Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Fizik Yazılı Soruları > Fizik Dersi 10. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

FİZİK 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (5) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …….……..… OKULU 10/… SINIFI FİZİK DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……

NU:….

 

Soru 1

 

Soru 2

 

Soru 3

Aşağıdakilerden hangisi elektrik akımının oluşturabileceği tehlikelere karşı alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemlerinden biri değildir?

A) Islak zeminde elektrikli cihazların çalıştırılması

B) Prizlere emniyet kapağı takılması

C) Sigortayı kapalı konuma getirmeden elektrikle ilgili hiçbir iş yapılmaması

D) Elektrikli ev aletlerini kullanırken kullanım kılavuzuna uyulması

E) Prizlere metal ya da benzeri maddeler sokulmaması

 

Soru 4

A) 1/4

B) 3/4

C) 1/2

D) 1

E) 3/2

 

Soru 5

K, L ve M ölçme araçları ile kullanım alanları aşağıda eşleştirilmiştir.

K - Açık hava basıncını ölçer.

L - Sıvı basıncının değişimine bağlı olarak derinliği ölçer.

M - Kapalı kaplardaki gaz basıncını ölçer

Buna göre K, L ve M sırasıyla aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Barometre-Altımetre-Manometre

B) Barometre-Batimetre-Manometre

C) Manometre-Batimetre-Barometre

D) Manometre-Altimetre-Barometre

E) Altimetre-Barometre-Manometre

 

Soru 6

Yüksekliği fazla olan dağların tepesinde bulunan karların yaz mevsiminin sonlarına kadar erimemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Açık hava basıncının yükseklere çıkıldıkça azalması

B) Erime noktasının düşmesi

C) Açık hava basıncının yükseklerde fazla oluşu

D) Basıncın hal değişimine etkisinin olmayışı

E) Yükseklere çıkıldıkça kaynama noktasının artması

 

Soru 7

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) I , II ve III

 

Soru 8

A) Sıvı basıncı kabın taban ağırlığına bağlıdır.

B) Kap yerçekimi ivmesinin küçük olduğu bir yere götürülürse tabana yapılan sıvı basıncı artar.

C) Kaba bir miktar tuz eklenirse tabana yapılan sıvı basıncı artar.

D) Sıvı basıncı kabın şekline bağlıdır.

E) Kaba bir miktar daha sıvı eklenirse tabana yapılan sıvı basıncı değişmez.

 

Soru 9

 

Soru 10

 

Soru 11

"Futbolcular maça çıkarken çivili krampon giyerler."

Bu olaydaki ilke aşağıdakilerden hangisinde bulunur?

A) Ördeklerin ayaklarının perdeli olması

B) Tırlara çok sayıda tekerlek takılması

C) Bıçağın sivri tarafının kesmesi

D) İnşaatlarda kullanılan kepçelerin paletli olması

E) Karda geniş tabanlı ayakkabı giyilmesi

 

Soru 12

Yatay düzlemde içerisinde h yüksekliğinde sıvı bulunan kabın tabanına sıvı tarafından uygulanan basınç kuvveti;

I. Kabın içerisindeki sıvı yüksekliğine,

II. Yer çekim ivmesine,

III. Kabın taban alanına,

niceliklerinden hangilerine bağlıdır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) II ve III

E) I , II ve III

 

Soru 13

"Cisme etki eden kaldırma kuvveti, cismin batan kısmının hacmi kadar sıvının ağırlığına eşittir." prensibi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

A) Bernoulli prensibi

B) Archimedes prensibi

C) Newton'un ikinci hareket prensibi

D) Termodinamik prensibi

E) Evrensel çekim prensibi

 

Soru 14

 

Soru 15

 

Soru 16

 

Soru 17

“Coğrafi kuzey - güney doğrultusu ile manyetik kuzey - güney doğrultusu arasındaki açıya .......... denir.”

ifadesinin fizik (bilgi yelpazesi com) bilimi açısından doğru olabilmesi için boş bırakılan yerler aşağıdakilerden hangisi ile doldurulmalıdır?

A) Eğilme açısı

B) Dönme açısı

C) Doğal açı

D) Ekvatoral açı

E) Sapma açısı

 

Soru 18

 

Soru 19

Aşağıdaki düzeneklerin hangisinde elektromıknatıs kullanılmaz?

A) Kapı zili

B) Kapı otomatiği

C) Hoparlör

D) El feneri

E) Hızlı tren (Maglev)

 

Soru 20

Aşağıda verilen,

I. Karlı yerlerde ayaklara palet giymek

II. Duvara çakmak için ince uçlu çivi kullanmak

III. Topuklu ayakkabı giymek

işlemlerinin hangilerinde basıncın azalması sağlanmıştır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) I ve III

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B 2-A 3-A 4-C 5-B 6-A

7-C 8-C 9-B 10-A 11-C 12-E 13-B

14-B 15-B 16-C 17-E

18-D 19-D 20-A

 

“FİZİK DERSİ 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<
 

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: