Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 10. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

KİMYA 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI (5) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …….……..… OKULU 10/… SINIFI KİMYA DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……

NU:….

 

Soru 1

36,12.1022 tane atom içeren SO2 gazı kaç gramdır? ( S: 32, O: 16 )

A) 5,6

B) 6,4

C) 7,2

D) 9,6

E) 12,8

 

Soru 2

C4H10O + xO2 -> yCO2 + zH2O

Yukarıdaki tepkime en küçük tam sayılarla denkleştirildiğinde x, y, z yerine hangi sayılar getirilmelidir ?

 

Soru 3

Denkleştirilmiş olarak verilen yukarıdaki tepkimelerden O2'nin katsayıları x, y ve z olarak gösterilmiştir.

Buna göre x, y ve z katsayıları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) x > y > z

B) z > y > x

C) y > z > x

D) x > z > y

E) y = z > x

 

Soru 4

- Karışımda genellikle miktarı az olana - - - - denir.

- Zeytinyağı ve su karışımı - - - - örneğidir.

- Her yerinde aynı miktarda dağılmayan karışımlara - - - - karışım denir.

- Katı - sıvı heterojen karışımlara - - - - denir.

Yukarıda verilen boşluklara seçeneklerdeki kelimelerden uygun olanları yazıldığında hangi kelime açıkta kalır?

A) çözünen

B) çözücü

C) heterojen

D) süspansiyon

E) emülsiyon

 

Soru 5

- 0,2 mol XY2 bileşiği 8,8 gram,

- 0,2 mol XY bileşiği 5,6 gramdır.

Buna göre X ve Y'nin atom kütleleri aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir ?

 

Soru 6

Karışımlarla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Çözeltilerde çözünen maddenin tanecik boyutu 10–9 m’den küçüktür

B) Tanecik boyutu 10–9 m ile 10–6 m arasında olan karışımlar, koloit karışımlardır.

C) Süspansiyonların tanecik boyutu 10–6 m’den büyüktür.

D) Kolloitlerin içerisinden ışık geçirildiğinde ışığın saçıldığı görülür

E) Çözeltilerin diğer karışımlardan farkı çözünen taneciklerin ancak mikroskopla görülmesidir.

 

Soru 7

Kimyasal denklemi denkleştirildiğinde H2O nun katsayısı kaç olur?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

Soru 8

Sıvı-sıvı homojen karışımlarla ilgili

I. Fiziksel yöntemlerle ayrılabilir.

II. Molekülleri polardır.

III. Aynı cins molekül içerir.

yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?

A) Yalnız l

B) Yalnız ll

C) I ve II

D) II ve III

E) l, ll ve lll

 

Soru 9

Verilen tepkimelerden hangileri sentez (oluşum) tepkimesidir?

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve II.

D) I ve III.

E) II ve II.

 

Soru 10

Yukarıda verilen tepkimelerle ilgili

I. Çözünme tepkimeleridir.

II. X ve Y birer tuzdur.

III. HCl ve H2SO4 asittir.

yargılarından hangisi yada hangileri doğrudur?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve III

E) II ve III

 

Soru 11

Aşağıda bazı işlemler verilmiştir. Bu işlemlerden hangisinin sonucunda bir çözelti elde edilemez?

A) Etil alkole amonyak damlatıldığında

B) Suya ispirto damlatıldığında

C) Çinko ve bakırı bir kabın içine koyarak her ikisi de eriyene kadar ısıtıldığında

D) Metil alkole az miktarda iyot eklendiğinde

E) Karbon tetraklorüre az miktarda iyot eklendiğinde

 

Soru 12

Buna göre başlangıçtaki C , H ve O kütleleri aşağıdakilerden hangisidir? (C:12, O:16, H:1)

 

Soru 13

Aşağıdaki karışımlardan hangisi çözeltidir?

A) Mayonez

B) Hava

C) Çamurlu su

D) Kan

E) Sis

 

Soru 14

Karışımlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) Bileşenleri belirli oranlarda bir araya gelirler.

B) Belirli formüllerle gösterilirler.

C) Bileşenleri bir araya gelirken özelliklerini kaybederler.

D) Fiziksel yöntemlerle ayrıştırılabilirler.

E) Görünümü karışımın her yerinde aynıdır.

 

Soru 15

Sabit hacimli kapalı bir kapta X maddesi ile O2 gazının tepkimeye girmesi sonucu oluşan H2O ve CO2' in mol sayılarının değişimi grafikte verilmiştir.

Buna göre X maddesinin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

A) C4H8

B) C3H8

C) C3H8O2

D) C4H10O2

E) C4H8O

 

Soru 16

Görselde verilen karışım ile ilgili

I. Çözelti olarak adlandırılır.

II. Kimyasal yöntemlerle ayrılabilir.

III. Kolloittir.

IV. Heterojen karışımdır.

yargılarından hangileri doğrudur?

A) I ve II

B) III ve IV

C) I ve III

D) II, III ve IV

E) I, II, III ve IV

 

Soru 17

Sıvı içinde dağılan maddenin tanecik boyutu 10-9 m ve 10-6 m arasında olanlar koloit, 10-6m den büyük olanlar (bilgi yelpazesi com) süspansiyon olarak tanımlanır.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu sınıflandırmanın dışında kalır?

A) Krema

B) Türk kahvesi

C) Jöle

D) Sis

E) Süt

 

Soru 18

Tepkimesine göre 69 gram C2H6O yandığında oluşan CO2 ve H2O küt­leleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? (C:12, O:16, H:1)

 

Soru 19

Aşağıdakilerden hangileri adi karışımlara örnek olarak verilebilir?

I- Tuzlu su karışımı

II- Karabiber - tuz karışımı

III- Çelik

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve II

E) I, II ve III

 

Soru 20

Aşağıdakilerden hangisi çözelti değildir?

A) Maden suyu

B) Fizyolojik Serum

C) Amalgam

D) Duman

E) Kolonya

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E 2-D 3-C 4-B 5-E 6-E

7-E 8-A 9-D 10-E 11-D 12-B 13-B

14-D 15-A 16-B 17-D

18-E 19-B 20-D

 

  










“KİMYA 10. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: