Eğitim Öğretim İle İlgili Yazılar, Belgeler, Çalışmalar > Rehberlik Köşesi İle İlgili Belgeler, Araştırmalar, Yazılar > Ders Çalışma, Ödev Yapma, Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Teknikleri

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNE ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI, FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR (DERSE ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA) (REHBERLİK KÖŞESİ, REHBERLİK ZAMANI, REHBERLİK SERVİSİ)

 

Fen ve Teknoloji Dersi de Matematik gibi daha başlamadan zor olduğuna karar verilen bir derstir. Fen derslerini çalışırken de beyninde önceden bu konuyla ilgili edindiğin yargılardan kurtularak başlamalısın.

 

=> Atacağın ilk adım bilmediğin konuları öğretmenlerine sormak olmalı. Öncelikli olarak daha önce işlediğiniz konuları tekrar edebilirsin. Daha sonra ise her derse gitmeden önce belirli bir hazırlık yapman gerekir. Böylece konularla ilgili önceden bilgi sahibi olabilirsin.

 

=> Fen ve Teknoloji dersinde bazı konuları anlamakta güçlük çekebilirsin ya da konular sana anlamsız gelebilir. Bunun en iyi çözümü konuyla ilgili çeşitli örnekler bulman, gerekirse küçük deneylerle bunu uygulamandır. Örneğin; maddenin hallerini çalışırken suyun çeşitli hallerini inceleyebilir ya da demirin nasıl paslandığını görebilirsin.

 

=> Matematik dersindeki temel konular da Fen ve Teknoloji çalışırken sana yardımcı olacaktır. Şekilleri, grafikleri, tabloları dikkatle incelemelisin. Renkli kalemlerle işaretler koyman bilgilerin hafızanda daha uzun süre kalmasını sağlayabilir.

 

=> Biyoloji çalışırken ayrıntılara çok dikkat etmelisin. Çünkü biyoloji dersi ayrıntıların önemli olduğu ve her bir cümlenin çeşitli soru şeklinde karşına çıkabileceği bir alan.

 

Şimdi de her ders için uygulayabileceğin birkaç püf noktası verelim istersen;

 

-> Kitap okuyarak her dersteki başarını daha üst seviyelere çıkarabilirsin.

 

-> Her ders kendi içinde bir bütünlük oluşturur bu sebepten dolayı konulara çalışırken ilk konudan başla ve mümkün olduğunca eksikliklerini tamamlamaya çalış. Eminiz ki tüm öğretmenlerin bu konuda sana yardımcı olacaklardır.

 

-> Bol soru çözerek, hem soru çözme yeteneğini geliştirip, hem de konularla ilgili ne kadar bilgin olduğunu ölçebilirsin.

 

-> Özellikle sınavlarda çıkmış soruları çözerek başarını çok daha fazla pekiştirebilirsin. Sınavlarda çıkmış sorularla hem sorular hakkında bilgi (bilgi yelpazesi.net) sahibi olabilir hem de çeşitli soru çözme teknikleri kazanabilirsin.

 

-> Ders çalışırken aldığın küçük notları, odanın veya evin çeşitli yerlerine asabilirsin. Böylece gelip geçerken bunları okuyup, zihninde yer etmesini sağlayabilirsin.

 

-> Bir gün içinde devamlı aynı dersi çalışmaktansa farklı dersleri çalışmayı denemelisin. Böylece çeşitli alanlarda çalışarak dersi sıkıcı bir hale getirmezsin. Sayısal ve sözel dersleri de gün içinde çeşitli zaman dilimlerinde çalışabilirsin. Bir gün boyunca sadece sayılarla uğraşmak ya da bütün gün boyunca okuma yapmak ders çalışmanı sıkıcı bir hale getirecektir.

 

=> Unutma ki; hangi dersi çalışırsan çalış, her ders için yapman gereken en önemli şey tekrarlarını aksatmaman olmalıdır. Çünkü bir dersi düzenli aralıklarla tekrarlarsan hiçbir zaman unutmazsın. Bir konuyu tekrarlaman en az çalışman kadar önemli. Bu yüzden tekrar yapmayı çalışma programından farklı düşünme. Çalışma programının en önemli bölümlerinden bir tanesi de “tekrar yapmak” olsun. Gün sonunda uyumadan yapacağın 10 dakikalık genel bir tekrar, uyku esnasında konuların zihnine yerleşmesini sağlayacaktır.

 

40 dakika çalıştığın bir konuyu gün sonunda 10 dakika tekrarlarsan 1 gün boyunca unutmazsın,

 

-> 1 gün sonra 2 – 4 dakika tekrarlarsan 1 hafta boyunca unutmazsın,

 

-> 1 hafta sonunda 2 dakika tekrar yaparsan 1 ay boyunca unutmazsı,

 

-> 1 ayın sonunda 2 – 4 dakika tekrar yaparsan ömür boyu bu bilgileri unutmazsın.


DERS ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

REHBERLİK KÖŞESİ BELGELER, ARAŞTIRMALAR, YAZILAR
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):