Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 6. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı (Y) Soruları

FEN BİLİMLERİ DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI (10) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

…… – …… EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …………………..… OKULU 6/… SINIFI

FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. YAZILISI (Y)

 

Tarih: …/…/……

ADI SOYADI:………………………… NU:………….. PUAN:………

 

1-. Aşağıdakilerden hangisi, ısının yayılma yollarından birisi değildir?

A) Konveksiyon              B) Işıma

C) Radyatör                   D) İletim

 

2- Aşağıdaki eklemlerden hangisinin hareket etme yeteneği en fazladır?

A)Kafatası

B)Omurlararası

C)Kaburga

D)Diz

 

3-. Soğuk günlerde koyu renkli elbise giyilmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Koyu renkli elbiseler ışığı daha iyi tutar.

B) Yansıyan yüzeyler daha çabuk ısınır.

C) Koyu renkli elbiseler ısıyı iyi yansıtan maddelerden yapılmıştır.

D) Bu elbiseler daha fazla havalanmayı sağlar.

 

4- Maddeler ısındıkça atomların veya moleküllerin hareket hızları artar.

Buna göre aşağıdakilerden hangisinin atomlarının hızı artmaz?

A) Derin dondurucuya konulan dondurmanın

B) Güneşte bırakılan buzun

C) Kaynayan sütün

D) Eriyen dondurmanın

 

5- Vücudun mikroorganizmalara karşı savunma gücünü  arttırmak için kullanılan yöntemlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)   Serum hastalık anında uygulan bir yöntemdir.

B)   Aşı etkisi zayıflatılmış mikrop içerir.

C)   Antibiyotikler virüsleri öldürmek için kullanılır.

D)   Mineral ve vitaminler düzenli olarak alınmalıdır.

 

6- Yemek yapmasını yeni öğrenen Pelin çorbayı metal kaşıkla karıştırırken eli yanar ve çorbayı karıştırmaktan vazgeçer.

Annesi ;’çorbayı tahta kaşıkla karıştırmalısın ‘dedi

Yılların tecrübesi annenin böyle bir öğüt vermesini nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tahta kaşığın, metal kaşıktan daha büyük olması.

B)Tahta kaşıkla yemeklerin daha lezzetli olması.

C)Tahta kaşığın ısı iletiminin, metal kaşığa göre daha az olması.

D)Metal kaşığın ısı iletiminin, tahta kaşığa göre daha az olması

 

7- Aşağıdaki maddelerden hangisinde konveksiyon yoluyla yayılma görülür ?

A)Demir         B) Su     C) Tahta      D) Altın

 

8-

Optik_07

Yukarıdaki şekilde bir düz aynaya gelen ışın ,normal ve yansıyan ışın gösterilmiştir.

Şekildeki  a açısı 30 derece olursa b  açısı kaç derece olur?

A) 20 derece        B) 40 derece

C)25 derece           D) 30 derece

 

9- Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemini oluşturan yapı ve organlardan değildir?

A) Akciğer           B) Alveol    C) Bronş   D) Kalp

 

10- Yanmakta olan elektrik sobasına eşit uzaklıktaki üç çocuktan Ali’nin kıyafeti mavi, Cemali’nin kıyafeti siyah, Emine’ nin kıyafeti ise beyazdır.

Buna göre eşit süre sonunda sıcaklığı en çok olandan en az olana sıralama nasıl olmalıdır?

A) Cemali, Emine, Ali     B) Cemali, Ali, Emine

C) Ali, Cemali, Emine     D) Ali, Emine, Cemali

 

11-

I.   Orkun X aynasına baktığında kendisini daha büyük görüyor.

II.   Leyla Y aynasına baktığında kendisini aynı boyda görüyor.

III. Berk Z aynasına baktığında kendisini daha küçük görüyor.

Yukarıda bazı öğrencilerin kullandığı aynalar ve aynalarla ilgili gözlemleri verilmiştir. Bu aynalar aşağıdakilerden hangileri olabilir?

.         X                              Y                     Z

A)   Tümsek Ayna       Düz Ayna        Çukur  Ayna

B)    Çukur  Ayna       Tümsek Ayna     Düz Ayna

C)   Tümsek Ayna      Çukur  Ayna       Düz Ayna

D)   Çukur  Ayna        Düz Ayna        T ümsek Ayna

 

12- Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde kan hücresi göreviyle birlikte doğru verilmiştir?

A)Kan pulcukları-vücudun savunması

B)alyuvarlar-kanın pıhtılaşması

C)Akyuvarlar-oksijen taşınması

D)Akyuvarlar-vücudun savunması

 

13- Aşağıdaki kan gruplarının hangisinde kan grubunu belirleyen proteinlerin her ikisi birden bulunur?

A)A grubu

B)B grubu

C)AB grubu

D) 0 grubu

 

14- İskelet sisteminin görevleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Vücudun dik durmasını sağlamak

b)vücuda genel şeklini vermek

c)Vücut ısısını korumak

d)Bazı iç organları korumak

 

15- Yansıma olayı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Işık ışınları pürüzsüz yüzeylerden düzgün yansır.

b)Işık ışınları pürüzlü yüzeylerden dağınık yansır.

c)Işığı dağınık yansıtan cisimler daha parlak görünür.

d)Yansıma eğri yüzeylerde de gerçekleşebilir.

 

16- Aşağıdakilerin hangisi çukur aynanın kullanım alanlarına örnek olarak verilir?

A)Teleskop                             B)Terzi aynası

C)Dikiz aynası                        D)Güvenlik aynaları

 

17- Aşağıdaki olayların hangisinde ısının yayılması diğerlerinden farklıdır?

A) Güneş altında arabanın içinin ısınması

B )Sıcak çaya katılan soğuk suyun çayı soğutması

C) Kolaya konan buzun kolayı soğutması

D) Kaloriferle odanın ısınması

 

18- Soluk alma sırasında aşağıdakilerden hangisi olur?

A) Akciğerler daralır

B) Oksijen dışarı atılır

C) Diyafram yukarı çıkar

D) Göğüs boşluğu genişler

 

19- Yeryüzünden yayılan ısının atmosfer tarafından uzaya yayılmasının engellenmesine ne ad verilir?

A)Sera

B)Isı yalıtımı

C)Işıma ile yayılma

D)Konveksiyon

 

20-

Yukarıdaki resimle ilgili olarak hangisi yanlıştır?

A) 1 numara ile gösterilen konveksiyon yolu ile ısının yayılmasıdır

B) 2 numara ile gösterilen ışıma ile ısının yayılmasıdır

C) 3 numara ile gösterilen olayda hareketli tanecikler yer değiştirir

D) İletim yolu ile ısının yayılması 3 numaralı olayda görülür

 

21- Bir elektrik devresinde iki bağlantı kablosunun arasına aşağıdaki maddelerden hangisini koyup uçlarını dokundurursak ampul ışık verir?

A)Kürdan

B)Porselen kupa

C)Alüminyum folyo

D)Tahta parçası

 

22- Aşağıdakilerden hangi ortamda ses yayılmaz?

A)su             B)demir rayı

C)hava          D)boşluk

 

23- Aşağıdakilerden hangisi evlerdeki ısı yalıtım malzemelerinden biri değildir?

A) Demir  B) cam yünü  C) çift cam D)Asbest

 

24-

 

25- Aşağıdakilerden hangisi sesin yansıma özelliğinden faydalanılarak yapılan teknolojik aletlerden değildir?

A) radar   B) sonar   C) periskop  D) ultrason

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1C

2D

3A

4A

5C

6C

7B

8D

9D

10B

11D

12D

13C

14C

15C

16A

17A

18D

19A

20C

21C

22D

23A

24A

25C


  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar

.....

3. **Yorum**
->Yorumu: sınav çok güzeldi ve 100 alıdm yep
->Yazan: berna


2. **Yorum**
->Yorumu: süper bir site bayıldımmm 
->Yazan: şevin


1. **Yorum**
->Yorumu: Güzel bir site.Bence sınavda bu sorular çıktı. Ve sınavda 100 aldım.
->Yazan: Seda.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


 E Mail
(Zorunlu Değil):