Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 9. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

KİMYA 9. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI (11) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……….……..… OKULU 9/… SINIFI KİMYA DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……………

NU:….

 

Soru 1

Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin yaygın ismi yanlış verilmiştir?

 

Soru 2

I. Çekirdekte bulunur.

II. (+) yüklü taneciktir.

III. Atomun temel taneciğidir.

Yukarıdaki yargılardan hangileri proton için doğru elektron için yanlıştır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) I ve III

E) I, II ve III

 

Soru 3

Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Kimya biliminin gelişim sürecine İslam uygarlığının katkısı olmuştur.

B) Damıtma yöntemini yalnızca kimyacılar kullanmıştır.

C) Simyacıların amaçlarından birisi de ölümsüzlük iksirini bulmaktır.

D) Aristo’ya göre evren ateş, su, hava ve toprak olmak üzere dört ana elementten oluşur.

E) Simya kimya biliminin temellerini oluşturur.

 

Soru 4

Verilenlerden hangileri farklı cins atomlardan oluşan saf maddelerdir?

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve III.

D) II ve IV.

E) III ve IV.

 

Soru 5

Yukarıdaki element adı ve sembolleri eşleştirildiğinde hangi eşlemede hata yapılmıştır?

A) I - b

B) II - e

C) III - a

D) IV - c

E) V - d

 

Soru 6

Laboratuvarda deney yapan beş arkadaş ile ilgili aşağıdaki bilgiler veriliyor.

Hasan: Asitler ile çalışılan bir deneyde asitin üzerine su ekliyor.

İnci: Deney sonrası malzemeleri tezgâhın üzerinde bırakıp deney raporunu yazmaya koyuluyor.

Nihal: Çözeltinin çökelmesini beklemek için yan masadaki arkadaşlarıyla sohbet ediyor.

Gülsüm: Kimyasal malzemeler ile çalışırken eldiven giymiyor ve aynı bagetle iki farklı çözeltiyi karıştırıyor.

Cenk: Sodyum metalinin su ile tepkimesini yaparken gözlerine koruyucu gözlük takıyor

Yukarıda verilen bilgilere göre hangi öğrencilerin laboratuvardaki davranışları doğrudur?

A) Hasan ve Gülsüm

B) Nihal, Gülsüm ve İnci

C) Hasan ve İnci

D) Nihal

E) Cenk

 

Soru 7

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Piller çevreye zararlı kimyasallardır.

B) Kimyasal maddeler uygun kaplarda saklanmalıdır.

C) Radyoaktif maddelerle uzun yıllar çalışılmamalıdır.

D) Zehirli madde ile çalışırken eldiven takmak yeterlidir.

E) Kimyasalların ambalajları üzerinde yer alan güvenlik uyarı işaretleri kimyasallarla nasıl çalışılması gerektiği hakkında bilgi verir.

 

Soru 8

Yukarıda laboratuvarda bulunan bazı araç gereçlerin görselleri verilmiştir.

Buna göre hangisi görselde yer almamıştır?

A) Mezür

B) Cam balon

C) Ayırma hunisi

D) Beherglas

E) Erlenmayer

 

Soru 9

Aşağıda verilenlerden hangisi elementlerin ve bileşiklerin özelliklerinden biri değildir?

A) Elementlerin belirli ayırt edici özellikleri vardır.

B) Bileşikler saf ve homojendir.

C) Bileşikler kendini oluşturan elementlerin özelliklerinden farklı özellik taşır.

D) Bileşikler oluşurken sabit oranlar kanununa uygunluk gösterir.

E) Elementler ve bileşikler fiziksel veya kimyasal yöntemlerle bileşenlerine ayrılır.

 

Soru 10

Barış, Lüfer balığından aldığı numuneyi laboratuvarda incelediğinde cıva ( Hg ) metalinin varlığını tespit etmiştir.

Buna göre Barış, kimyanın hangi alt disipliniyle ilgili çalışma yapmıştır?

A) Analitik Kimya

B) Organik Kimya

C) Anorganik Kimya

D) Biyokimya

E) Fizikokimya

 

Soru 11

I. Elektronlar çekirdekten belirli uzaklıkta ve belirli enerjiye sahip yörüngelerde bulunur.

II. Elektronlar çekirdeğin etrafında elektron bulutları şeklinde bulunabilir.

III. Elektron, çekirdeğe en yakın enerji düzeyinde bulunursa bu hale temel hâli denir.

IV. Temel halde atom kararlıdır ve ışın yaymaz.

yukarıdaki yargılardan hangileri Bohr atom modeline ait görüşlerdir?

A) II ve III

B) I, II ve III

C) II, III ve IV

D) I, III ve IV

E) I, II, III ve IV

 

Soru 12

I. Demir

II. Altın

III. Çinko

IV. Civa

Seçeneklerdeki element sembollerinden hangisinin adı yukarıda yazılmamıştır?

A) Hg

B) Fe

C) Au

D) Zn

E) Cr

 

Soru 13

X2+ ve Y- iyonlarının elektron sayıları aynıdır.

Y- iyonu 3 katmanlı ve soygaz elektron düzeninde olduğuna göre, X'in periyodu ve grubu nedir?

Periyot No Grup No

A) 3                8A

B) 3                6A

C) 4                2A

D) 4                4A

E) 3                4A

 

Soru 14

Yukarıdaki periyodik sistemde yerleri belirtilen elementler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) X ve Y metal, Z ve T ametaldir.

B) Z ve T aynı gruptadır.

C) Atom numarası en büyük olan T’dir.

D) Y’nin proton sayısı 4’tür.

E) Y ve Z’nin katman sayısı aynıdır.

 

Soru 15

Buna göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Elektronegatifliği en fazla olan element F’dür.

B) Mg’nin değerlik elektron sayısı Be’unkine eşittir.

C) Metalik aktifliği en yüksek olan element K’dur.

D) Birinci iyonlaşma enerjisi en büyük olan element Ar’dur.

E) N’un atom yarıçapı F’ünkinden küçüktür.

 

Soru 16

Aşağıdakilerden hangisi bileşiklerin özelliklerinden değildir?

A) Belirli ayırt edici özellikleri vardır.

B) Kimyasal ve fiziksel yöntemlerle bileşenlerine ayırılabilirler.

C) Saf ve (bilgi yelpazesi com) homojendirler.

D) Bileşiği oluşturan elementler kendi özelliklerini kaybetmiştir.

E) Formüller ile gösterilirler.

 

Soru 17

Elementle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Tek tür atomlardan oluşur.

B) Formüllerle gösterilir.

C) Homojendir.

D) Saf maddedir.

E) Belirli ayırt edici özellikleri vardır.

 

Soru 18

Buna göre hangi maddelerin güvenlik uyarı işareti doğru verilmiştir?

A) Yalnız I.

B) I ve II.

C) I ve III.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 19

Kütle numarası 70 olan X3+ iyonunda 28 elektron bulunmaktadır.

X atomunun nötron sayısı kaçtır?

A) 2

B) 39

C) 40

D) 41

E) 42

 

Soru 20

Yukarıdaki tanılayıcı dallanmış ağaçtaki ifadelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek ilerleyen bir öğrenci kaç numaralı çıkıştan çıkar?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 6

E) 8

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

1-E 2-C 3-B 4-C 5-D 6-E

7-D 8-C 9-E 10-A 11-D 12-E 13-C

14-A 15-E 16-B 17-B

18-E 19-B 20-A

 

  










“KİMYA 9. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: