|
Eğitim Öğretim İle İlgili Yazılar, Belgeler, Çalışmalar > Rehberlik Köşesi İle İlgili Belgeler, Araştırmalar, Yazılar > Ders Çalışma, Ödev Yapma, Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Teknikleri
ÇOCUĞUNUZUN ÖDEVİNE YARDIMCI OLUN AMA NASIL (DERSE ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA) (REHBERLİK KÖŞESİ, REHBERLİK ZAMANI, REHBERLİK SERVİSİ)
1. Çocuğunuza ev ödevlerinin öğrenme sürecinin çok önemli bir parçası olduğu yönünde ki fikirlerinizi paylaşın. Ödevler konusunda ciddi olduğunuzu gören çocuk ta bunu ciddiye alacaktır.
2. Çocuğunuzla okul sonrasında ev ödevleri için ne kadar zaman harcayacağı konusunda anlaşma yapın. Maksimum zaman önerileri :
* 1,2 ve 3. sınıflar için: 15-30 dk.
* 4,5 ve 6. sınıflar için: 30-45 dk.
* 7ve 8.sınıflar için: 1 saat
* Lise için: 2 saat
3. Çocuğunuzla birlikte bir ödev saati planlaması yapın ve sizde o saatlere uyun.
Örneğin : Çocuğunuz 18:00 - 19:00 arasında çalışmayı planlamışsa yemeği 18:45'te hazırlamayın.
|
4. Çocuğunuza çalışabileceği bir yer ve ortam sağlayın. Çalışacağı yer rahat, uygun ısıda ve aklını çelecek şeylerden uzak olmalıdır. Çocuğunuza bazı seçenekler tanıyın. Ön görülen süre kadar çalışıp öğretmeninin istediklerini yerine getirdiği sürece hafif enstrümantal(sözsüz) bir müzik dinlemesinin, yerde oturmasının veya az ışıkta çalışmasının bir sakıncası yoktur. Eğer kendinden bekleneni vermiyorsa ödevleri düzelene kadar masada ve sessizlikte çalışmalıdır. Öğretmeninden olumlu bildiriler gelmeye başladıktan sonra çocuğunuza tekrar çalışma ortamını istediği gibi düzenlemesi için bir şans daha tanıyın.
5. " Ödev Kiti" hazırlayın. İçinde çocuğunuzun ödev yaparken ihtiyaç duyabileceği her şey olsun. Kalemler, silgi, cetvel, sözlük v.s. Bütün hepsini bir çekmece ya da sepette tutun Küçük parçaları fermuarlı bir kalem kutusunda saklayın.
6. Şunu asla unutmayın, ödev sorumluluğu size değil çocuğunuza aittir! Sizin tek sorumluluğunuz ona çalışmalarının bölünmeyeceği (bilgi yelpazesi.net) uygun bir çalışma ortamı sağlamaktan ibarettir. Gelen telefonları izleyin ve ziyaretçilere izin vermeyin
7. Eğer çocuğunuz ödevini " unutursa " ne olur? Ya da öğretmeni o gün için ödev vermediyse? O zaman planlanan çalışma saatleri içinde öğretici başka bir aktiviteyle uğraşmalıdır. Örneğin: Gazete, dergi ya da kitap okumak, eğitici TV programları seyretmek, hikâye yazmak veya ilgisini çeken bir konu hakkında araştırma yapmak gibi.
|
>>>TIKLAYIN<<<
“REHBERLİK KÖŞESİ BELGELER, ARAŞTIRMALAR, YAZILAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<
“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<
EKLEMEK
İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum
Yaz"
kısmına ekleyebilirsiniz.
|