Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 11. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

KİMYA 11. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI (7) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……….……..… OKULU 11/… SINIFI KİMYA DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……………

NU:….

 

Soru 1

19K elementi ile ilgili;

I. 4. periyot 1A grubu elementidir.

II. 5 tane tam dolu orbitali vardır.

III. s bloğunda bulunur.

yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.

B) I ve II.

C) I ve III.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 2

3Li , 11Na ve 19K elementleriyle ilgili olarak ;

I. Elektron dizilimleri ns1 ile bitmektedir.

II. Atom yarıçapı en büyük olan 19K elementidir.

III. İyonlaşma enerjileri en büyük olan 3Li elementidir.

yukarıdaki yargılardan hangileri doğrudur ?

A) I,II ve III

B) I ve III

C) II ve III

D) I ve II

E) Yalnız I

 

Soru 3

n = 3 ve ℓ=1'de en fazla kaç elektron bulunabilir?

A) 6

B) 7

C) 8

D) 9

E) 10

 

Soru 4

Elektron diziliminde 7 tane tam dolu orbitali, 2 tane yarı dolu orbitali bulunan nötr X atomu için;

I. 3. periyot 6A grubunda yer alır.

II. 16 tane elektronu vardır.

III. En büyük baş kuantum sayısı 3’tür.

yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve II.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 5

ℓ = 2 değeri için mℓ değerleri aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) -3

B) -2

C) -1

D) 0

E) +1

 

Soru 6

38 cmHg kaç atmosferdir?

A) 2

B) 1

C) 1,5

D) 0,5

E) 0,25

 

Soru 7

Yaptığı çalışmalar sonucunda elektronun konumu ve hızının aynı anda belirlenemeyeceğini bulan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) W. Heisenberg

B) M. Planck

C) A. Einstein

D) J. Dalton

E) L. De Broglie

 

Soru 8

Aşağıda atomlardan hangisi küresel simetrik özelliktedir?

A) 18Ar

B) 13Al

C) 16S

D) 8O

E) 22Ti

 

Soru 9

I. Elektronegatiflik

II. İyonlaşma enerjisi

III. Atom yarıçapı

Yukarıdakilerden hangileri periyodik cetvelde aynı grupta yukarıdan aşağıya doğru artar ?

A) Yalnız II

B) Yalnız III

C) I ve II

D) I ve III

E) II ve III

 

Soru 10

27 oC sıcaklıkta 1 mol Helyum gazı şekildeki kapta bulunmaktadır.

Buna göre; He gazının (bilgi yelpazesi com) kabın A, B ve C noktalarındaki basınçları arasındaki ilişki aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru verilmiştir?

 

Soru 11

Aşağıda verilen bileşiklerden hangisinde N elementinin yükseltgenme basamağı +5'tir?

A) NH3

B) N2O3

C) Na3N

D) N2O

E) KNO3

 

Soru 12

N, N5+ ve N’nin yarıçaplarının büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

 

Soru 13

2 atm kaç torr basınca eşittir?

A) 280

B) 1520

C) 760

D) 380

E) 190

 

Soru 14

n=4 enerji seviyesinde toplam 4 elektron bulunduran X elementinin atom numarası kaçtır?

A) 28

B) 30

C) 32

D) 34

E) 36

 

Soru 15

4p, 3d, 4d orbitallerinin enerjilerinin karşılaştırılması aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) 4p > 3d > 4d

B) 4p > 4d > 3d

C) 3d > 4d > 4p

D) 3d > 4p > 4d

E) 4d > 4p > 3d

 

Soru 16

I. H2SO4

II. Na2CrO4

III. KMnO4

Yukarıda verilen bileşiklerdeki S, Cr ve Mn elementlerinin yükseltgenme basamakları hangisinde doğru olarak verilmiştir ?

 

Soru 17

3d, 4p ve 5s orbitallerinin enerjileri arasındaki ilişki aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) 4p > 3d > 5s

B) 3d > 5s > 4p

C) 4p > 5s > 3d

D) 5s > 3d > 4p

E) 5s > 4p > 3d

 

Soru 18

p orbitali için ℓ ve mℓ değerleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

 

Soru 19

Yukarıda bazı A grubu elementlerinin iyonlaşma enerjileri verilmiştir.

Buna göre; X, Y ve Z elementlerinin değerlik elektron sayıları hangisinde doğru verilmiştir?

 

Soru 20

Periyodik cetvelin 1A ve 2A grubunda bulunan X, Y, T ve Z elementleri için ;

- Atom yarıçapı en büyük olan Z dir.

- İyonlaşma enerjisi en büyük olan X elementidir.

Buna göre elementlerin doğru dizilişi nasıl olur?

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C 2-A 3-A 4-E 5-A 6-D

7-A 8-A 9-B 10-A 11-E 12-C 13-B

14-C 15-E 16-A 17-E

18-B 19-D 20-E

 

  










“KİMYA 11. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: