Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 7. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 7. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI (9) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ………..……………..… OKULU 7/… SINIFI

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

 

Tarih: …/…/……

ADI SOYADI:………………………… NU:………….. PUAN:………

 

A.   Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız. (5x10=50 puan)

 

1.

Eşit miktardaki parça et, kuşbaşı et ve ekmek üzerine damlalık ile eşit miktarda mide öz suyu damlatılıyor.

Bu durum ile ilgili yapılan yorumlardan hangisi yanlıştır?

A)   Ekmek bulunan tabakta kimyasal sindirim başlar.

B)   Parça et bulunan tabakta kimyasal sindirim başlar.

C)   Kuşbaşı et bulunan tabakta kimyasal sindirim başlar.

D)   Kuşbaşı et bulunan tabakta sindirim daha hızlı gerçekleşir.

 

2.

Şekilde sindirim sistemi organlarının bir kısmı ve sindirime yardımcı organlar gösterilmektedir.

Sindirime yardımcı organlar hangi numaralar ile gösterilmiştir?

A) 1, 2       B) 1, 3

C) 1, 3, 4   D) 2, 4, 5

 

3.

Şemada karbonhidrat, protein ve yağların enzimler yardımı ile sindirildiği gösterilmiştir. Şemada siyah ve boş olan yerlere besinlerin sindirildiği organların isimleri yazılacaktır.

Aşağıdakilerden hangisi ile ilgili şemada yazılacak boş bir alan yoktur?

A) Ağız – Mide                            B) Mide – İnce bağırsak

C) Ağız – İnce bağırsak             D) İnce bağırsak

 

4.

Tabloda bazı organlar ve boşaltım maddeleri  işareti ile gösterilmiştir.

Buna göre idrar ve tuz hangi harflerle ifade edilmiştir?

.      İdrar    Tuz

A)     N         P

B)     R         S

C)     T          R

D)   N         R

 

5. Boşaltım sistemindeki yapılar ve görevleri aşağıdakilerden hangisinde yanlış eşleştirilmiştir?

 

6.

Öğrencilerin verdikleri yanıtlara göre öğretmen öğrencilere aşağıdakilerden hangisini sormuş olabilir?

A)   Böbrek rahatsızlıkları nasıl tedavi edilir?

B)   Böbrek yetmezliği nedir?

C)   Böbrek yetmezliğinin tedavisi nasıl yapılır?

D)   Böbrek rahatsızlıkları nelerdir?

 

7.           SONRADAN KAZANILAN REFLEKSLER

Melike sonradan kazanılan refleksler ile ilgili yukarıdaki posteri hazırlıyor.

Melike’nin posterinden hangi fotoğraf kaldırılırsa poster hatasız olur?

A) 1            B) 2                C) 3                D) 4

 

8.

Münevver hanımın guatr hastası olduğunu doktor nasıl anlamıştır?

A)   Hipofiz bezi çok büyümüştür.

B)   Pankreası çok büyümüştür.

C)   Tiroit bezi çok büyümüştür.

D)   Böbreküstü bezleri çok büyümüştür.

 

9.

Görüntü hangi nokta üzerinde oluşursa bu göz için kusursuz göz tanımlaması yapılır?

A) 1                       B) 2                C) 3                D) 4

 

10.

Vücudumuzdaki mesaj ve cevap iletimi şema ile gösterilmiştir.

Beyin 1, 2, 3, 4 ve 5 numaralı olaylardan hangisini gerçekleştirir?

A) 1                       B) 2                C)3                 D)4

 

B. Aşağıdaki şekilde iç salgı bezlerinin isimlerini ve salgıladıkları hormonları yazınız. (3x6=18 Puan)

 

C. Aşağıda merkezi sinir sistemi organları ve gerçekleştirdiği olaylardan bazıları verilmiştir. Uygun olanları (+) koyarak eşleştiriniz. (2x6=12 Puan)

 

D. Aşağıdaki doğru yanlış sorularını parantez içerisine doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazarak cevaplayınız. (2x5= 10 Puan)

 

E.  Merve kendisi ile ilgili küçük bir deneme yazmıştır. Fakat bazı yerlerde doğru kelimeler aklına gelmediği için boş bırakmış. Boşlukları doldurmada Merve’ye yardımcı olur musunuz? (2x5=10 puan)

Ne kadar sağlıklıyım. Gerçekten şanslıyım. Etrafıma bakıyorum da herkeste bin bir türlü hastalık var. Sude böbrek (bilgi yelpazesi. com) yetmezliği çektiği için ……………….. makinesine bağlanıyor. Dedem ……………….. düzgün çalışmadığı için  şeker hastası.  Şimdi aklıma geldi dedem ne zaman  baklava yese şeker komasına girmesin diye ……………….. alıyor. Bu arada Filiz’in de boyu çok kısa sanırım ……………….. bezinden ………………..  az salgılanıyor.

 

Not: Süre 40 dakikadır. Her sorunun puanı soru başlığında yazılmıştır.

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARI

 

A.   Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız. (5x10=50 puan)

1. A

2. B

3. A

4. D

5. C

6.C

7. A

8. C

9. B

10. C

 

B. Aşağıdaki şekilde iç salgı bezlerinin isimlerini ve salgıladıkları hormonları yazınız. (3x6=18 Puan)

 

C. Aşağıda merkezi sinir sistemi organları ve gerçekleştirdiği olaylardan bazıları verilmiştir. Uygun olanları (+) koyarak eşleştiriniz. (2x6=12 Puan)

 

D. Aşağıdaki doğru yanlış sorularını parantez içerisine doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazarak cevaplayınız. (2x5= 10 Puan)

 

E.  Merve kendisi ile ilgili küçük bir deneme yazmıştır. Fakat bazı yerlerde doğru kelimeler aklına gelmediği için boş bırakmış. Boşlukları doldurmada Merve’ye yardımcı olur musunuz? (2x5=10 puan)

Ne kadar sağlıklıyım. Gerçekten şanslıyım. Etrafıma bakıyorum da herkeste bin bir türlü hastalık var. Sude böbrek yetmezliği çektiği için DİYALİZ makinesine bağlanıyor. Dedem PANKREAS düzgün çalışmadığı için  şeker hastası.  Şimdi aklıma geldi dedem ne zaman  baklava yese şeker komasına girmesin diye İNSÜLİN alıyor. Bu arada Filiz’in de boyu çok kısa sanırım HİPOFİZ bezinden BÜYÜME HORMONU az salgılanıyor.

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 7. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar

........

11. **Yorum**
->Yorumu: vallla sınav zordu 100 aldım tabiki ama burda sorduğunuz soru çok kolaydı ama ben 2 yanlış yaptım o yüzden çok çok çok
->Yazan: Büşra . Muhammmet Emin Uğur.....

10. **Yorum**
->Yorumu: site mütamamüama mütheşem öneririm size katılın kgrin test çözün
->Yazan: abdurkadir


9. **Yorum**
->Yorumu: cok iyi ya saolun 
->Yazan: merve 

8. **Yorum**
->Yorumu: cook tskürler yapanın ellerine sağlık sağlık 
->Yazan: merve

7. **Yorum**
->Yorumu: süper olmuş elinize sağlık :)
->Yazan: charli

6. **Yorum**
->Yorumu: Çok iyi bir site
->Yazan: HAYALET ADAM 

5. **Yorum**
->Yorumu: ya bukadar güzel bir site olurmu hazırlayananın ellerine sağlık adam gibi adamlar işte adamlık öğrenin azcık ....... 
->Yazan: arda

4. **Yorum**
->Yorumu: aynısı çıktı sınavda la naynısı vallaha 
->Yazan: emre

3. **Yorum**
->Yorumu: Cok guzel bir şema yi hoca bize sinavda sordu . Gecti ama yinede iyiki bu siteyi bulmusum. Teşekkürler 
->Yazan: Öğrenci 

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel cevap anahtarıda var 1.yanlış ellerinize sağlık...
->Yazan: jtuyhjyu

1. **Yorum**
->Yorumu: harika ve güzel sorular var. Müüttttghiiişşş
->Yazan: yaren. .

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve delete tuşuna basın...

 




Eklediğiniz yorumlar/yazılar
onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):