Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Fizik Yazılı Soruları > Fizik Dersi 9. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

FİZİK 9. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (8) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …….……..… OKULU 9/… SINIFI FİZİK DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……

NU:….

 

Soru 1

İki araç doğrusal bir yolda 15 m/s ve 20 m/s sabit hızlarla birbirine doğru harekete başlıyor.

Araçlar 3 s sonra karşılaştıklarına göre başlangıçta aralarındaki mesafe kaç m dir?

A) 20

B) 35

C) 70

D) 105

E) 140

 

Soru 2

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

Soru 3

A) Yalnız K

B) Yalnız L

C) Yalnız M

D) K ve L

E) K ve M

 

Soru 4

Aşağıda verilen hangi olay temas gerektiren kuvvetlerin etkisi ile gerçekleşir?

A) Dünya'nın Güneş etrafında dönmesi

B) Çocuğun masayı itmesi

C) Mıknatısın demiri çekmesi

D) Serbest bırakılan bir cismin yere düşmesi

E) Ebonit cismin kağıt parçasını çekmesi

 

Soru 5

“Bir hareketlinin konumu belirli bir noktaya göre tanımlanır bu noktaya ………… noktası denir.”

Cümlesindeki boşluk aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanırsa fizik bilimine göre doğru olur?

A) Konum

B) Hareket

C) Referans

D) Yer değiştirme

E) Uzunluk

 

Soru 6

“Bir cisme kuvvet uygulandığında cisim de aynı büyüklükte fakat zıt yönlü bir kuvvet uygular.” ifadesi Newton’un hareket yasalarından hangisinin tanımıdır?

A) Temel yasa

B) Eylemsizlik yasası

C) Etki - Tepki yasası

D) Enerji korunumu yasası

E) Kütle korunumu yasası

 

Soru 7

Sürtünmesiz yatay düzlemde şekildeki kuvvetlerin etkisi ile hareket etmekte olan cisme etki eden net kuvvetin sıfır olması için uygulanacak 4. kuvvet hangi yönde ve büyüklüğü kaç N olmalıdır?

A) + x yönünde 10 N

B) - x yönünde 15 N

C) - x yönünde 20 N

D) + x yönünde 30 N

E) - x yönünde 35 N

 

Soru 8

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) I ve III

 

Soru 9

Doğrusal bir yolda başlangıçta yan yana bulunan iki araç 15 m/s ve 40 m/s' lik sabit hızlarla ve aynı yönde harekete başlıyorlar.

Buna göre 20 s sonra aralarındaki uzaklık kaç m olur?

A) 150

B) 200

C) 300

D) 450

E) 500

 

Soru 10

A) ax = ay = az

B) ax = ay> az

C) ay = az>ax

D) ax> ay> az

E) ay> az>ax

 

Soru 11

A) 2

B) 5

C) 10

D) 15

E) 20

 

Soru 12

A) -x yönünde 5N

B) +x yönünde 8N

C) +x yönünde 10N

D) -x yönünde 12N

E) +x yönünde 15N

 

Soru 13

Aşağıda günlük hayatta karşılaştığımız bazı örnekler verilmiştir.

I. Yanmakta olan bir ispirto ocağı

II. Su yüzeyinde duran para

III. Lensin göze yapışması

Buna göre, verilen örneklerde etkin olan fiziksel olaylar hangi seçenekte sırasıyla (I, II, III) doğru olarak verilmiştir?

A) Adezyon, Yüzey gerilimi, Kohezyon

B) Kohezyon, Kılcallık , Adezyon

C) Yüzey gerilimi, Adezyon, Kılcallık

D) Kılcallık, Yüzey gerilimi, Kohezyon

E) Kılcallık, Yüzey gerilimi, Adezyon

 

Soru 14

Newton'un III. kanunu (Etki-Tepki kanunu) ile ilgili olarak;

I. Etki-tepki sonucu oluşan kuvvetler eşit büyüklükte ve zıt yönlüdür.

II. Yatay düzlem üzerindeki cisme etki eden tepki kuvveti cismin ağırlığı kadardır.

III. Etki-tepki kuvveti aynı cisim üzerindedir.

yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) II ve III

 

Soru 15

A) Yalnız x

B) Yalnız y

C) Yalnız z

D) y ve z

E) x, y ve z

 

Soru 16

A) aX = aY = aZ

B) aX = aY>aZ

C) aY>aX = aZ

D) aX>aY >aZ

E) aX>aY>aZ

 

Soru 17

Aşağıda verilen;

I. Bir yolcunun bavulunu çekmesi

II. Demir tozunun mıknatıs tarafından çekilmesi

III. Ay'ın Dünya (bilgi yelpazesi com) etrafında dönmesi

olaylarından hangileri temas gerektiren kuvvetlerden kaynaklanır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) II ve III

E) I, II ve III

 

Soru 18

Aşağıdaki olayların hangisinde temas gerektirmeyen bir kuvvet etkindir?

A) Rüzgârın yaprağı savurması

B) Elmanın dalından yere düşmesi

C) Lokomotifin vagonları çekmesi

D) Bebek arabasının itilmesi

E) Sporcunun halter kaldırması

 

Soru 19

A) 1/2

B) 2/3

C) 2

D) 3

E) 4

 

Soru 20

A) 5

B) 10

C) 15

D) 20

E) 25

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D 2-A 3-E 4-B 5-C 6-C

7-E 8-E 9-E 10-C 11-C 12-C 13-E

14-D 15-D 16-C 17-A

18-B 19-C 20-D

 

“FİZİK DERSİ 9. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FİZİK SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: