Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 8. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı (Y) Soruları

FEN BİLİMLERİ DERSİ 8. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI (5) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – …  EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ………..……………..… OKULU 8/… SINIFI

FEN BİLİMLERİ DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILISI (Y)

 

Tarih: …/…/……

ADI SOYADI:………………………… NU:………….. PUAN:………

 

1.

Özdeş tuğlaların yere yaptıkları basınçlar şekildeki gibidir. Buna göre; Basınç kuvvetleri arasındaki ilişkiyi bulunuz?

 

2. Kimyasal tepkimeler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Atomların türü ve sayısı korunur

B) Kütle korunur

C) Moleküllerin sayısı ve türü değişmez

D) Atomlar belli sayısal oranlarda olaya katılır.

 

3.

Tepkime denklemi en küçük tam sayılarla denkleştirildiğinde X ve Y’nin yerine sırasıyla aşağıdakilerden hangisi yazılır?

A) 3-4                                                            B)  3-2

C) 1-3                                                           D)  2-3

 

4.

Tepkimesine göre  X  ile gösterilen bileşiğin formülü               aşağıdakilerden hangisidir?

5.    denkleminde elementlerin kütlece birleşme oranı   =   tir. Buna göre 15g X ve 15g Y maddesi ile en çok kaç gram  XY  bileşiği elde edilir?

 

A) 9                                                               B) 12

C) 24                                                            D)  30

 

6.

Yukarıdaki grafik bir tepkimedeki girenlerle ürünlerin kütlesinin zamanla değişimini göstermektedir. Tepkime tamamlandığında kaç gram X oluşmuştur?

A) 35                                                             B) 40

C) 45                                                            D) 50

 

7. Isıtıldığında 5,6 gram CaO ile 4,4 gram CO2 oluşturan CaCO3 en az kaç gramdır? ( Ca= 40 C= 12 O= 16)

A) 12                                                             B) 11

C) 10                                                            D) 5

 

8.

 

9.

 

 

10.

A) I-II              B) I-III    C) II-III   D) I-II-III

 

11. Aşağıdaki tepkimelerden hangisi  diğerlerinden farklıdır?

 

12.

I -    Cismin hacmi kadar sıvı taşırır

II-    d cisim= d sıvı

III-   Kapta ağırlaşma olmaz.

IV – d cisim> d sıvı

Batan cisimler için yukarıdakilerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A)  I                                                                B) I-II

C) II-III                                                           D) I-III-IV

 

13.

A)  I-II                                                            B) I-III

C) II-III                                                           D) I-II-III

 

14.

A) X = Y = Z                                                  B) Z > Y = X

C) X > Y > Z                                                 D) Z > Y > X

 

15. Aşağıdaki sistemde arabayı daha az kuvvetle kaldırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

A) I                                                                 B) II-III

C) I-II                                                             D)  II

 

16.

Şekildeki ( U) borusunda (x) sıvısının özkütlesi aşağıdakilerden hangisidir?(dsu = 1gr/cm3)

A) 1                                                               B) 2

C) 1/2                                                           D) 3

 

17.

Elektronların çekirdek çevresinde bulunabildikleri belirli bölgeler enerji düzeyi olarak bilinir.

Çizelgedeki atomlardan hangileri aynı periyotta yer alır?

A) K ve N                                                      B) M ve N

C) K ve L                                                      D) L ve N

 

18. Atom numarası 13 olan elementin elektron dağılımı hangisinde (bilgi yelpazesi.net) doğru verilmiştir?

 

19.  X+1 iyonu ile Y-2  iyonları  arasında kurulan molekülün formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

20.Şekildeki grafiğe göre X ve Y elementleri arasında oluşan birinci bileşiğin formülü X3Y2 ise ikinci bileşiğin formülü nedir?

 

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. D  2. C  3. D  4. D  5. C  6. B  7. C

9. B  10. D  11. D  12. C  13. A  14. A  15. D  16. C  17. A  18. C  19. B  20. D


  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 8. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar (1)

.

>Yazan: dila
>Yorum:
yazili sorularin hepsi yazilida çikti çok tesekürler ...........

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: