TYT - AYT TÜRKÇE ALANI

  • Bilgi Yelpazesi Ekibi tarafından tamamen site takipçilerimiz için alanında uzman ekibimiz tarafından hazırlanmıştır ve ücretsiz kullanıma sunulmuştur.

  • PDF indir seçeneği yakında eklenecektir. Sizlere çok faydalı olacağına eminiz.

  • İzinsiz kullanılması yasaktır.

  •  

    PARAGRAF TEST 1

     

    1. Romantizmin doğuşunda en önemli etken Fransız Devrimi'dir. (I) Fransız İhtilali'nin toplumsal, düşünsel ve siyasal anlamda romantizmin üzerinde ciddi etkileri olmuştur. (II) Bu ihtilal ile krallık yıkılmış Mostesgueu, Voltaire, Rousseau ve Diderot gibi ünlü düşünürler insan hak ve özgürlükleri alanında önemli mücadeleler vermişlerdir. (III) Romantikler, eserlerde sadece seçkin insanları değil her kesimden insanları anlatmaya çalışmışlardır. (IV) Böylece "Aydınlanma Çağı" denilen bir dönem ortaya çıkmıştır. (V)

    Yukarıdaki paragrafta düşüncenin akışını bozan cümle hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) I      B) II     C) III    D) IV    E) V

    2. Dil ile tarih ve kültür arasındaki ilgiyi bilen bir kimse dili tek başına almaz. Çünkü dilde her sözcüğün yazılış, ses, biçim ve anlamını tayin eden tarih ve kültürdür. Yunus Emre’nin şiirlerinin dilini, yazıldığı dönem ve çevreden ayrı ele alamazsınız. Çünkü o ağacın kökleri gelenek ile beraber, yetiştiği topraklara sımsıkı bağlıdır. Bu da gösterir ki filolog sadece dilci değil, geniş kültürlü, kafası dil gibi yaşamın bütün olanaklarına açık bir insan olmalıdır.

    Bu paragrafın ana düşüncesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Dil canlı bir varlıktır. Sürekli gelişir ve değişir.

    B) Yunus Emre’nin şiirlerinin dilini, yazıldığı dönem ve çevreden ayrı ele almak mümkün değildir.

    C) Dil, tarih ve kültür arasında sıkı bir ilişki vardır.

    D) Dil, tarihin en önemli kaynağıdır.

    E) Bir dilcinin geniş bir kültüre sahip olması gerekir.

    3. Realizmde pozitivizmin bir koşulu olarak gözlem ve belgelere önem verilir. (I) Gerçeğe ulaşmanın yolu gözlemden geçtiği için realistler, yer ve kişileri gerçeklerden ayırmadan yazmışlardır. (II) Realizmde "Sanat sanat içindir." Anlayışı benimsenmiştir. (III) Gözlem adeta kılı kırk yararcasına yapılmıştır. (IV) Örneğin Tolstoy, "Harp ve Sulh" eserini yazabilmek amacıyla elindeki haritalarla beraber iki gün at sırtında savaş alanında dolaşmıştır. (V)

    Yukarıdaki paragrafta düşüncenin akışını bozan cümle hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) I      B) II    C) III    D) IV    E) V

    4. Ziya Gökalp, dili kültürün temel öğesi sayar. O, bu görüşünde haklıdır. Çünkü dil, duygu ve düşüncenin adeta kabıdır. Bir ulusun bütün duygu ve düşünce hazinesi, dil kabına veya kalıbına dökülür ve bu dil kabı ile yerden yere, kuşaktan kuşağa aktarılır. Yazı, dilin sesini kaydeden bir araç olarak dilin bir parçasıdır fakat kültür söz ile de bir ulus arasına yayılır. Dil kültürün temeli olduğuna göre, bir ulusun dil ile ifade ettiği sözlü, yazılı her şey kültür kavramına girer.

    Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Kültürün temel unsuru dildir.

    B) Duygu ve düşünceler dil ile şekil alır.

    C) Bir toplumun duygu ve düşünce birikimini başka nesillere aktaran dildir.

    D) Sözlü ve yazılı olan her şey dil ile ifade edilirse kültür kavramına girer.

    E) Kültür bir toplumun gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir.

    5. Aşağıdaki cümlelerden hangisi paragrafın giriş cümlesi olmaya uygun değildir?

    A) Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir.

    B) Şiir, düşünceden ziyade duygulara seslenir.

    C) Adalet ve kanunlar, en katı yüreklilere bile kendilerini duyurur.

    D) Hayatın gerçek amacı bilgi değil eylemdir.

    E) Yazarın bu anlatımında bir tekdüzelik göze çarpmaktadır.

    6. Öğrenme çevresini daha etkili bir şekilde oluşturan bir yöntem olarak sınıf yönetimi, sınıftaki uygulamaların tümüyle ilişkilidir. Eğitim-öğretimde etkili sınıf yönetimi oldukça önemlidir. Kazanımların gerçekleştiği yer, iletişimde bağlam görevini gören sınıflardır. İletişimin gönderici rolündeki öğretmenin iletisi burada gerçekleşir. Eğitim sisteminin en küçük birimi olan sınıf, eğitimde hedeflenen amaçların davranış boyutuna aktarıldığı özel bir alandır. Etkili bir sınıf yönetimi, sınıfı etkili bir biçimde düzenleme, öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve gelişimini gözleme, ortaya çıkabilecek sorunları önceden tahmin edebilme gibi unsurları içerir.

    Bu paragraf için en uygun başlık hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) Etkili Bir Sınıf Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

    B) Öğrenmenin Gerçekleşmesinde Sınıf Ortamının Etkisi Nedir?

    C) Öğretmenin Sınıf Yönetiminde Rolü Nedir?

    D) Okul İklimi ile Sınıf Yönetimi Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?

    E) Eğitimde Hedeflenen Davranışlara Ulaşmanın En Etkili Yolu Nedir?

    7. Başarı, belirli bir beklenti aralığını karşılamanın durumu veya koşuludur. Başarı, aynı zamanda bir hedefi gerçekleştirmek veya bir hedefe ulaşmak anlamında da kullanılır. Eskiden başarı için çok fazla kullanılan zekâ veya IQ kavramları, günümüzde artık başarı için yeterli görülmemektedir. Sosyal zekâ, duygusal zekâ, çevresel faktörler ve planlama da başarı ile birlikte telaffuz edilen kavramlardır.

    Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Bir hedefi gerçekleştirmek bir başarıdır.

    B) Günümüzde zekâ kavramı ve IQ eskiye oranla daha fazla ön plana çıkmaktadır.

    C) Sosyal zekâ başarının önemli bir bileşenidir.

    D) Geçmişte zekâ başarı için kullanımı yaygın olan bir kavramdı.

    E) Çevresel etkenler ve planlama başarı için önemli unsurlardır.

    8. Sosyal zekâ, çoklu zekâ türlerinden biridir. Sosyal zekâ kuramı, ilk olarak 1920'de Edward Thorndike tarafından oluşturulmuş bir çalışmadır. (I) ''Kişilerarası Zekâ'' olarak da adlandırılan sosyal zekâ, insanlarla doğru bir şekilde etkileşim kurma, insanları rahat bir şekilde anlama ve onlarla rahatça anlaşma yeteneğidir. (II) Sosyal zekâ, geliştirilmeye açık bir zekâ türüdür. (III) Zekâ, başka bir tabirle IQ, doğuştan gelir ve büyük çoğunlukta kalıtsaldır. (IV) Çocukluk dönemi, sosyal zekâ gelişimi için oldukça önemlidir. (V)

    Yukarıdaki paragrafta düşüncenin akışını bozan cümle hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) I      B) II    C) III    D) IV    E) V

    9. Çocuğunuzun, bir kimsenin üstüne aldığı, yapmak zorunda bulunduğu ya da yaptığı bir iş için gerektiğinde hesap verme durumu olan sorumluluk bilincinin gelişmesine imkân tanıyın. Hayatın zorluklarıyla tanışan her şeyi başkasından beklemeyen öğrenciler okula daha fazla bağlanır ve daha fazla enerji sarf etmeye başlar. Bu da çocuğun okul başarısı üzerinde olumlu faydalar sağlar. Sorumluluk bilinci gelişmemiş kişiler hayatta karşı daha rahat olurlar ve kayıtsız bir duruş sergilerler. Bu da okul başarılarını olumsuz etkiler.

    Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Çocuklara sorumluluk alma noktasında fırsat sunmak gerekir.

    B) Her şeyi başkasından bekleyen kişilerin sorumluluk duyguları farklılıklar gösterebilir.

    C) Yaşamın güçlükleriyle tanışan çocuklar okula daha çok bağlı olur.

    D) Zorlukları gören çocuklar, okulda daha aktif olurlar.

    E) Sorumsuzluk ve ilgisizlik okul başarısını negatif etkiler.

    10. Bir dönemin mevcut sosyal, dini ve toplumdaki duygu, terennüm, anlayış ve zevklerin hepsine zihniyet denir. (I) Türkçe karşılığı "anlayış"tır. (II) Bunun şiirdeki yansıması da şiirde zihniyet olarak adlandırılır. (III) Türk Edebiyatının farklı dönemlerinde farklı zihniyetler şiirlere hâkim olmuştur. (IV) İslamiyet'ten önceki Türk şiirinde hâkim olan zihniyet o dönemin atlı göçebe kültürü, Şamanizm, Maniheizm, Budizm dinleri, tamamen milli ve yerli olan düşünce yapısıdır. (V) İslami Dönem Türk şiirinde "İslamiyet" en önemli özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu devirde dilin Arapça sözcük ve terkiplerle dolu olması da dönemin zihniyetini yansıtması açısından bir ipucudur. (VI)

    Bu parça iki paragrafa ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar?

    A) II     B) III    C) IV   D) V    E) VI

    11. Günlük (günce); Latincedeki "dies" (gün) sözcüğü ile "diarium" (günlük) sözünden gelir. Bir kişinin tarih belirterek günü gününe tuttuğu, günlük yaşamından kesitler sunduğu notlara günlük denir. Günlükler yazarın yaşamından izler taşır. Yazarın kişiliği, ruhsal yapısı ve düşünce yapısı günlüklere yansır. Günlükler, mutlaka olayları yaşayan kişiler tarafından kaleme alınır ve yazıldıkları devrin önemli olaylarına ilişkin tarihsel belgeler olarak da öne çıkar. Özellikle biyografi, tarih ve anı için birer belge niteliğindedir.

    Yukarıdaki parçadan aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşılamaz?

    A) ‘’Günlük’’ kelimesin ortaya çıktığı kaynaklara

    B) ‘’Günlük’’ türünün tanımına

    C) ‘’Günlük’’ türünü kaleme alan kişilere

    D) ‘’Günlük’’ türünün kaynaklık ettiği edebi türlere

    E) ‘’Günlük’’ türünde kullanılan dil ve anlatıma

    12. Egzersiz, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan stresten uzaklaşmamıza yardımcı olur. Stres hormonları olarak bilinen kortizol ve adrenalin, bilinçli egzersiz sayesinde belirli düzeyde kalır. Egzersiz yaparken vücut ısımız artar. Bu ısı normale döndüğü zaman vücut rahatlar ve daha iyi uyku uyumamızı sağlar. Egzersiz, bizi stresten, günlük problemlerden uzaklaştırdığı için uyku kalitemizi yükseltir. Egzersiz, kişiyi depresyondan uzaklaştırır ve kişinin motivasyonunun artmasını sağlar.

    Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Egzersiz, kişinin iş başarımını olumlu etkiler.

    B) İyi bir uykunun bileşenlerinden biri de egzersiz yapmaktır.

    C) Kişiyi depresyondan uzaklaştıran en önemli şey egzersizdir.

    D) Egzersiz ve stres ters orantılı olarak gelişir.

    E) Egzersiz yapmakla fiziksel anlamda da vücudumuzda bazı değişiklikler ortaya çıkar.

    13. Çoklu zekâ kuramı, Howard Gardner tarafından 1983 yılında geliştirilen bir kuram olup zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir. Çoklu zekâ kuramını ortaya atan Howard Gardner, yaptığı araştırmalarda IQ testlerinin yetersiz olduğunu öne sürerek zekâ kavramına yeni bir tanım getirmiştir. Zekânın bir değil birden fazla alanda ölçülebileceğini, çok boyutlu olduğunu öne sürmüştür. Çoklu zekâ kuramına göre zekâ, doğuştan kalıtımla getirilir ve geliştirilebilir. Gardner'in geliştirdiği çoklu zekâ kuramına göre 8 farklı zekâ türü vardır.

    Yukarıdaki parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Zekâ, ölçülmesi en karışık kavramlardan biridir.

    B) Birden fazla zekâ türü vardır.

    C) Zekâ sadece doğuştan gelmez sonradan geliştirilebilir.

    D) Zekâ, farklı ve özel birçok boyuttan oluşur.

    E) Zekâyı belirlemede eski yöntemler yetersiz gelmektedir.

    14. Birçok bilimsel araştırma sonuçlarına göre sosyal zekâ, akademik başarı üzerinde olumlu neticeler doğurur. Daha başarılı bir iş akışı, refah düzeyi elde etmek için sosyal zekâ önemli bir destek unsurudur. En zeki insan olmak, mutlu, başarılı insan olmak anlamına gelmez. Bunu sosyal zekâ ile desteklemek gerekir. Yapılan birçok önemli çalışma, akademik zekânın başarı için tek başına yeterli olmadığı sonucunu ortaya çıkarmıştır. Sosyal zekâ, akademik zekâyı desteklediği noktada daha önemli ve kalıcı başarılar kaçınılmazdır.

    Bu paragraf için en uygun başlık hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) Sosyal Zekâ Nedir?

    B) Sosyal Zekâ ve Akademik Başarı

    C) Sosyal Zekâya Sahip Kişilerin Özellikleri

    D) Sosyal Zekânın Önemi

    E) Akademik Başarı Sosyal Zekâyı Nasıl Etkiler?

    15. Verimli bir çalışma için öncelikle yapılması gereken kişinin kendine güvenmesi ve inanmasıdır. Sonra yapılması gereken de zamanı planlamadır. Verimli ders çalışma tekniklerinden en önemlileri; amaç belirlemek, plan yapmak, zamanı kullanabilmek, verimi azaltan etkenleri ortadan kaldırmak, uygun çalışma yeri seçmek, dikkatimizi tek bir şey üzerinde yoğunlaştırmak, kısa kısa notlar tutmak ve belirli aralıklarla tekrar yapmaktır.

    Bu parçada anlatılanlar aşağıdaki sorulardan hangisine karşılık söylenmiş olabilir?

    A) Ders çalışma ile güven arasında nasıl bir ilişki vardır?

    B) Verimli ders çalışmada kişinin kendine güvenmesi ne kadar etkilidir?

    C) Verimli ders çalışmak için birden fazla bileşen var mıdır?

    D) Verimli ders çalışma teknikleri nelerdir?

    E) Verimli ders çalışma tekniklerinden hangisi daha önemlidir.

    16. Aşağıdaki cümlelerden hangisi paragrafın giriş cümlesi olmaya uygun değildir?

    A) Bilge kişiler hayatın dertlerine çareyi kitaplardan bulurlar.

    B) Bencil insan tek başına kalmış meyvesiz bir ağaç gibi kurur gider.

    C) Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey, kalpleri birbirine bağlamaz.

    D) Bir aileyle böyle krallıkları idare etmek arasında pek büyük fark yoktur.

    E) Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer. Sesi çok, içi boştur.

    17. Uygun ortam ve şartlar sağlandığı zaman başarılı olmamak için hiçbir neden yoktur. Sürekli değişen ve gelişen eğitim sistemleri, çocuğun okul başarısını arttırmak için eğitimin paydaşları olan veli, öğrenci ve öğretmenleri yeni arayışlara sevk etmektedir. Çocuğu hem akademik anlamda hem de sosyal yaşamda başarılı kılmak için birçok yol ve yöntem vardır. Çocuğun uyku düzenine dikkat etmek, motivasyonunu üst düzeyde tutmak, sağlıklı beslenmesine özen göstermek, sorumluluk bilincinin oluşmasını sağlamak, fiziksel sağlığını önemsemek bu kriterlerin başında gelir.

    Bu parçada anlatılanlar aşağıdaki sorulardan hangisine karşılık söylenmiş olabilir?

    A) Çocukların okul başarıları onları nasıl etkiler?

    B) Çocuğun okul başarısını arttırmanın yolları nelerdir?

    C) Çocukların okul başarılarını artırmada tek bir yol mu vardır?

    D) Okul başarısı ile uyku düzeni arasında bir ilişki var mıdır?

    E) Çocukların okul başarıları arttıkça çocuklar bundan nasıl etkilenir?

    18.Birçok bileşeni içeren sağlıklı beslenme, insan hayatının en önemli işlevidir. Vücut, ihtiyaç duyduğu beslenmeye erişmezse hastalıklar başta olmak üzere birçok açıdan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız. Besinlerin, alınması, saklanma koşulları, pişirilmesi, beslenme alışkanlığı kazanmak sağlıklı beslenmeyi başlatan en önemli süreçtir. Her yaş seviyesinin beslenme tipi farklıdır. Sağlıklı bir yaşam için dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmak oldukça önemlidir. Bunun birinci koşulu yeteri kadar beslenmedir. Yani vücudun gerekli ihtiyaçlarını karşılamadır.

    Bu paragrafın ana düşüncesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Beslenmede en önemli kriter dengeli beslenmedir.

    B) Dengeli bir beslenme ile sağlıklı olmak arasında pozitif bir ilişki vardır.

    C) Sağlıklı beslenmenin birçok bileşeni vardır.

    D) Sağlık her zaman varlıktan daha önemlidir.

    E) Sağlıklı besinler, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurudur.

    19. İlk zamanlarında Fecriati topluluğunda yer alan Köprülü, sonraları Milli Edebiyat akımına katıldı. (I) Milli Edebiyat'a katılmasıyla sanatsal içerikli yapıtlardan ziyade bilimsel eserler üzerine çalışmalar yaptı. (II) Ziya Gökalp'ın çıkardığı Yeni Mecmua'da hece ölçüsünü kullanarak ulusal temaları işleyen şiirler kaleme aldı. (III) Köprülü, edebiyatımıza çok önemli yapıtlar kazandıran biri olarak ön plana çıkar. (IV) "Türkiye Enstitüsü"nü kuran Köprülü, Türk kültürü, Türk dili ve uygarlığı bilimi alanlarında önemli çalışmalarda bulundu. (V)

    Yukarıdaki paragrafta düşüncenin akışını bozan cümle hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) I      B) II     C) III    D) IV    E) V

    20. Çocuğun okul başarısını artırmanın yollarından biri de başkaları tarafından zorlama olmaksızın, kişinin kendisinin ve yeteneklerinin farkında olarak hedefler belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için harekete geçmesi olan iç motivasyonunu sürekli canlı tutmaktır. Düşünceyi ya da davranışı eyleme geçirmek için davranışa enerji sağlayan organizmanın içindeki ve çevredeki güçler olarak tanımlanan motivasyon, başarının anahtarı sayılır. Çocuğun okuldaki motivasyonu da başarılı olması için oldukça önemlidir. Çocuğun okul motivasyonunun takip edilerek olumsuz bir durum varsa nedenleri ortaya çıkarılıp olumsuzluklar giderilmeli ve çocuğun mutlu bir şekilde okula gitmesi sağlanmalıdır.

    Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) İç motivasyonu canlı tutmak başarı için önemli bir kriterdir.

    B) Motivasyonu ortaya çıkaran birden fazla faktör vardır.

    C) Çocuğun okula neşeli bir şekilde gitmesi çocuğun başarısı için önemlidir.

    D) Kişinin kendi kabiliyetlerinin farkında olarak hedefler belirlemesi, kişinin başarısı için oldukça önemlidir.

    E) Motivasyon çocuğun okul başarısını artırmak için tek başına yeterli bir kriterdir.

    CEVAP ANAHTARI

    1)D 2)C 3)C 4)E 5)D 6)A 7)B 8)D 9)B 10)C

    11)E 12)C 13)A 14)B 15)D 16)D 17)B 18)C

    19)D 20)E

     

    Kaynak: Bilgi Yelpazesi

    "EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER " SAYFASINI GÖRMEK İÇİN
    >>>TIKLAYIN<<<

    EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

    Bu Yazı İçin Yapılan Son "50+" Yorum Aşağıda Sıralanmaktadır.
    Yorumlarınız Bize Yol Gösteriyor.
    Yorumlar İçin Teşekkürler.

    YORUM YAZ

    .......
    ..

    67. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel
    ->Yazan: Yaren....

    66. **Yorum**
    ->Yorumu: daha skeçi öğretmenime göstermedim ama çok güzel bir skeç
    ->Yazan: ada

    65. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel bir site 1. dönem be site sayesinde sınavlardan yüksek aldım inşallah çarşamba gün ki sınavdan da yüksek alırım bana dua edin 
    ->Yazan: zehra

    64. **Yorum**
    ->Yorumu: Yarebbıme qurban oluyum Cox guzel bur sarkı 
    ->Yazan: Aytekın

    63. **Yorum**
    ->Yorumu: Rabbıme kurban olurum o bızı yaradan yasadan melubdur samı yusıfede tesekkur ederım kı bu sarkını yazıb okuyor 
    ->Yazan: Aytekın..

    62. **Yorum**
    ->Yorumu: Çok güzel çok şanslıyım çünkü ben bu sorulari dün çözdüm bugünden yazildi da çıktı veeeeeeee 100 aldım harikayimya 
    ->Yazan: velat

    61. **Yorum**
    ->Yorumu: Çok güzel hem deftere yazdıklarımla hem de bu siteden -ek bilgi olarak-tesekkür ederim "thank you friends" 
    ->Yazan: Çiğdem

    60. **Yorum**
    ->Yorumu: Xayatda Siz gibi hizmet eden insanlari tanitdigi için Rabbime sukr ederim.Bizim gibi garip kullarida dua ediniz.Allaha emanat 
    ->Yazan: Kara Savdali garip

    59. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel ilimler verilmiş sag olun Allah razı olsun
    ->Yazan: özge kodalak oglu

    58. **Yorum**
    ->Yorumu: Yazılıma çalışmama yardımcı oldunuz tsk
    ->Yazan: arzu....

    57. **Yorum**
    ->Yorumu: Çok güzel bir site
    ->Yazan: kemalettin

    56. **Yorum**
    ->Yorumu: Çok güzel bence tavsiye ediyorum Valla ben sınavdan 100 aldım.çok teşeküR ederim..::...blob?
    ->Yazan: serengül.......

    55. **Yorum**
    ->Yorumu: Bu siteyikurandan Allah raziolsun
    ->Yazan: hulya

    54. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel bir siteymiş yaaa süper her sınavda bu siteye uğrayacağım
    ->Yazan: Ziyaretttçi

    53. **Yorum**
    ->Yorumu: valla beyendim kıralsın be abi 
    ->Yazan: mehmet

    52. **Yorum**
    ->Yorumu: vayy be çok güzel bir site yapmışlar herkese teşekkürler 
    ->Yazan: güngör 

    51. **Yorum**
    ->Yorumu: Yarın sınavım var işşallah 100 alırım 
    ->Yazan: Ziyaretçi ...

    50. **Yorum**
    ->Yorumu: ALLAHIM tesekkür ederım 100 aldim:)
    ->Yazan: ervanur

    49. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel bir site artık her din sınavında buradan çalışacağım yarın sınavım var inşallah 100 alırım
    ->Yazan: ziyaretçi

    48. **Yorum**
    ->Yorumu: bu site sayesinde sınavdan 100 alırım inşaaaaaaaaaaaaaaallah
    ->Yazan: dilek....

    47. **Yorum**
    ->Yorumu: bu siteyi yapana çok teşekkür ederim çok güzel bir site...
    ->Yazan: defne

    46. **Yorum**
    ->Yorumu: KİTAPTAN ANLAMIYORUM TESTLER ÇOK İYİ GELDİ ÇÇÇÇÇOOOOOKKKKKK TTTTTEEEEŞŞŞŞEEEEKKKKKÜÜÜÜRRRRLLLLEEEERRRR........... 
    ->Yazan: AZRA

    45. **Yorum**
    ->Yorumu: İyi bir site herkese tavsiye ederim yaniii :D hsjhjshjshjshsj
    ->Yazan: havva

    44. **Yorum**
    ->Yorumu: bence bu site harika çok işime yaradı bu site sayesinde demimde fen sosyal matematik din hepsinden 100 alıyorum ama konu anlatımı sayesinde alıyorum 
    ->Yazan: irem...

    43. **Yorum**
    ->Yorumu: çok guzel bir site sınavlaedan hep 100 alıyorum tesekurler 
    ->Yazan: sevgi .

    42. **Yorum**
    ->Yorumu: saolun artık sınavadan korkmuyorum varmı yan bakan
    ->Yazan: ümit.

    41. **Yorum**
    ->Yorumu: 3 yıldır din'den 100 alıyorum
    ->Yazan: Alperen.

    40. **Yorum**
    ->Yorumu: çok güzel bir site çok işime yaradı. artık ben sınavdan değil, sınav benden korksun. 
    ->Yazan: sevinç..

    39. **Yorum**
    ->Yorumu: Allah sizden razı olsun birdaha bekliyoruz inşallah...
    ->Yazan: hasibe.

    38. **Yorum**
    ->Yorumu: Cok guzel bir site
    ->Yazan: melike.

    37. **Yorum**
    ->Yorumu: sınav dan 100 aldım
    ->Yazan: elif.

    36. **Yorum**
    ->Yorumu: çok yararlı bir site harika 
    ->Yazan: mustafa.

    35. **Yorum**
    ->Yorumu: ** cookkk tesekkurler cok iyi bir site
    ->Yazan: misafir .

    34. **Yorum**
    ->Yorumu: harika bir şey ama bu kopya oluyor :))
    ->Yazan: esma..

    32. **Yorum**
    ->Yorumu: aynen oyle çok yardımcı oldu bu site saolsunlar :)) 
    ->Yazan: ayşem.

    31. **Yorum**
    ->Yorumu: bu siteyi kim kurduysa ona çok teşekkür ederim 
    ->Yazan: eray.

    30. **Yorum**
    ->Yorumu: sayenizde cooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk mutluyummmmmmmmmmmmmmmm
    ->Yazan: emine .

    29. **Yorum**
    ->Yorumu: insallah Sınavdan 100 AlıRıM. :D..ASD:ASD:
    ->Yazan: bedirhan.
    ->Yazan : ziyaretçi
    ->Yorumu: süpermiş ya bilseydim daha önceden girerdim ya herkese de siteyi açtırmayı tercih ederim !!!!!!!! eeeeee teknoloji gittikçe ilerliyorrrrrr!!!! aferin bize bu site için emeği geçmiş herkese teşekkürler ya her istediğin konu var geometri bile var yaniiiiiii..
    ->Yazan : irem
    ->Yorumu: bu site çok güzel.şimdiden sınava girmek istiyorum.
    ->Yazan : jyrı
    ->Yorumu: ben din sınavından hiç 100 alaalma alsam lasam matematikten alırım.
    ->Yazan : metin
    ->Yorumu: çok güzel bir site kim yapmissa tesekkürler.
    ->Yazan : mahküm
    ->Yorumu: gerçekten  iyiymis yazililar için iyi.÷].
    ->Yazan : beyza
    ->Yorumu: bu site çok isime yaradi tesekkürler):.
    ->Yazan : "ziyaretçi"
    ->Yorumu: Sinav vardi kitapta bir sey yok burdan çalistim , tesekkürler..
    ->Yazan : edanur
    ->Yorumu: ALLAH sizdden razi olsun arkadaslar.
    ->Yazan : kübra
    ->Yorumu: yarabi sana yalvariyorum benim isledigim konu çiksin bizbunlari daha islemedik bu sinavdan ''100'' almama sart.
    ->Yazan : asdfg
    ->Yorumu: güzel bir site. artik sinavlara çalisirken buraya bakacagim :).
    ->Yazan : irem
    ->Yorumu: biz sinifta bunu yazdik.ögrenciler yoktu. benim meyvem elma ya sizinkisi nedir.
    ->Yazan : burakkkk
    ->Yorumu: bu siteyi yapanlardan ALLAH RAZI OLSUN bu sitede heer sey varrrrrrrrr:).
    >Yazan: Erkan
    >Yorum: Böyle bir Siteyi hazirladiginiz için tesekkür etmek istedim. Allah razi olsun sizlerden. Çogu site gibi üyelik bile istemiyor. Ellerinize saglik. Allah gönlünüze göre versin. SAYGILAR.. .
    >Yazan: bilge
    >Yorum: çok güzel bi site her keze tavsiye edilebilir bence .
    >Yazan: esma
    >Yorum: çok hos birsey herkes girsin bu siteye .
    >Yazan: Cennet
    >Yorum: Ben sahsen kendi adima konusuyorum...,bu stede ardigim bütün sorulari buldum.., .
    >Yazan: fatmagül
    >Yorum: derslerimde basarili olmami bu siteye borçluyum tesekür ederim.
    >Yazan: SELIM
    >Yorum: WALLA COK GÜZELWIS BEN 8. SINIFA GIDIYORUM COK GÜZEL BIR SITE BÜTÜN SORULARI BULDUW.
    >Yazan: Hasancan
    >Yorum: Site harika sayenizde yazillardan daha yüksek ailyorum.
    >Yazan: kubilay şahin
    >Yorum: Allah sizden razı olsun çooooooooooooooooook yardımcı oldunuz.
    >Yazan: agres.fm
    >Yorum: iyi olmuş site yazılı sorularını bul-dum.
    >Yazan: Tuğba
    >Yorum: çok teşekkür ederim gerçekten de süper bir site emeğinize sağlık.:-).
    >Yazan: SUDE
    >Yorum: ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ TESEKÜR EDERİM.
    >Yazan: Hatice
    >Yorum: sitedeki bilgilerinizden faydalandığımız için teşekkür ederiz.
    >Yazan: Sümeyye
    >Yorum: çok güzel bir site ama unutmayın ki siz ne kadar güzel insanlarsanız sitenizde o kadar güzel olur.
    >Yazan: öznur
    >Yorum: çok teşekkürler aradığımı buldum bu sitede emeği geçen herkesten Allah razı olsun Allah'ım daha iyi siteler yapmayı nasip etsin bu siteyi yapandan da yapmayandan da Allah razı olsun.
    >Yazan: Ömer
    >Yorum: İyiymiş valla 2. yazılıya çalışırız hemm iyyi kopyayay.
    >Yazan: sibelllllll
    >Yorum: süpermiş ya bilseydim daha önceden girerdim ya herkese de siteyi açtırmayı tercih ederim !!!!!!!! eeeeee teknoloji gittikçe ilerliyorrrrrr!!!! aferin bize bu site için emeği geçmiş herkese teşekkürler ya her istediğin konu var geometri bile var yani

    YORUM OKU

    >>>YORUM YAZ<<<

    Adınız:
    Yorumunuz: