Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 6. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı (Y) Soruları

FEN BİLİMLERİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI (16) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ………..……..… OKULU 6/… SINIFI

FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 3. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..…………… NU:… PUAN:…

 

1.

Dinozorlar ile ilgili sahip olduğumuz bilgileri elde etmede hangisinin rolü vardır?

A) Magmatik kayaçlar arasında bulunan fosiller

B) Tortul kayaçlar arasında bulunan fosiller

C) Başkalaşım kayaçlar arasında bulunan fosiller

D) Farklı kayaçların zaman içerisinde birbirine dönüşmesi

 

2.

Mert ve Müge’nin söyledikleri için hangisi doğrudur?

A) Mert doğru söylüyor.

B) Müge doğru söylüyor.

C) İkisi de doğru söylüyor.

D) İkisi de yanlış söylüyor.

 

3.

Bir yazının aynadaki görüntüsü şekildeki gibidir.

Aynanın önündeki yazı aşağıdakilerden hangisidir?

A) YAV ÜTÜ YAV

B) VAY ÜTÜ YAV

C) YAV ÜTÜ VAY

D) VAY ÜTÜ VAY

 

4.

Ayça aynadaki yansıma ile ilgili şekildeki çizimi yapıyor. Öğretmeni Ayça’nın çiziminde hata olduğunu söylüyor.

Ayça çiziminde nasıl bir deşiklik yaparsa yansıma ile ilgili doğru bir çizim yapmış olur?

A) Gelen ışın ile yansıyan ışın yazıları yer değiştirmeli

B) Normal ayna yüzeyine dik çizilmemeli

C) Gelme açısı ile yansıma açısı yazıları yer değiştirmeli

D) Gelen ışın ile gelme açısı yer değiştirmeli

 

5.

Ayşe teyze şekildeki üç farklı aynanın önüne geçtiğinde; I,II ve III numaralı aynalarda şekillerdeki gibi görüntüler elde ediliyor.

Buna göre I, II ve III numaralı aynalar için hangisi doğrudur?

.         I                    II                      III

A)  Tümsek       Tümsek            Çukur

B)  Tümsek       Çukur               Çukur

C)  Çukur       Tümsek           Tümsek

D)  Çukur       Tümsek            Çukur

 

6.

Fatih öğretmen küresel aynalar konusunu işlerken sınıfa metal kaşık getiriyor. Metal kaşık ve lazer ışık ile şekildeki gibi deneyleri yapıyor.

Fatih öğretmen 1. ve 2. deneyde kaşığın hangi yüzeylerini kullanmıştır?

.     1. deney                     2. deney

A)        İç                               Dış

B)        İç                                İç

C)       Dış                              İç

D)       Dış                             Dış

 

7. Aşağıdaki düzeneklerden hangisinde saatin sesi en geç duyulur?

 

8.

Şekildeki piyano kuyruğunun kapağının izleyicilere doğru açılmasının nedeni hangisidir?

A) Sesin soğurulmasını sağlamak

B) Sesin yansıyıp piyanoya dönmesini sağlamak

C) Sesin yansıyıp izleyicilere gitmesini sağlamak

D) Sesin kalitesini düşürmek

 

9.

Yasin bey çekiç ile merdivenin metal korkuluğuna vuruyor. Kulağını metal korkuluğa dayayan Yusuf ise sanki çekiçle iki defa vurulmuş gibi algılıyor.

Yusuf’un bu algılamasının açıklaması hangisidir?

A) Ses, gazlarda ve katılarda aynı hızda yayıldığı için iki ses duymuştur.

B) Ses, havada daha hızlı yayıldığı için önce havada yayılan ses, daha sonra demirde yayılan sesi duymuştur.

C) Ses, demirde daha hızlı yayıldığı için önce demirde yayılan ses, daha sonra havada yayılan sesi duymuştur.

D) Ses dalgalar halinde yayıldığı için iki ses duymuştur.

 

10.

Hakan radyodaki yayın odasının duvarlarını sünger ile kaplatıyor.

Hakan bu işlemi yaparken aşağıdakilerden hangisini amaçlamamıştır?

A) Sesin yankılanmasını önlemek

B) Sesin soğurulmasını sağlamak

C) Yayın odasına ses yalıtımı yapmak

D) Yayın odasının sıcak olmasını sağlamak

 

11.

Öğrencilerin verdiği yanıtlara göre Çiğdem öğretmenin derste sorduğu sorunun devamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) ergenlik döneminde kızlarda meydana gelen bedensel değişiklikleri söyleyecek?

B) ergenlik döneminde erkeklerde meydana gelen bedensel değişiklikleri söyleyecek?

C) ergenlik döneminde meydana gelen bedensel değişiklikleri söyleyecek?

D) ergenlik döneminde meydana gelen ruhsal değişiklikleri söyleyecek?

 

12.

Cemal’in cevabının devamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) yavru bakımı sağlarlar

B) döllenme şansını artırırlar.

C) başkalaşım geçirirler.

D) nesillerinin tükenmesi kolaylaşır.

 

13.

Tom ile Jerry arasındaki mesafe 4 metredir.

Tom ve Jerry’nin süratleri şekilde gösterildiği gibi ise Tom Jerry’i kaç saniye sonra yakalar?

A) 1   B) 2    C) 3     D) 4

 

14.

Can arabayı 30 N kuvvet uygulayarak 5 m/s sabit sürat ile sola doğru çekiyor.

Buna göre sürtünme kuvvetinin büyüklüğü ve yönü aşağıdakilerden hangisi gibi olur?

 

15.

Buse’nin cep telefonundaki oyunda amaç verilen görevi resimlere dokunarak yok etmektir.

Bu ekran görüntüsündeki görev “atomik yapılı elementleri yok etmek” ise Buse’nin hangi resimlere dokunması gerekir?

A) 1 ve 2               B) 1, 2 ve 3

C) 4 ve 6               D) 4, 5 ve 6

 

16.

Hipotez: Araştırmanın başlangıcında henüz doğruluğu veya yanlışlığı kestirilemeyen bir öneri veya ön beklenti.

Şekildeki devrelerdeki teller aynı maddeden yapılmış eşit kalınlıkta ve farklı uzunluktadır.

Bir öğrenci (bilgi yelpazesi. com) bu devrelerle ampulün parlaklığını gözlemliyor.

Bu araştırma öncesi kurulan hipotez hangisi olamaz?

A) İletkenin boyu artar ise ampul parlaklığı artar.

B) İletkenin boyu artar ise ampul parlaklığı azalır.

C) İletkenin kesiti artar ise ampul parlaklığı artar.

D) İletkenin boyu ile ampul parlaklığının ilişkisi vardır.

 

17.

Yukarıdaki bireylerden hangilerin yaptığı faaliyet destek ve hareket sisteminin sağlığını olumu etkiler?

A) Ceyda ve Funda

B) Ceyda ve Naz

B) Funda ve  Naz

D) Ceyda,Funda ve  Naz

 

18.

Şekilde bir Alveol gösterilmiştir. 1 numaralı okun gösterdiği kılcal damar ile alveole kan getiriliyor, 2 numaralı okun gösterdiği kılcal damar ile alveolden kan götürülüyor.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) 1 numaralı kılcal damar oksijence zengindir.

B) 1 numaralı kılcal damar karbondioksitçe zengindir.

C) 2 numaralı kılcal damar oksijence fakirdir.

D) 2 numaralı kılcal damar karbondioksitçe zengindir.

 

19.

Şekilde ispirto ocağı kabın içerisindeki suyu ısıtıyor.

Kapta ve suda ısının yayılma yolları hangisinde doğru gösterilmiştir?

.                  Kap                Su

A)        Konveksiyon   Konveksiyon

B)        Konveksiyon   İletim

C)        İletim                 Konveksiyon

D)        İletim                İletim

 

20.

Sıcaklıkları ve hızları 1. durumdaki gibi olan tanecikler çarpışıyor.

Çarpışmadan sonra her iki tanecikte aşağıdaki ifadelerden hangisini söyler?

A) Şimdi sıcaklıklarımız farklı hızlarımız eşit.

B) Şimdi sıcaklıklarımız eşit hızlarımız farklı.

C) Şimdi sıcaklıklarımız ve hızlarımız farklı

D) Şimdi sıcaklıklarımız ve hızlarımız eşit.

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B  2A  3D  4C  5D  6A

 

7C  8C  9C  10D  11C  12B  13B  14A

 

15A  16C  17C  18B  19C  20D

 

  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.......

11. **Yorum**
->Yorumu: Bu site çok güzelllllll sınavda çıkan soruları hoca burdan almış sınavdan sizin sayenizde yüksek aldım çok sağolun
->Yazan: Kullanıcı

10. **Yorum**
->Yorumu: bunun iyiki ypmışsınız çoook güzel byıldım
->Yazan: ydg

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.
.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: