Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 4. Sınıf 2. Dönem 1. Yazılı (Y) Soruları

FEN BİLİMLERİ 4. SINIF 2. DÖNEM 1. YAZILI (Y) SORULARI (12) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……………..… OKULU 4/… SINIFI

FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILISI (Y)

 

ADI SOYADI:……………… NU:…. PUAN:…

 

1.)

1.Madde ısı verir.

2.Madde ısı alır

3.Madde katı halden sıvı hale geçer.

4.Madde sıvı halden katı hale geçer.

Yukarıdaki cümlelerden hangileri donma başlığı altına yazılabilir ?

A )     1,2        B)   3,4         C)   2,3           D)   1,4

 

2.)  Aşağıdaki karışımlardan hangisi çözelti değildir?

A)   şeker + su               B) kum + su

C)   sirke + su                 D) tuz + su

 

3- ) Aşağıdaki maddelerden hangisi mikroskobik canlıların etkisi sonucu oluşmaz?

A) Açıkta bekletilen sütün bozulması.

B) Poşette bekletilen ekmeğin küflenmesi.

C) Yere dökülen yaprakların çürümesi.

D) Saksıya dikilen çiçeğin büyümesi.

 

4-) Aşağıdaki maddelerden hangisi en az iki maddenin bir araya gelmesiyle oluşmamıştır?

A) Hava                           B) limonata

C) Deniz suyu                 D) Zeytinyağı

 

5-)  Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Hacim dereceli silindirle ölçülür.

B) Kütle birimi gramdır.

C) Hacim birimi kilogramdır.

D) Kütlesi ve hacmi olan varlıklara madde denir.

 

6-) İnsanlar doğal kaynakları  ve doğayı uygun kullanmadıkları zaman ……………meydana gelmektedir.

Samet’in cümlesindeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A)  Erozyon             B)   Çevre kirliliği

C)  Doğal afet         D)  Yapay çevre

 

7-) Aşağıdakilerden hangisinin hacmi vardır?

A ) Gölgemizin                 B) Sesimizin

C) Güneş Işığının             D) Soluduğumuz Havanın

 

8-) Aşağıdakilerden hangisi ile ampul ışık verecek şekilde basit bir elektrik devresi kurulur?

A) pil,ampul,duy,kablo,pil yatağı

B) pil,ampul,duy,pil yatağı

C) ampul,duy,pil yatağı

D) ampul ,kablo,pil yatağı,duy

 

9-)  Mevsimlerin oluşması hangi olay ile açıklanabilir?

A- Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi.

B- Güneş’in Dünya etrafında dönmesi.

C- Dünya’nın Güneş etrafında dolanımı.

D- Dünya’nın Ay etrafında dolamını.

 

10-) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirlenmesine karşı yapılması gerekenlerden değildir?

A-) Toplu taşıma araçları kullanılmamalıdır.

B) Güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan araçlar kullanılmalıdır.

C) Fosil yakıt tüketimi azaltılmalıdır.

D) Tarlalarda kalan bitki atıkları yakılmamalıdır.

 

11-) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğine yol açmaz?

A) Filtresiz fabrika bacalarından çıkan gazlar

B)Tarımda gelişigüzel kullanılan ilaçlar

C) Ormanlardan çıkan bol oksijen gazı

D) Tükenmiş pillerin   toprağa atılması

 

12-) Aşağıdaki maddelerden hangisi hem bir cisim hem de bir alettir ?

A)  Yazı tahtası                     B) Makas

C)   Kalem                            D) Çanta

 

13-) Aşağıdaki hareketlerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

A)   Ay’ın Dünya etrafındaki hareketi

B)   Lunaparktaki gondolun hareketi

C)   Saatteki akrebin hareketi

D)   Lunaparktaki  atlı karıncanın hareketi.

 

14- Aşağıdaki hal değişimlerinin hangisinde çevreden  ısı alma geçerli değildir?

A) Mumun erimesi

B) Dondurmanın erimesi

C) Kaynayan suyun buharlaşması

D) Bulutlardan yağmurun yağması

 

15-) Aşağıdaki olayların hangisi bozunmaya örnektir?

A)  Şekerin ısıtılması

B)  Sıcak çaya şeker ilave edilmesi

C)  Suya tuz konup karıştırılması

D)  Tavada tereyağının ısıtılması

 

16-) Darası 320 g gelen kaba, nohut doldurunca   710 g geliyor.

Doldurulan nohutun  kütlesi kaç gramdır?

A)   1030 g      B)  390 g         C)   515 g       D) 490 g

 

17-)  Aşağıdakilerden hangisi çevrede kalıcı kirliliğe neden olur?

A) Odun parçası                    B) Hayvan ölüsü

C) Plastik şişe                       D) Kağıt

 

18-)

Zeynep,yukarıdaki gibi basit bir elektrik devresi kurduğunda lambanın ışık vermediğini görüyor.

Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A-Devrede lamba yoktur

B-Devrede pil yoktur.

C-Piller yanlış yerleştirilmiştir.

D-Anahtar açıktır.

 

19-) Aşağıdakilerden hangisi elektriği ısı enerjisine dönüştüren bir alettir?

A-Bilgisayar                                  B) Fırın

C-Radyo                                        D-Televizyon

 

20-)  Zeynep:Dünya kendi ekseni etrafında  batıdan – doğuya doğru döner.

Esra: Güneş, Dünya (bilgi yelpazesi. com) etrafında dönme hareketi yapar.

Kaan: Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece - gündüz oluşur.

Yukarıdaki öğrencilerden hangisi veya hangilerinin verdiği bilgi doğrudur?

A) Yalnız Kaan                      B)  Kaan ve Zeynep

C) Esra ve Kaan                    D)  Zeynep ve Esra

 

21-) Mıknatıslarla ilgili olarak verilen aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Birbirlerine sadece itme kuvveti uygular.

B) Mıknatıslar temas gerektiren kuvvet uygular.

C) Kuzey ve güney kutupları vardır.

D) Ataş,çivi ve taşı çekebilir.

 

22.) Aşağıdaki çizimlerden hangisinde verilen ampul ışık verir?

 

23-) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin yol açtığı durumlarla ilgili yanlış bir ifadedir?

A) Kentte yaşayan İnsanların gökyüzündeki yıldızların çoğunu görememeleri.

B) Göçmen kuşların yollarını kaybetmelerinin nedeni ışık kirliliğidir.

C) Deniz kaplumbağalarının neslinin tükenmesinin ışık kirliliği ile ilgisi yoktur.

D) Işık kirliliği doğal hayata zarar verir.

 

24-)  Karışımla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

A) Karışımı oluşturan maddeler her oranda bir araya gelebilir.

B) Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini kaybederler.

C) Karşımlar saf değildir.

D) Karışımı oluşturan maddeler birtakım yöntemler ile birbirinden ayrılabilirler.

 

25-)  Kandan alınan karbondioksitin vücut dışına atılması sırasında karbondioksit aşağıdaki yollardan hangisini izler?

A.) burun->yutak->gırtlak->soluk borusu->akciğerler

B.) burun->gırtlak->yutak->soluk borusu->akciğer

C.) akciğer->soluk borusu->yutak->gırtlak->burun

D.) akciğer->soluk borusu->gırtlak->yutak->burun

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-B        3-D    4-D     5-C      6-B       7-D

 

8-A     9-C      10-A     11-C    12-B     13-B   14-D

 

15-A      16-B        17-C      18-D      19-B       20-B

 

21-C         22-D        23-C        24-B            25-D

 

  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 4. SINIF 2. DÖNEM 1. YAZILI (Y) SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar

.....

4. **Yorum**
->Yorumu: cok guzel bence herkes burdan çalışsın bunun sayesinde ortalamam98
->Yazan: egeberk:)


3. **Yorum**
->Yorumu: Sınavım için teşekkürler belki sınavdan 100 alırım 
->Yazan: Yusuf


2. **Yorum**
->Yorumu: Sınavım için teşekkürler belki sınavdan 100 alırım 
->Yazan: Yusuf


1. **Yorum**
->Yorumu: Ben çok beğendim. Hiç yalnış yok. SIKINDIDA YOK bilgiyelpazesi ekibi olarak iyi iş başarmışşınız. Ben 9 yaşındayım.Sizleri görmekten çok ama çok mutluluk duyarım. 
->Yazan: kerem yiğit
.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


 E Mail
(Zorunlu Değil):