Eğitim Öğretim İle İlgili Yazılar, Belgeler, Çalışmalar > Rehberlik Köşesi İle İlgili Belgeler, Araştırmalar, Yazılar > Ders Çalışma, Ödev Yapma, Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Teknikleri

SOSYAL BİLGİLER DERSİNE ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI, SOSYAL BİLGİLER DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR (DERSE ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA) (REHBERLİK KÖŞESİ, REHBERLİK ZAMANI, REHBERLİK SERVİSİ)

 

=> Sosyal bilgiler dersine konunun uzunluğuna göre iki ayrı yöntemle çalışabilirsin. Eğer konu çok uzunsa bunu çeşitli bölümlere ayırarak çalışabilirsin. Böylece hem uzun konulardan sıkılmamış hem de çalışırken ayrıntılara daha çok dikkat etmiş olursun.Osmanlı İmparatorluğu konusunun tamamını bir günde çalışman imkansız görünüyor. Bunun yerine kuruluş, yükselme ve yıkılış dönemlerini hatta padişahları dönem dönem çalışabilirsin. Eğer bu kadar uzun bir konuyu bir günde çalışmaya kalkarsan hiçbir verim alamazsın.

 

=> Konu bölümlere ayrılamayacak kadar kısaysa tüm konuyu bir seferde de çalışabilirsin tabiki. Konuyu gereksiz parçalara bölmek bütünlüğünü ve akıcılığını kaybettirecektir. Ama unutmaman gereken bir nokta var; hangi yöntemle çalışırsan çalış ilk olarak konunun tümünü bir kere okumalısın. Bunun ardından konuyu bir kere de yüksek sesle okuman zihnine çok daha kolay yerleşmesini sağlayacaktır. Yüksek sesle okuman ve gözünde canlandırman hem işitsel olarak hem de görsel olarak konuyu çok daha iyi kavramanı sağlayacaktır.

 

=> Sosyal bilgiler dersini de çalışırken önemli yerleri işaretlersen ve çalışırken neden – sonuç ilişkilerine dikkat edersen konuyu anlaman çok daha kolaylaşır. Örneğin; bir savaş konusunu çalışırken nedenleri, nasıl olduğu ve sonuçlarını belirli bir bütünlük içinde anlamaya çalışırsan çok daha etkili olacaktır.


DERS ÇALIŞMA, ÖDEV YAPMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

REHBERLİK KÖŞESİ BELGELER, ARAŞTIRMALAR, YAZILAR
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):