|
Eğitim Öğretim İle İlgili Yazılar, Belgeler, Çalışmalar > Rehberlik Köşesi İle İlgili Belgeler, Araştırmalar, Yazılar > Ders Çalışma, Ödev Yapma, Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Teknikleri
MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI, MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR (DERSE ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA) (REHBERLİK KÖŞESİ, REHBERLİK ZAMANI, REHBERLİK SERVİSİ)
Yapman gereken ilk şey “Matematik dersi zordur.” cümlesini aklından silmek olmalı. Bu cümleyi aklından sildiğin takdirde çalışmana ve öğrenmene engel olabilecek büyüklükte hiçbir sorun kalmamış demektir. Matematik sorularını çözerken dört ana sorunla karşılaşabilirsin.
=> Konuları anlayamıyorsan ve işlemleri yapamıyorsan, bunun için konu eksiklerini tamamlayarak işe başla. Çünkü konu eksiklerin olduğu müddetçe ne yeni öğrendiğin konuları anlayabileceksin ne de işlem yapabileceksin. Matematiğin belli temel konuları vardır. Ve bunları tam anlamıyla bilmediğin müddetçe matematik konuları sana hep zor gelecektir.
=> İşlem yapabiliyorsan ama konuları anlamıyorsan, bu konuları bildiğini ama bazı küçük noktalarda eksiğinin olduğunu gösterir. Çalışmaya hiç bilmediğin konulardan başlamak yerine hakkında bilgi sahibi olduğun konulardan başla, eksiklerini gider ve daha sonra yavaş yavaş ilerlemeye devam et. Böylece işlem kabiliyetinin yanına tüm bilgilerini de katarak daha kolay ilerleyebilirsin.
=> Konuları biliyorsan ama işlemi yaparken zorlanıyorsan, konularda eksiğin yok ama soru çözemiyorsun. Böyle bir problemin varsa bol bol alıştırma yaparak işlem kabiliyeti kazanabilirsin. Bu problem sadece yeterli düzeyde soru çözmemenden kaynaklanıyor. Bilgini çözdüğün sorularla pekiştirmelisin.
Nasıl ki devamlı bulmaca çözen insanlar bir müddet sonra bu konuda tecrübe kazanıyorlarsa, bol bol soru çözmek de sana tecrübe kazandıracaktır.
=> Konuları biliyorsun, işlem de yapabiliyorsun ama yinede soruları çözemiyorsan, bunun en önemli nedeni; okuduğunu anlayamaman ve yorumlayamaman. Bunun için ilk önce kitap okumaya başlamalısın. Böyle bir problemin başka bir nedeni de soru çözerken dikkatli olmamandır. Soru çözerken acele etme ve bildiğin konulardan çözmeye başla. Çözümlerde ilerlediğin her aşamaya dikkatli bir şekilde bak. Çözdüğün soru sayısını arttırarak bu sorunla da başa çıkabilirsin.
|
>>>TIKLAYIN<<<
“REHBERLİK KÖŞESİ BELGELER, ARAŞTIRMALAR, YAZILAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<
“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<
EKLEMEK
İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum
Yaz"
kısmına ekleyebilirsiniz.
|