Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Coğrafya Yazılı Soruları > Coğrafya Dersi 11. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları

COĞRAFYA 11. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (12) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……..……..… OKULU 11/… SINIFI

COĞRAFYA DERSİ 2. DÖNEM 2. YAZILISI

 

1) Aşağıdakilerden hangisi Türk kültürüne ait eserlerden birisi değildir?

A) Süleymaniye Camii

B) Orhun Anıtları

C) Tac Mahal

D) Selimiye Camii

E) Sümela Manastırı

 

 

2)

Yukarıda dünya ticaretine yön veren ülkeler ve bölgeler gösterilmiştir.

Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinin dünya ticaretine yön vermesi beklenmez?

A) ABD

B) Şili

C) Japonya

D) Almanya

E) Çin

 

3)

Yukarıdaki temsili eser hangi ülkededir?

A) Meksika

B) Fransa

C) İngiltere

D) Türkiye

E) Rusya

 

4) Hangisi Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri değildir?

A) Özgürlük Anıtı

B) Artemis Tapınağı

C) Zeus Heykeli

D) Kheops Piramidi

E) Babil’in Asma Bahçeleri

 

5) Hangisi İtalya’yla ilgili bir kavram değildir?

A) Venedik

B) Po Ovası

C) Eiffel Kulesi

D) Makarna

E) Etna Yanardağı

 

6) Japonya ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Ülkede deprem riski düşüktür.

B) Tarıma elverişli alanlar geniş yer kaplar.

C) Sanayileşmesini henüz tamamlamamıştır.

D) Başkenti Moskova’dır.

E) Motorlu taşıt üretiminde ileridir.

 

(I) 16 milyon nüfusa sahip olan Hollanda Avrupa’nın yoğun nüfuslu ülkelerindendir. (II) Dağlık bir ülke olan Hollanda’da büyükbaş hayvancılık gelişmiştir. (III) Hollanda lale yetiştiriciliğinde oldukça ileridir. (IV) Bir Afrika ülkesi olan Çad’da halkın %76’sı tarım sektöründe çalışır. (V) Çad’da pamuk ihracatı büyük oranda Fransız şirketlerin tekelinedir.

7) Yukarıdaki cümlelerin hangisinde bir yanlışlık vardır?

A) I

B) II

C) III

D) IV

E) V

 

8) Aşağıdakilerden hangisi BM’nin daimi üyesi olup alınan kararları veto hakkına sahip ülkelerden birisi değildir?

A) Hindistan

B) İngiltere

C) Fransa

D) Rusya

E) Çin

 

9) Ülkemiz aşağıdaki uluslar arası kuruluşlardan hangisine üye değildir?

A) Uluslar Arası Çalışma Örgütü (ILO)

B) Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ)

C) Birleşmiş Milletler (BM)

D) Avrupa Birliği (AB)

E) Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)

 

10) Elektrik üretiminde aşağıdaki enerji kaynaklarından hangisi kullanılırsa doğal çevre daha çok zarar görür?

A) Doğalgaz

B) Rüzgâr

C) Kömür

D) Güneş

E) Jeotermal

 

11) Magmadan gelen ısı ile sular ısınır ve yükselir. Bu sular Denizli Sarayköy’deki gibi elektrik enerjisi elde etmede kullanılabilir.

Yukarıda bahsedilen enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir.

A) Doğalgaz

B) Rüzgâr

C) Kömür

D) Güneş

E) Jeotermal

 

12) Nükleer enerji üretiminde hangi yer altı kaynağı kullanılmaktadır?

A) Petrol

B) Bakır

C) Çinko

D) Uranyum

E) Cıva

 

13) İsveç topraklarının %55’i ormanlarla kaplıdır.

Buna göre İsveç’te aşağıdaki sanayi dallarından hangisinin gelişmesi beklenir?

A) Tekstil

B) Mobilya

C) Petro-kimya

D) Demir-çelik

E) Otomotiv

 

“Her GÜN ürettiğimiz binlerce ton atığın çevre ve insan sağlığına vereceği zararları önlemek için çöpler, çeşitli yöntemlerle bertaraf ediliyor.”

14) Buna göre aşağıdakilerden hangisi atık bertaraf yöntemlerinden biri değildir?

A) Atıkları yakmak

B) Atıkları kompostlaştırma

C) Yerleşim merkezlerinden uzaklaştırma

D) Atıkları geri dönüştürme

E) Atıkları gömmek

 

15) Doğal kaynakların çıkarılması ve kullanılmasıyla ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Düz ve verimli sahaların sanayi tesisleri için kullanılması çevre için daha iyi sonuçlar doğurur.

B) Petrol çıkarılan sahalarda doğal bitki örtüsü ve yabani hayvanlar zarar görür.

C) Kömür madenlerinde gaz sıkışması sonucu grizu patlamaları meydana gelebilir.

D) Ham petrol daha çok petrol boru hatlarıyla veya tankerlerle rafinerilere taşınır.

E) Nükleer sızıntılar ortamdaki canlı yaşamını sona erdirir.

 

Isparta’nın Senirkent ilçesinde eskiden dağlar ormanlarla kaplıydı. Bu ormanların zamanla tahrip edilmesi sonucu dağlar tabir yerindeyse kel kaldı ve ilçede 1995 yılında 74 vatandaşımızın ölümüne yol açan bir felaket yaşandı.

16) Senirkent’te yanlış arazi kullanımı sonucu hangi doğal afet yaşanmıştır?

A) Deprem

B) Volkanizma

C) Çamur akıntısı

D) Fırtına

E) Tsunami

 

17) Aşağıdakilerden hangisi küresel ısınmanın sebeplerinden biri değildir?

A) Doğal olmayan yöntemlerle tarım ve hayvancılığın yapılıyor olması

B) Klorofloro karbon gazı içeren ürünlerin çok tüketilmesi

C) Araçların egzozlarından çıkan gazların her geçen gün artması

D) Rüzgâr, güneş vb. enerji kaynaklarının kullanımının giderek artması

E) Endüstrileşmeyle birlikte orman tahribatının artması

 

18) “Ozon tabakasının seyrelmesi küresel bir çevre sorunudur.”

Aşağıdakilerden hangisi ozon tabakasının seyrelmesinin bir sonucu değildir?

A) Tektonik hareketlerin artması

B) İklim (bilgi yelpazesi com) değişikliği

C) Bazı canlı türlerinin yok olması

D) Çölleşme

E) Deniz ve okyanuslarda su seviyesinin yükselmesi

 

19) Aşağıdakilerden hangisi Sanayi Devrimi ile ortaya çıkan çevre sorunlarından biridir?

A) Doğal çevreye uyumlu sürdürülebilir kalkınmanın başlaması

B) Çevre sorunlarının kullanılan bilimsel yöntemlerle belirtilmiş olması

C) Artık fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılıyor olması

D) İnsanların bilinçli olmasından dolayı hava kirliliği gibi sorunların aşılmış olması

E) Artan ihtiyaçları karşılamak için doğal kaynakların daha çok tüketilmesi

 

20) Aşağıdakilerden hangisi rüzgâr enerjisinin olumsuz yanlarından değildir?

A) Rüzgâr türbinlerinin sesli çalışması

B) Ham madde maliyetinin olmaması

C) Kuş ölümlerine yol açması

D) Radyo dalgalarında parazitler oluşturması

E) Rüzgâr enerji santrallerinin yatırım maliyetlerinin çok yüksek olması

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1E 2B 3D 4A 5C

6E 7B 8A 9D 10C 11E

12D 13B 14C 15A

16C 17D 18A

19E 20B

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

“COĞRAFYA DERSİ 11. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“COĞRAFYA DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“COĞRAFYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“COĞRAFYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.
.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: