IV

D) II ve IV  E) II ve III

 

S.17)

I. Akrabalık dereceleri

II. Analog organ benzerliği

III. Protein benzerliği

IV. Homolog organ benzerliği

Yukarıdakilerden hangisi yada hangileri bilimsel sınıflandırmada ortak özellik olarak kullanılmaz?

A) II  B) I    C) IV   D) III    E) II ve IV

 

S.18) Aşağıdakilerden hangisi omurgalı hayvandır?

A) Midye       B) Kaplumbağa               C) İstakoz

D) İstiridye   E) Salyangoz

 

S.19) Enerji tüketimi fazla olan hücrelerde hangi organelin sayıca fazla olması beklenir?

A) Ribozom        B) Sentrozom        C) Mitokondri

D) Lizozom         E) Golgi aygıtı

 

S.20) Hücre duvarı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Bitki hücrelerinde bulunur.

B) Cansızdır.

C) Tam geçirgendir.

D) Selüloz yapıdadır.

E) Seçici geçirgendir.

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARLI

 

1B  2E  3C  4A  5D  6A

 

7C  8B  9A  10D  11E  12C  13D  14A  15B

 

16E  17A  18B  19C  20E

 

“BİYOLOJİ 9. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“BİYOLOJİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“BİYOLOJİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“BİYOLOJİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

 

Yorumlar

......

11. **Yorum**
->Yorumu: Sizlere çok teşekkür ediyorum elinize sağlık
->Yazan: mustafa

10. **Yorum**
->Yorumu: Bayıldım çok beğendim baya güzel sorular :)
->Yazan: Beyza

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: