Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 10. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

KİMYA 10. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI (11) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……….……..… OKULU 10/… SINIFI KİMYA DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……………

NU:….

 

Soru 1

40 gram kalsiyum, yeterli miktardaki oksijen ile tepkimeye girdiğinde 56 gram kalsiyum oksit bileşiği oluşuyor.

Buna göre tepkimede kaç gram oksijen kullanılmıştır?

A) 96

B) 36

C) 26

D) 16

E) 6

 

Soru 2

0,3 mol CH4 ile 0,6 mol C2H6 gazlarının karışımında toplam kaç tane H atomu vardır?

(NA=Avogadro sayısı )

A) 0,9. NA

B) 1,2. NA

C) 3,6. NA

D) 4,8. NA

E) 5,4. NA

 

Soru 3

Azot ve oksijen elementleri arasında oluşan iki farklı bileşikte, elementlerin birleşen kütleleri I ve II. grafikte gösterilmiştir.

I. grafikteki bileşiğin formülü NO2 ise II. grafikteki bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

Soru 4

3,01.1023 tane X3H6 molekülü 21 gramdır. Buna göre 0,3 mol XH4 bileşiği kaç gramdır?

(H:1 g/mol, Avogadro sayısı:6,02.1023)

A) 2,4

B) 4,8

C) 9,6

D) 12

E) 24

 

Soru 5

22 gram CO2 bileşiği ile ilgili;

I. 3,01.1023 tane CO2 molekülü içerir.

II. 0,5 mol moleküldür.

III. N.K’da 11,2 litre hacim kaplar.

yargılarından hangileri doğrudur?

(C:12 g/mol, O:16 g/mol, Avagodro sayısı : 6,02.1023)

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve II.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 6

Eşit kütlede Mg ve O2 alınarak MgO elde edilirken 4 gram oksijen artmaktadır.

Buna göre başlangıçta alınan Mg miktarı kaç gramdır? (Mg:24, O:16)

A) 16

B) 12

C) 10

D) 8

E) 6

 

Soru 7

X ve Y nin oluşturduğu iki bileşikte, bileşik kütlesi ile Y'nin kütlesinin değişimi grafikte verilmiştir.

Buna göre eşit miktarda Y'ye karşılık I. Bileşikteki X'in II. Bileşikteki X'e katlı oranı kaçtır?

A) 3/4

B) 4/3

C) 5/3

D) 2/3

E) 3/2

 

Soru 8

I. XY2 – XY3

II. X3Y – X2Y

III. XY – X2Y3

Yukarıdaki bileşik çiftlerinin hangilerinde eşit miktarda X ile birleşen Y’nin kütleleri arasındaki katlı oran 2/3’tür?

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve III.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 9

A) 3 gram hidrojen, 24 gram karbon

B) 2 gram hidrojen, 12 gram karbon

C) 4 gram hidrojen, 48 gram karbon

D) 6 gram hidrojen, 96 gram karbon

E) 5 gram hidrojen, 72 gram karbon

 

Soru 10

3 gram magnezyum ile 20 gram brom tepkimeye girerek MgBr2 oluşturmaktadır.

50 gram magneyum ve brom karışımı tepkimeye girince 4 gram magnezyum arttığına göre karışımdaki bromun kütlesi nedir?

A) 46

B) 40

C) 23

D) 20

E) 10

 

Soru 11

12,8 gram SO2 bileşiği ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

(S:32 g/mol, O:16 g/mol, NA=Avogadro sayısı )

A) 6,4 gram kükürt atomu içerir.

B) 0,2 moldür.

C) Toplam 0,6 mol atom içerir

D) 6,4 gram oksijen atomu içerir

E) 0,2 NA tane oksijen atomu içerir.

 

Soru 12

I. 1 tane C atomu 12 akb’dir.

II. NA tane S atomu 1 moldür.

III. 2 mol Al atomu 54 gramdır.

Verilen yargılardan hangileri doğrudur? (C:12 g/mol, Al:27 g/mol, S:32 g/mol, NA= Avogadro sayısı)

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve II.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 13

Yukarıdaki tepkime gerçekleşirken,

I. Toplam kütle korunur.

II. Molekül sayısı korunur.

III. Atom cinsi korunur.

ifadelerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.

B) Yalnız III.

C) I ve II.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 14

Eşit miktarda Ca ve S’den en fazla 45 gram CaS bileşiği elde edildiğine göre hangi elementten (bilgi yelpazesi com) kaç gram artar?

A) 4 g Ca

B) 4 g S

C) 5 g Ca

D) 5 g S

E) 6 g Ca

 

Soru 15

22 gram CO2 gazı ile aynı sayıda atom içeren SO2 gazı kaç gramdır?

(C:12 g/mol, O:16 g/mol, S:32 g/mol)

A) 16

B) 32

C) 64

D) 128

E) 256

 

Soru 16

0,25 mol SO3 bileşiği için;

I. 0,25 mol O atomu içerir.

II. 8 gram S atomu içerir.

III. 6,02. 1023 tane atom içerir.

yargılarından hangileri doğrudur? (S: 32, O: 16 )

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) I ve III

E) II ve III

 

Soru 17

I. 1,204.1023 tane CO2 gazı

II. N.K’da 3,36 litre CH4 gazı

III. 19,2 gram SO2 gazı

Verilen maddelerin mol sayılarının büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

(Avogadro sayısı:6,02.1023, S:32 g/mol, O:16 g/mol)

A) I > II > III

B) II > I > III

C) II > III > I

D) III > II > I

E) III > I > II

 

Soru 18

X ve Y elementleri arasında oluşan iki farklı bileşikteki kütleler tabloda verilmiştir.

Buna göre XaYb bileşiğindeki a ve b değerleri aşağıdakilerden hangisidir?

a b

A) 1 2

B) 2 3

C) 3 4

D) 1 1

E) 4 5

 

Soru 19

256 gram X2O3 bileşiğinde 3,2 mol X atomu olduğuna göre, X’in atom kütlesi kaç g/mol’dür?

(O:16 g/mol)

A) 160

B) 144

C) 128

D) 112

E) 56

 

Soru 20

XO2 bileşik yapısında X yerine hangi atom gelir­se elementlerin kütleleri arasindaki oran 1 olur?

( C:12, O:16, S:32, N:14, Si:28, Sn:118 )

A) C

B) S

C) N

D) Si

E) Sn

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

1-D 2-D 3-B 4-B 5-E 6-B

7-E 8-E 9-C 10-B 11-E 12-E 13-E

14-D 15-B 16-E 17-E

18-D 19-E 20-B

 

  










“KİMYA 10. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<
 

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: