Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > Kimya Yazılı Soruları > Kimya 9. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları

KİMYA 9. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (2) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – …  EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI …………………..… OKULU

KİMYA DERSİ 9. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILISI

 

ADI SOYADI:…………………... NO…. PUAN.…

 

1.    Atom çekirdeğinin parçalanabileceği fikrinin 1944 Nobel Kimya Ödülü sahibi Alman kimyacı Otto Hahn (1879–1968) tarafından ortaya atıldığı fikri yaygındır. Hâlbuki ondan 1000 yıl önce yaşamış Müslüman bir bilim insanı “Maddenin en küçük parçası olan cüz-ü layetecezzada yoğun bir enerji vardır. Yunan bilginlerinin iddia ettiği gibi bunun parçalanamayacağı söylenemez. O da parçalanabilir. Parçalanınca da öylesine bir enerji meydana gelir ki Bağdat’ın altını üstüne getirebilir. Bu, Allah’ın bir kudret nişanıdır.”özdeyişiyle asrımızın ilim adamlarını bile hayrete düşürmüştür.

Bu kimyacı kimdir?

 

A.   Nazzam

B.   Razi

C.   İbni Sina

D.   Cabir Bin Hayyan

E.   Ebu’l Heysem

 

2.    Aşağıda formülü verilen bileşiklerden hangisinde iyonik bağ vardır?

 

A.   NH3

B.   HCl

C.   LiBr

D.   HBr

E.   H2S

 

3.    Rastgele harflerle simgelenerek atom numaraları sol altlarına yazılan 4A,  5B,  6C,  9D ve 10E elementlerini göz önüne alınız. Hangi element atomunun kimyasal bağ yapma gücü yoktur?

 

A.   4A

B.   5B

C.   6C

D.   9D

E.   10E

 

4.    Na ile N arasında oluşacak bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   Na2N

B.   Na3N

C.   Na2N3

D.   Na3N2

E.   Na2N2

 

5.    Aşağıda verilen adlandırmalardan hangisi yanlıştır?

 

A.   Ba3P2: Baryum fosfür

B.   LiNO3: Lityum nitrat

C.   Mg3(PO4)2: Magnezyum fosfür

D.   (NH4)2S: Amonyum sülfür

E.   Fe2O3: Demir (III) oksit

 

6.    Aşağıdakilerden hangisi bir peroksit değildir?

 

A.   Na2O2

B.   Li2O2

C.   BaO

D.   H2O2

E.   CaO2

 

7.    Aşağıdaki Latince rakamların hangisinin okunuşu yanlıştır?

 

A.   5- penta

B.   6- hegza

C.   7- hepta

D.   8- okta

E.   9- deka

 

8.    S2O3-2’de S’nin yükseltgenme basamağı kaçtır?

 

A.   -4

B.   -2

C.   0

D.   +2

E.   +4

 

9.    Reaksiyon denklemi en küçük tam sayılı kat sayılarla denkleşince O2‘nin kat sayısı kaç olur?

A.   3/2

B.   7/2

C.   9/2

D.   7

E.   9

 

10.  Aşağıdaki halojenlerden hangisi, kimyasal etkenlere dayanıklı “teflon” polimerinin formülünde yer alır?

 

A.   F

B.   Cl

C.   I

D.   Br

E.   At

 

11.  Asit yağmurundaki hangi asittir?

 

A.   H2SO4

B.   HCl

C.   H2SO3

D.   HNO3

E.   H3PO4

 

12.  Sud kostik adıyla bilinen maddenin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   NaOH

B.   KOH

C.   Ca(OH)2

D.   HCl

E.   H2SO4

 

13.  Sönmüş kireç adıyla bilinen maddenin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   CaO

B.   Ca(OH)2

C.   CaCO3

D.   Ca(ClO)2

E.   CaSO4

 

14.  Aşağıdakilerden hangisi ekstraksiyona ile ayırmaya örnektir?

 

A.   Altının kumdan temizlenmesi

B.   Şeker pancarından şeker elde edilmesi

C.   Madencilikte cevherdeki bazı maddeleri elde etmek için kullanılan yüzdürme ile ayırma

D.   Maddelerdeki rutubetin giderilmesi, suyun süratle uçurulması

E.   Katının sıvıdan ayrılması

 

15.  Çamaşır suyu adıyla bilinen maddenin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   NH3

B.   HCl

C.   H2CO3

D.   HClO

E.   NaClO

 

16.  Çamaşır sodası adıyla bilinen maddenin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   Ca(ClO)2

B.   NaClO

C.   NaHCO3

D.   Na2CO3

E.   NaOH

 

17.  Birçok kil minerali vardır. Bunlardan en saf olanı kaolindir. Kaolinin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   CaO.Al2O3. 6SiO2

B.   Na2O.Al2O3. 6SiO2

C.   Al2O3.2SiO2. 2H2O

D.   K2O.Al2O3. 6SiO2

E.   K2CO3.Al2O3. 2SiO2

 

18.  Pirinç alaşımının bileşenleri aşağıdakilerden hangisidir?

 

A.   Cu-Sn

B.   Cu-Zn

C.   Sn-Pb

D.   Pb-As

E.   Hg-Ag

 

19.  Madencilikte cevherdeki bazı maddeleri elde etmek için kullanılan yüzdürme ile ayırma (bilgi yelpazesi. com) yönteminin teknikteki adı nedir?

 

A.   Flotasyon ile ayırma

B.   Ekstraksiyon ile ayırma

C.   Kurutma ile ayırma

D.   Santrifüjleme ile ayırma

E.   Durultma ile ayırma

 

20.  “Dinsiz ilim kör, ilimsiz din de topaldır.” özdeyişiyle meşhur bilim adamı kimdir?

 

A.   Blaise Pascal

B.   Isaac Newton

C.   Galilei Galileo

D.   Albert Einstein

E.   Arşimet

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.    D

2.    C

3.    E

4.    B

5.    C

6.    C

7.    E

8.    D

9.    E

10.  A

11.  A

12.  A

13.  B

14.  B

15.  E

16.  D

17.  C

18.  B

19.  A

20.  D

 

  










“KİMYA 9. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“KİMYA SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar

......

10. **Yorum**
->Yorumu: Güzel siteymiş yeni keşfetmeme rağmen beyendim
->Yazan: EsraCan Özcan

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):