Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 9. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

KİMYA 9. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI (9) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ……….……..… OKULU 9/… SINIFI KİMYA DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…..……………

NU:….

 

Soru 1

Buna göre verilenlerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız II.

B) I ve II.

C) I ve III.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 2

Yukarıda verilen atomlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

(a, b ve d farklı sayılardır.)

A) Proton sayıları aynıdır.

B) Nötron sayıları farklıdır.

C) Elektron sayıları farklıdır.

D) Kimyasal özellikleri aynıdır.

E) Periyodik tablodaki yerleri aynıdır.

 

Soru 3

NaOH bileşiği ile ilgili;

I. Üç farklı tür atom içerir.

II. Yaygın adı sud kostiktir.

III. Fiziksel yöntemlerle ayrıştırılamaz.

yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.

B) Yalnız II.

C) I ve II.

D) I ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 4

Üstte verilen güvenlik uyarı işaretinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Oksitleyici

B) Patlayıcı

C) Radyoaktif

D) Toksik

E) Yanıcı

 

Soru 5

Kütle numarası 70 olan X3+ iyonunda 28 elektron bulunmaktadır. X atomunun nötron sayısı kaçtır?

A) 2

B) 39

C) 40

D) 41

E) 42

 

Soru 6

Yaygın adları zaç yağı ve sirke olarak bilinen bileşiklerin formülleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

 

Soru 7

I. Plastik eldesi

II. İdrar yapısının incelenmesi

III. Tuz içerisinde Mg2+, NH4+ ve SO4 iyonlarının belirlenmesi

Verilen çalışmaların ait olduğu kimya disiplinleri aşağıdakilerin hangisinde doğru yazılmıştır?

 

Soru 8

Aşağıdakilerin hangisi organik kimyanın ilgi alanı değildir?

A) Piller

B) Plastikler

C) Petrol ürünleri

D) Boyalar

E) İlaçlar

 

Soru 9

Sporcularda doping kontrolü amacıyla kan ve idrar analizlerini yapan kimya alt disiplini aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fizikokimya

B) Organik kimya

C) Anorganik kimya

D) Analitik kimya

E) Polimer kimya

 

Soru 10

Bohr Atom Modeli için

I. Hidrojen gibi tek elektronlu atomların yapısını açıklar.

II. Elektron (bilgi yelpazesi com) temel hâlden üst enerji seviyesine çıkarken enerji alır.

III. Elektron üst enerji seviyesinden temel enerji seviyesine dönerken ışıma yapar.

yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) Yalnız l

B) Yalnız ll

C) I ve II

D) II ve IIII

E) l, ll ve lll

 

Soru 11

Yukarıda element adı ve sembolleri eşleştirildiğinde hangi eşlemede hata yapılmıştır?

A) I - b

B) II - e

C) III - a

D) IV - c

E) V - d

 

Soru 12

Yukarıdaki X atomunun etrafında gösterilen sayılardan hangilerinin eşit olması halinde atom nötrdür?

A) a-b

B) b-c

C) c-d

D) c-e

E) e-d

 

Soru 13

Yukarıda Aristo'ya göre elementler ve bu elemenlerin uygun özellikleri eşleştirilmiştir.

Yapılan eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I ve II.

B) I ve IV.

C) II ve IV.

D) II, III ve IV.

E) I, II, III ve IV.

 

Soru 14

Eda evdeki temizlik ürünlerinin üzerinde gördüğü;

sembolün ne anlama geldiğini babasına sorduğunda aşağıdaki cevaplardan hangisini almalıdır?

A) Oksitleyici madde

B) Yanıcı madde

C) Tahriş edici

D) Radyoaktif madde

E) Zehirli madde

 

Soru 15

Atom tür sayısı 3 ve toplam atom sayısı 5 olan bileşik aşağıdakilerden hangisidir?

 

Soru 16

Elementle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Tek tür atomlardan oluşur.

B) Formüllerle gösterilir.

C) Homojendir.

D) Saf maddedir.

E) Belirli ayırt edici özellikleri vardır.

 

Soru 17

yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.

B) I ve II.

C) I ve III.

D) II ve III.

E) I, II ve III.

 

Soru 18

Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin yaygın ismi yanlış verilmiştir?

A) NH3 ->Amonyak

B) HNO3 ->Kezzap

C) H2SO4 ->Zaç yağı

D) HCl ->Tuz ruhu

E) Ca(OH)2 ->Sönmemiş kireç

 

Soru 19

Üzerinde üstteki güvenlik uyarı işareti bulunan madde için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Zehirlidir.

B) Yakıcıdır.

C) Patlayıcıdır.

D) Yanıcıdır.

E) Aşındırıcıdır.

 

Soru 20

İyonunun hangi özelliği belli değildir?

A) Metal ya da ametal olduğu

B) Nötron sayısı

C) Elektron sayısı

D) Periyodik tablodaki yeri

E) Fiziksel hali

 

BAŞARILAR DİLERİM...

 

CEVAP ANAHTARI

1-E 2-C 3-E 4-A 5-B 6-C

7-D 8-A 9-D 10-E 11-D 12-D 13-E

14-C 15-D 16-B 17-D

18-E 19-C 20-E

 

  










“KİMYA 9. SINIF 1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: