Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Fizik Yazılı Soruları > Fizik Dersi 10. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

FİZİK 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (6) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …….……..… OKULU 10/… SINIFI FİZİK DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……

NU:….

 

Soru 1

 

Soru 2

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 3

Mıknatıslarla ilgili;

I. Manyetik alan çizgileri mıknatıs içinde S kutbundan N kutbuna doğrudur.

II. Manyetik kuvvet çizgileri birbirlerini kesmezler.

III. Mıknatıslarda itme - çekme özelliğinin en fazla

olduğu yerlere kutup denir.

Yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 4

A) 1/3

B) 1/2

C) 1

D) 2

E) 3

 

Soru 5

 

Soru 6

 

Soru 7

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 8

 

Soru 9

 

Soru 10

 

Soru 11

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 12

A) 1

B) 2

C) 3

D) 5

E) 7

 

Soru 13

 

Soru 14

 

Soru 15

Aşağıda verilen,

I. Yüzen cisimlere uygulanan kaldırma kuvveti büyüklüğü cismin ağırlığından büyüktür.

II. Sıvı içinde dengede duran cismin ağrılığı ile cisme uygulanan kaldırma kuvveti aynı doğrultudadır.

III. Batan (bilgi yelpazesi com) cisimlere zemin tarafından tepki kuvveti etki eder.

yargılarından doğru olanları (D),yanlış olanları (Y) ile gösterecek olursak doğru sıralama aşağıda verilenlerden hangisi gibi olur?

A) DDY

B) YDD

C) DYD

D) YDY

E) DDD

 

Soru 16

A) 10

B) 20

C) 30

D) 40

E) 50

 

Soru 17

A) Yalnız I

B) Yalnız III

C) I ve II

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 18

 

Soru 19

A) 4.105

B) 16.104

C) 12.104

D) 5.104

E) 4.104

 

 

Soru 20

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C 2-E 3-E 4-D 5-A 6-D

7-A 8-C 9-C 10-B 11-C 12-C 13-A

14-E 15-B 16-B 17-C

18-B 19-D 20-E

 

“FİZİK DERSİ 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<
 

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: