İLAÇ BİLGİLERİ

  • Bu alanda tüm ilaçların kullanım detayları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

  • İlaçlar hakkında sadece bilgiler sağlanır. Lütfen doktorunuzla görüşmeden hareket etmeyiniz.

  •  

    LEVMONT NEDİR, NE İÇİN KULLANILIR, NE İŞE YARAR, YAN ETKİLERİ NELERDİR, NASIL KULLANILIR? 

     

     

    Levmont Nedir, Ne İçin Kullanılır? Ne İşe Yarar?

    Levmont ilacının etkin maddeleri şunlardır: Her bir tablet, 5 mg levosetirizin dihidroklorür ve 10 mg montelukast eşdeğerinde 10,40 mg montelukast sodyum içermektedir. Levosetirizin alerji tedavisinde kullanılan bir antihistaminiktir ve histaminin etkisini yok ederek alerji belirtilerini ortadan kaldırır. Montelukast ise lökotrienler adı verilen maddeleri engelleyen bir lökotrien alıcısı antagonistidir ve lökotrienleri engelleyerek astım belirtilerini ve alerjik nezleyi iyileştirir. Montelukast, steroid değildir ve kolesterolle ilişkili bir organik bileşik değildir.

    Levmont; alerjik rinit ve astımın birlikte görüldüğü durumların tedavisinde ve semptomlarının giderilmesinde kullanılır. Ayrıca 15 yaş ve üzeri hastalarda antihistaminiklere dirençli, alerjinin neden olduğu bir deri hastalığı olan kronik idiyopatik ürtikerin tedavisinde de kullanılabilmektedir.

    Levmont

    Levmont 5/10 mg tablet formu, antihistaminik özelliklere sahip bir ilaçtır ve astım ile alerjik rinit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ülkemizde 5/10 mg ve 2,5/4 mg tablet formlarında, hap veya çiğneme tableti şeklinde temin edilebilmektedir. Çiğneme formu, hap yutma güçlüğü çeken bireyler için tercih edilir.

    Levmont'un etken maddeleri levosetirizin dihidroklorür ve montelukast sodyum'dur. Levosetirizin dihidroklorür, vücutta histaminin neden olduğu kızarıklık, sıcaklık, ödem, burun akıntısı, göz sulanması ve kaşıntıları gideren bir etkiye sahiptir. Levmont'un kullanım alanları şunlardır:

    ·         Saman nezlesi

    ·         Astım

    ·         Alerjik rinit

    ·         İdiyopatik ürtiker

    ·         Nezle

    ·         Alerjik reaksiyonlar

    Levmont, belirtilen rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir seçenek olarak tavsiye edilmektedir.

    Levmont Nasıl Kullanılır?

    Levmont, bütün olarak bir miktar suyla birlikte ağız yoluyla alınmalıdır. Aç veya tok karnına alınması arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Film kaplı tabletlerin çiğnenmemesi veya ezilmemesi önerilmektedir.

    Levmont Yan Etkileri

    Levmont'un kullanımıyla ilişkilendirilen bazı yaygın yan etkiler şunlardır:

    ·         Baş ağrısı

    ·         Mide bulantısı

    ·         Kusma

    ·         İshal

    ·         Karın ağrısı

    ·         Yorgunluk

    Bu yan etkiler genellikle hafif düzeydedir ve genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmezler.

    Levmont'un kullanımıyla ilişkilendirilen daha ciddi yan etkiler şunları içerebilir:

    ·         Karaciğer hasarı

    ·         Alerjik reaksiyonlar

    ·         Davranış değişiklikleri

    Daha ciddi yan etkilerin fark edilmesi durumunda derhal uzman bir hekime başvurmanız tavsiye edilir.

    Levmont Geniz Akıntısına İyi Gelir Mi?

    Evet, Levmont geniz akıntısının tedavisine yardımcı olabilmektedir. Levmont, alerjik rinit ve astım tedavisinde kullanılanılmaktadır. Alerjik rinit, burun ve sinüslerde inflamasyona neden olan bir durumdur. Geniz akıntısı, alerjik rinitin belirtilerinden biridir.

    Levmont Uyku Yapar Mı?

    Levmont'un içeriğinde bulunan levosetirizin maddesi, antihistaminik bir özellik taşır. Antihistaminikler genellikle uyku hâli gibi yan etkilere sebep olabilirler. Bu nedenle Levmont kullanımı sonrasında uyku olasılığı söz konusudur. Ancak Levmont'un uyku yapma olasılığı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı bireylerde Levmont kullanımı sonrasında uyku hissi ortaya çıkabilirken diğerlerinde bu etki gözlenmeyebilir. Herhangi bir ilaç kullanımında olduğu gibi bireylerin kendi deneyimlerine ve vücut tepkilerine bağlı olarak farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

    Levmont Gebelik Kategorisi

    Levmont'un gebelik kategorisi C'dir, bu da gebe kadınlarda kullanımının güvenliği konusunda yeterli veri bulunmadığı anlamına gelir. Gebelik sırasında Levmont kullanılması gerekiyorsa uzman doktor tarafından riskler ve faydaları dikkatlice değerlendirilmelidir.

    Levmont Reçeteli Mi?

    Levmont tabletlerinin reçetesiz temin edilememesi gerekmektedir. Bu tabletler reçeteli ilaç kategorisine dahildir ve yalnızca bir doktor tarafından reçete edilmesi durumunda temin edilebilirler. Levmont tabletlerini, sizin durumunuza göre uygun olup olmadığına doktorunuz karar verecektir. Eğer doktorunuz uygun görürse size bir reçete düzenleyecektir. Bu reçete ile eczaneden Levmont tabletlerini temin edebilirsiniz.

    Levmont Boğaz Ağrısına İyi Gelir Mi?

    Levmont, alerjik durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Direkt olarak boğaz ağrısına iyi gelmez. Alerjik durumlarda ortaya çıkan geniz akıntısı sonrasında boğaz ağrısına sebebiyet verebilmektedir. Levmont, geniz akıntısına etki edeceğinden dolaylı yoldan boğaz ağrısına da iyi gelebilir. Ancak boğazda bakteriyel bir durum söz konusu ise uzman bir hekimden görüş alınması tavsiye edilir.

    Levmont Şase Ne İşe Yarar?

    Levmont şase, her biri 4 mg montelukast, 4,157 mg montelukast sodyum ve 2,5 mg levosetirizin dihidroklorür içermektedir. Levmont; saman nezlesi, alerji ve alerjik rinit ile birlikte olan astım tedavisinde ve belirtilerinin giderilmesinde kullanılır.

    Astım, uzun süreli bir hastalıktır. Hava yollarının daralması sonucunda nefes almanın zorlaşması, sigara içme, polen, soğuk hava ve egzersiz gibi nedenlerden etkilenen duyarlı hava yolları ve hava yolundaki şişkinlik gibi unsurları içerir. Astım belirtileri arasında öksürük, hırıltı ve nefes darlığı bulunmaktadır. Bu gibi durumların tedavisinde Levmont şase tavsiye edilmektedir.

    Levmont Zararları

    Levmont tablet uygulamaları sırasında çeşitli yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu yan etkilerin görülmesi olağan olmakla birlikte tekrarlayan belirtilerde mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Aşağıda Levmont tabletin potansiyel yan etkileri listelenmiştir:

    ·         Baş ağrısı

    ·         İshal veya diyare

    ·         Kusma

    ·         Mide bulantısı

    ·         Nefes darlığı

    ·         Kalp çarpıntısı

    ·         Ciltte döküntüler

    ·         Ateş yükselmesi

    ·         Ağız kuruluğu

    ·         Uykuda sürekli kabuslar görülmesi

    ·         Yüz ve boğazda şişlik

    Tedavinin devamı sırasında herhangi bir belirti veya şikâyet durumunda doktorunuza başvurmanız önerilir.

     

     

    "EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER " SAYFASINI GÖRMEK İÇİN
    >>>TIKLAYIN<<<

    BU İLAÇLA İLGİLİ EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ, MERAK ETTİKLERİNİZ, YAŞADIĞINIZ YAN ETKİLERİ YORUM OLARAK YAPABİLİRSİNİZ.

    BURADA İLAÇLARI KULLANAN KİŞİLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPABİLİR, DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

    YORUM YAZ

    YORUM OKU

    >>>YORUM YAZ<<<

    Adınız:
    Yorumunuz: